Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bohatý a úspěšný byznysmen Edward Lewis přijíždí do Los Angeles uzavřít další z velkých obchodů. Cestou z nudného večírku zabloudí. Když zastaví, aby se zeptal na cestu, vnutí se mu do auta mladá prostitutka Vivian Wardová. Ukáže mu cestu a netají se nadšením nad vozem, který si Edward půjčil od svého právníka Phila. Dívka ho zaujme, pozve ji do svého apartmá v luxusním hotelu a nabídne jí tři sta dolarů za celou noc. Pak se dá do práce, zatímco dívka se dívá na televizi. Je okouzlen její bezprostředností, a přestože to neměl v úmyslu, nakonec se s ní vyspí. Když mu druhý den Phil připomene večeři, na kterou by měl jít s doprovodem, rozhodne se najmout Vivian na celý týden a požádá ji, aby si koupila večerní šaty. V luxusních obchodech ji odmítnou obsloužit, a když se vrátí, zastaví ji ředitel hotelu. Vzhledem k tomu, že je Edward jedním z nejváženějších hostů hotelu, ji nevyhodí, ale dokonce jí pomůže s koupí šatů a dá jí lekci stolování. Edward je šokován proměnou Vivian v dámu. Přestože měl vztah Vivian a Edwarda původně zůstat v rovině obchodně-sexuální, rodí se mezi nimi pouto, pod jehož vlivem se oba začínají měnit a hledat nové životní cíle. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (868)

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Miluji filmy s Julii Roberts a jsem ještě radši, když po jejím boku stojí Richard Gere. Nadčasová romantika, která se nikdy neokouká. Je to "vuittonka" mezi filmy... vydrží roky, miluje ji každý a snaží se jí napodobit... marně. Originál je vždy jen jeden. Perfektní hudba, scénář a styl. Film, který pobaví, rozpláče i nažhaví... nejlepší! ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Mladá Julia Roberts ve své životní roli. Dostal jsem se k tomu dost pozdě. Když tomu člověk odpustí tu pohádkovost, tak je to docela hezký film. Děj asi zná každý, takže ho moc nemá smysl psát. Julia je to dost mladá a vážně sexy. Je zajímavé, vidět jak její, tak Gereovu proměnu v průběhu filmu. Oba to někam posune a udělá to z nich lepší lidi. Je tam pár vtipných momentů. "Která vidlička je na salát?" ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Pro ženy must-see záležitost vždy, když film běží v televizi. Ale tahle červená knihovna podle toho bude mít i hodnocení - určena pro ženy těžko nějak potěší chlapy. Navíc je nutné to brát jako pohádku, a vlastně takovou feministickou pohádku, protože chlap, i když vydělává těžké prachy, je vlastně nouma, a potřebuje poradit od podřadné, ale jinak hodné šlapky z Hollywood Blvd. A nakonec vlastně vše obětuje - kvůli čemu? Kvůli jedné frndě? Která je už navíc opotřebovaná a rychle mu zestárne? A bude chtít víc peněz a lepší dům a bude dělat hysterické scény, že chlap šel na pivo? Nj, nj, to není pohádka, to je už realita, já vím. Film je pro mne pozitivní ve dvou věcech - dobrá hudba a pár skutečně vtipných scén, třeba nakupování a nafrněné prodavačky. Ale jak se na konci ozve klakson a volání "princezno Vivien", je mi toho chudáka milionáře prostě regulérně líto, do jaké pasti to spadl. - Nu, a když máme teď tu pohádku o hodné prostituce, chtělo by to ještě tu o chytrém policajtovi. Zlatá Anna proletářka! ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

No dobrá, přiznávám, že původní komentář a hodnocení byly výsledkem mírné rozladěnosti. Ne že bych otočil úplně o sto osmdesát stupňů, ale původní odstřel před nastoupenou jednotkou za ranního úsvitu si šlapka Vivian také nezaslouží. Ve skutečnosti je to na jedno či dvě podívání docela snesitelný kousek, i když místo Jůlinky bych si představil hned několik lepších (a hezčích) hereček. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

umelo vykonštruovaná a maximálne nepravdepodobná sladká romanca s hlavnými hrdinami zobrazenými mne osobne najnesympatickejšou dvojicou Hollywoodu (aj keď Gere sa mi páčil v Chicagu, ale inak nula bodov), kde chýba konflikt, humor a ani tá romnatická zložka nie je nejaká "slzavá" ako tie pravé orechové "titanicovské" veľké scény . . . tak neviem, mne osobne uniká zmysel a pointa, prečo vlastne tento filmy má toľko ľudí rado a mal taký úspech . . . ()

Galerie (65)

Zajímavosti (95)

  • Losangeleský hotel Beverly Wilshire v roce 2019 nabídl zážitkový „Pretty Woman“ den. Za 1 000 amerických dolarů zájemce čekalo VIP apartmá s párovou masáží a bublinkovou koupelí, osobní menu připravené šéfkuchařem a konzultace se stylistou a návrhářem. Na nákupy do Rodeo drive hosty pak odvezla limuzína Mercedes Benz. (kenny.h)
  • Když Vivian (Julia Roberts) sedí s Edwardem (Richard Gere) na dece v parku, sundává mu boty a světlé ponožky. V další scéně má ale Edward boty obuté a ponožky tmavé. (Mr.Hudson)

Související novinky

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

ČSFD Award pro Jamese Newtona Howarda

04.04.2017

Přední skladatel instrumentální filmové hudby James Newton Howard obdržel v neděli 2. dubna z rukou Martina Pomothyho "ČSFD Award" za "Oblíbeného skladatele dobrodružných soundtracků". Průlomovým… (více)

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

Zemřel Garry Marshall, režisér Pretty Woman

20.07.2016

V 81 letech nás opustil filmový a televizní klasik Garry Marshall. Většina z vás ho zná jako režiséra Pretty Woman nebo Deníku princezny, Marshallovi ale dala kariéru hlavně malá obrazovka. Jako… (více)

Reklama

Reklama