Reklama

Reklama

Město podivínů

  • Česko Freaks (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Sedmiletá Chloe, která žije s otcem zavřená v domě, žije ve strachu a fascinaci z vnějšího světa. Protože je jiná než ostatní, je pro svět nebezpečná a svět zase pro ni. Aspoň tak jí to bylo řečeno. Přes zákaz otce jednoho dne vyjde z domu k autu starého zmrzlináře. Stařec je jejím dědečkem a věří, že jeho dcera, Chloeina matka nezemřela, ale žije. Chloe brzy přichází na to, že pravda není tak jednoduchá. Zjišťuje, že otec má v něčem pravdu, když se probudí její schopnost telepatie. Nebezpečí je opravdu reálné. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (232)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Doporučuji si o ději filmu předem raději nic moc nezjišťovat a nekoukat na ukázky. Freaks tak trochu klame tělem - dá se říci, že první polovinu nechá diváka tápat, co se to ve filmu vlastně děje, a vrší a něj celou řadu matoucích motivů a podivných charakterů (prakticky každá z postav působí znepokojivě a nečitelně), aby v druhé polovině přišel s překvapivým vyústěním, dal předešlému dění smysl a dobře si pohrál s divákovými emocemi. Bruce Dern jako cynický přisprostlý zmrzlinář je neskutečně cool a jeho interakce s Emilem Hirschem zásobuje snímek zejména ke konci vtipnými hláškami a nadsázkou. A mám za to, že o malé Lexy Kolker ještě mnoho uslyšíme. [Sitges 2018] ()

Aljak odpad!

všechny recenze uživatele

Na začiatku som si pomyslel, že to bude zas ten istý námet o ochrane dieťaťa pred vonkajším svetom (to už tu bolo viacero krát). Ale samozrejme, veril som, že sa príbeh nejako rozvinie a prinesie niečo originálne. A tak sa aj stalo - originálne to rozhodne bolo, avšak vôbec nie tým spôsobom aký by som dokázal oceniť. Nemám nič proti sci-fi, keď dokáže ponúknuť dobrý koncept bez extrémov. Ale toto žiaľ nebol ten prípad... Také tlačenie na pílu s totálne absurdným postapokalyptickým konceptom, to som už dlho nevidel. Maximálne hlúpa a trápna zlátanina. Po veľmi dlhej dobe dávam hodnotenie Odpad! (toto dávam fakt ojedinele, ale teraz nemôžem inak). ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film, jehož hlavní devizou je dozajisté scénář. Rozumějte tomu asi tak......první půlku pořádně jako diváci nepochopíte, nic prostě nedává smysl a vy jen nechápavě zíráte, ale věřte tomu, že na konci se vše vysvětlí a vytvoří to bezchybnou skládačku. I o solidní herecké výkony se může film opřít, holčička v malé roli jednoduše zaválela a i Bruce Dern v roli vedlejší nehrál druhé housle. Mrzí mě ten fakt, že se o filmu více neví, protože by si to svým nestandardním nápadem vskutku zasloužil. Kanaďané mě mile překvapili, takový indie film vždy rád přivítám s otevřenou náručí, nesnaží se hrát na nějaký hollywoodský blockbuster, ale jako hlavní cíl si dali podařený story-telling.........A to se jim povedlo na jedničku. Zamrzí nižší rozpočet, neboť dojde i na pár trikových scén, a tam jasně člověk vidí, že peníze scházely. Ale snímku Freaks tuto vadu na kráse dokážu odpustit. Za mě dávám 76 % ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

V minulosti absolutně must-see záležitost, už jen kvůli tomu, že čekání na ni bylo tak dlouhé a hodnocení tak skvělé. Natěšenost se ale ochladila tím, že mi tohle téma v této nízkorozpočtové, ač velmi snaživé podobě vůbec nesedlo. Dopředu jsem záměrně o filmu nevěděla absolutně nic a tak pro mě bylo hodně těžké odhalit pointu, která byla úspěšně oddalovaná co možná nejblíže ke konci. Herci byli ale ve většině nesympatičtí, nějak mi nešlo jim držet palce a občas jsem se přistihla, že mi film pomalu utíká. Obecně mi celkový ten feel kolem přišel něčím divný a hrozně nedivácký, Třeba je to mnou, že mi do nízkorozpočtových filmů tento subžánr nesedí a říkejte mi pokrytec, ale mě to zkrátka nebavilo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Divný táta Debile Hirš, který se konečně naučil aspoň trochu předstírat a kreace Jacka Blacka s tasemnicí mu docela jde, krutě nezvládá svého fantasticky hrajícího divného fracka. A je to vůbec celé takové divné, než se na scéně objeví divný pedofilní zmrzlinář a poté divná máma. To náhle divné dílky skládačky zapadnou, objeví se precizně narýsovaný homixový kosočtverec a vy se kocháte dobře naolejovaným, zábavným a nápaditým nízkorozpočťákem, který s ocasem v ruce vyučuje Holý úd, jak měl vypadat správně propečený Brajtbérn. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (2)

  • Filmovanie snímky prebiehalo v kanadskej provincii Britská Kolumbia. (MikaelSVK)
  • Celosvětová premiéra proběhla na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu 8. září 2018. (rafix)

Související novinky

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

FUTURE GATE - Sci-fi Film Festival 2019

18.02.2019

6. ročník festivalu science fiction filmů a kultury letos v únoru a březnu postupně zavítá do 4 českých měst. Těšit se můžete na mezigalaktické novinky i legendy žánru, které si znovu vychutnáte na… (více)

Reklama

Reklama