Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Princeznu Ellenu od narození provází příslib mocné kletby, kterou na ni uvrhla čarodějnice Murien. Kletba se má naplnit v den Elleniných dvacátých narozenin, jakmile zapadne slunce. Avšak ve chvíli, kdy zajde poslední sluneční paprsek a vše se zdá ztraceno, princezna zjišťuje, že zůstala uvězněná v čase. Pokaždé, když se kletba naplní, Ellena procitne do dne svých dvacátých narozenin a je nucena ho prožít celý znovu. Aby zachránila své království i sebe samotnou, musí v sobě nalézt odvahu a čisté srdce a dávné kletbě se jednou provždy postavit. (Bohemia MP)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (586)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Asi takhle - né že by mě to nebavilo, ale nic světoborného to prostě není, a už po pár dnech pozoruji, že se mi to začíná vykuřovat z hlavy. Největší výtku - a je mi skoro trapné zde opakovat něco, co už určitě řekli stokrát jiní - lze jistě směřovat k tomu, že ten ústřední nápad s opakováním jednoho dne není původní, ale nechť, čert to vem. To už mi tam víc vadil ten Lambora, na kterého mám alergii. Naopak Natalia Germani v roli princezny mi přišla zajímavá a bavilo mě na ni koukat, byť bych se vůbec nezlobil, kdyby si vyměnila roli s Eliškou Křenkovou, která zde zdaleka všechny herce zastiňuje a je zde naprosto excelentní. Stejně tak triky jsou na české poměry hodně dobré, a celkově jsem z toho měl prostě dobrý pocit, byť znovu opakuji, že na českou pohádkovou klasiku to prostě nemá, a silně pochybuju, že zde ještě někdy přijde někdo s něčím, co by se jí vyrovnalo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Princezna zakletá v čase je vedle Sedmera krkavců, obou Andělů Páně a Hodinářově učni bezpochyby jednou z nejlepších pohádek z naší produkce od roku 1993 výš. Příběhově jde o mile a umně natočenou kompilaci Zloby, Na hraně zítřka a do jisté míry i Warcraftu (kdo viděl, pochopí), která nesází na ukvičené charaktery, banální děj a ploché postavy, nýbrž se snaží překročit tradiční pohádkové hranice (jako například zahraniční Hvězdný prach), což se jí daří. Herecké výkony jsou vcelku uvěřitelné (i přes místy viditelné postsynchrony) a realistické - vedle sympaťáka Marka Lambory a civilní Natalie Germani mě překvapily "hubatá" Eliška Křenková i démonická Simona Zmrzlá. Princezna rovněž zaujme slušnými vizuálními efekty, nepřeslechnutelně okázalým hudebním doprovodem (krásná píseň Tam za řekou), kameramanskou prací a netradičními kostýmy (viz "pánské" princezniny šaty). Rozhodně se jedná o velké překvapení na poli svého žánru a zaslouží si diváckou pozornost. Rozhodoval jsem se mezi čtyřmi a pěti hvězdičkami, a jelikož jsem byl vážně spokojený, tak si přidám. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu nemám rád pohádky vzniknuvší tak po roce 2003, nýbrž pouze ty, ke kterým mám vztah z dětství. Princezně zakleté v čase jsem dal šanci hlavně kvůli tomu, jak byla extrémně chválená a kdyby mi předem došlo, že je o časové smyčce, což je další věc, co nevyhledávám, tak bych se možná ještě rozmyslel. Ale vážně mě překvapilo, jak má film dokonce nejen na české poměry hodně zajímavou výpravu a jakým způsobem je nasnímán a natočen. Sice jsem si k princezně dlouho hledal cestu, ale tak v polovině se to zlomilo a už mě tato veleúspěšná pohádka začala bavit. Pořád to není úplně můj šálek čaje, ale ve svém žánru pořád jeden z nejlepších kousků (exkluzivní ČT pohádky bych si třebas nepustil). ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„TY MĚ JAKO POŘÁD NEMILUJEŠ?…“ ///    Princezna je na můj vkus trochu asexuální, ale furt lepší „dneska“ takhle, než příště s nějakým „Alžbětkem“. Ten nápad s „vopakovačkou“ našroubovanej na českou pohádku – to voceňuju. Stejně jako to, že (ty vole, v český pohádce!) neznám většinu herců. Vobčas to působí lacině (ale kde furt brát ty prachy?), vobčas zase tak nějak zvláštně (třeba finále), ale je to tady samej CGI efekt, takže by snad parchanti (přiměřenýho věku) mohli bejt spokojený.   ///  NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Prožívám dnešek furt dokola… (Kurva i ty Tome?). 2.) Chcu oprášit starý hodnoty... (tak třeba…držet slovo…hubu…).       /// PŘÍBĚH  ***  HUMOR  *  AKCE  *  NAPĚTÍ  ne ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Na Hromnice o Lamboru více. Kubíkův vůbec ne špatný fantasy facelift jednoho našeho skomírajícího filmového žánru má jeden zásadní problém a to sice hudbu. Ta je totiž minimálně o třídu výš než to neucelené narativní dění a až příliš na sebe strhává pozornost. Že metoda pokusů a omylů v tomhle typu „zacyklení“ formuje charakter, je normou (aktivní princezna na cestě za zrušením kletby mění svou povahu), takže potud žádné překvapení. Ovšem A Little Less Conversation či nástup proti zlomyslnému doktoru Strangeovi v sukni ve stylu finále Avengers: Endgame, to byl řádný úlet! Stejně nechápu, proč už někde ve čtvrté časové smyčce nesáhla Ellena hned po probuzení po vzduchovce a přesně mířenou ranou neprohnala diabolku okem opeřené čarodějnice na parapetu. Ale vždyť já vím, nemohla by si na konci zahrát na Franka Farmera a muckat českého Žána Marého.. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (41)

  • Jera je název runy, jenž Amélie (Eliška Křenková) použila pro zapálení ohně v oživlých skalách. Ve skutečnosti však tato runa nesymbolizuje oheň, nýbrž rok (případně sklizeň). Je to tedy jedna z run, jejíž význam byl pro potřeby pohádky změněn, avšak její vizuální podoba zůstala zachována. Runa, symbolizující ve starším germánském futharku oheň, resp. pochodeň, se jmenuje kenaz (či kaunaz). 
    (Krocka)
  • Během natáčení u „Národního památníku odposlechu“ bylo několik lidí ze štábu zasaženo letícími šípy, včetně kameramana Pavla Koppa. (Azurose)
  • Runa, kterou Amélie (Eliška Křenková) nakreslila na vodní hladinu jako runu pro slovo cesta, se podle staršího germánského futharku jmenuje raidho a i ve skutečnosti je symbolem pro cestu (či vůz nebo jízdu). (Krocka)

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama