Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (232)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Festivalový film s nenápadným a divácky poněkud nevstřícným rozjezdem, s nevysokým rozpočtem a s málo známými herci (mezi kterými ovšem září jedna úžasná malá holka), no a co se z něj nakonec vyvrbí... Dlouho jsem ani nevěřil tomu že půjde o sci-fi, jako spíš o nějaký rafinovaný psychologický horror. No, popravdě to vlastně pravověrná sci-fi opravdu není, když už tak radši třeba temná fantasy. Pointa je vyjevována hodně hodně pozvolna a když si o filmu nebudete předem nic moc zjišťovat (tak jako já), užijete si ho myslím ještě mnohem líp (tak jako já). Jeden malý spoiler si však neodpustím: zapomeňte na poslední vyměklé a komerční X-Meny pro děti, tohle je strčí do kapsy. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Svěží a velmi originálně pojatý přístup k superhrdinské látce. Tak takto nějak by se dal snímek Freaks popsat v jedné větě, jelikož se jedná o krásně zpracovanou "indie" záležitost, která rozkrývá svůj zajímavý svět velmi pomalu spolu s precizním budováním tísnivé atmosféry. Freaks se vyjma kvalitních příběhových základů může rovněž opřít i o staromilské herecké výkony a povedené CGI, což z tohoto snímku dělá jedno z nejpovedenějších nečekaných překvapení roku. Tohle se zkrátka moc povedlo, pročež byste tomuto počinu rozhodně měli dát šanci. Skvělá práce! PS: Rozhodně si k tomuto snímku nečtěte oficiální synopsi a nekoukejte na trailery. Možná i tohle je právě ten důvod, proč jsem si Freaks tak moc užil! ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Dobrý nápad ve špatném provedení, kterému trvá příliš dlouho, než se rozjede, a mezitím vám otráví všechny hlavní postavy, takže už ke konci nezbyde komu fandit. Normálně do dětí nešiju a když, tak velice nerad, ale tahle malá holka mě otravovala jako už dlouho nic. Řemeslně OK a pár cool scén, jinak zabitý potenciál. 6/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nejoriginálnější zpracování motivů hollywoodských blockbusterů do malého indie filmu, který si od nich současně drží odstup, a svým důvtipem na ně kouká sezhora. Překvapení roku. Vymyšlené tak, aby nejdříve vzbuzovalo otázky a umně lhalo tělem, pak překvapovalo odkrývaním originálního filmového světa, a následně emocionálně angažovalo a nejférovější možnou hrou s divákem - bez jediné pouze-na-efekt scény - zprostředkovalo bombastický zážitek s vodopádem neotřelých nápadů. Výborný herecký výkon malé Lexy Kolker. Nekoukejte na trailery, nečtěte dějové synopse! [Sitges FF] ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Veľmi ma bavila prvá polhodinka, počas ktorej je divák dezorientovaný a pomalým, postupným dávkovaním informácií si musí skladať podobu a pravidlá fiktívneho sveta. Sklamalo ma preto, do akej x-menovskej banality príbeh vykryštalizuje. Najzaujímavejším prvkom tohto filmu je napokon mimoriadne (!) nízky rozpočet 2000 dolárov, ktorý mi príde ako najväčšie sci-fi. Je naozaj možné natočiť za takú sumu takýto indie veľkofilm?? ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)
  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama