Reklama

Reklama

Tři kroky od sebe

  • USA Five Feet Apart (více)
Trailer 2

Stella s cystickou fibrózou se v nemocnici zamiluje do chlapce se stejnou nemocí. Stereotypní nemocniční život je nudí, proto se rozhodnou žít svůj život naplno a po svém… Stella a Will jsou teenageři, kteří trpí genetickým onemocněním známým jako cystická fibróza. Žádní dva lidé s CF se k sobě nesmí přiblížit více než na metr a půl, aby se navzájem nenakazili. Stella, která je odhodlaná se jednoho dne z nemocnice dostat, je přísná na svou léčbu a pravidelně užívá všechny prášky. Will se raději fláká a vyhýbá se svým povinnostem, čímž ji velice rozčiluje. Will, který se nakazil bakterií B. Cepacia, se účastní i testování nového léku, protože pro něj není možná transplantace plic, zatímco Stella je na seznamu transplantací už velmi dlouho. Stella později zjistí, že Will léčbu fláká, a snaží se mu pomoci. Will ji na oplátku požádá pouze o svolení nakreslit její obrázek. Postupem času začnou léčbu absolvovat společně. Will a Stella se do sebe zamilují, ale nesmí se k sobě přiblížit na víc než tři kroky. Stelle se později dostane infekce do hadičky, která jí pomáhá s dýcháním, a musí podstoupit operaci, aby jí ji vyměnili. Stellina sestra Abby, která byla během každé operace vždy se Stellou, nedávno tragicky zahynula. To zanechalo ve Stelle těžký pocit viny „toho, kdo přežil“, a nyní musí operaci podstoupit bez sestřiny podpory. Will, který se dozvěděl o Abbyině smrti, jde Stellu doprovodit a zazpívá jí píseň, kterou jí Abby vždycky před operací zpívala. Když Will opouští Stellu těsně před operací, přistihne ho zdravotní sestra Barb. Barb mu vypráví příběh o lidech s CF, kteří se do sebe zamilovali; oba zemřeli, protože byli blízko sebe a vzájemně se nakazili bakteriemi. Will nechce Stelle ublížit, a tak jí řekne, že už se s ní nemůže vídat... (TV Nova)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (82)

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

1 dítě z přibližně 2500 až 3000 narozených dětí se narodí s Cystickou fibrózou, to je docela dost. O nemoci jsem už slyšela, ale nevěděla jsem, že má i tak přísná pravidla mezi pacienty. Tři kroky od sebe je ten typický film plný kliše, citových vydírání a nepřichází s ničím novým... Má ale jeden velký plus - sympatické postavy. Hlavní hrdinku si prostě musítě zamilovat. A Cole? Ten je pro mě objev roku. Tak se mi zalíbil, že jsem kvůli němu začala koukat na Riverdale a přítel se mi za to doma směje :D Tři kroky od sebe se stal mým oblíbeným filmem!!! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

S mŕtvymi alebo minimálne smrteľne chorými mladými ľuďmi sa v posledných rokoch na filmovom plátne roztrhlo vrece, že im už dôchodcovia vôbec nestíhajú. To človek už nestíha spočítať koľko tých rakovinových, cystových, fibrózových a kto vie akých ešte akých chorôb stihli ľudia do 18 rokov nachytať. Samozrejme za tým istým účelom - dostať na konci z človeka strašne úprimnú slzičku pri veľmi smutnej hudbe. Viac filmov furt o tom istom už točí len Marvel, ale s tým rozdielom, že tam hlavný hrdina zase nikdy nezomrie. ()

Reklama

angel74 

všechny recenze uživatele

Ta prvoplánová snaha vyždímat z diváků co nejvíce slz a emocí mi sice místy dost vadila, ale nakonec jsem se stejně neubránila jistému dojetí. Velmi dobrou volbou bylo obsazení ústřední dvojice neokoukanými hereckými tvářemi, přičemž mezi sympatickou Haley Lu Richardson a okouzlujícím Colem Sprousem prostě zafungovala chemie. Navíc jsem jim jejich zamilovanost opravdu věřila. A povedl se i romanticky laděný soundtrack. (70%) ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

V první řadě bych chtěla říct, že ač mám pro romantické filmy docela velkou slabost, tahle dramata točící se kolem smrtelných nemocí rozhodně nevyhledávám a spíše se jim vyhýbám (zmiňované a mnou neviděné "Hvězdy nám nepřály" jsou tím důkazem). Na tenhle jsem se nechala nalákat skrze Cola Sprouse, ze kterého vyrostl takový fešák, že mu prostě neodolám. Nečekala jsem tedy od filmu prakticky nic a tak mě samotnou překvapil nejen můj upřímný úsměv během romantických klišé, ale i slzy na konci. A trochu se stydím, protože jich nebylo málo. Je to strašně, ale strašně přehnané, a to v mnoha ohledech; jedno klišé se střídá s druhým, všechno je naprosto předvídatelné a v reálném světě přitom docela nepravděpodobné, doslova se jedná o neskutečnou ždímárnu emocí s přehnaně přeslazenými dialogy, ale všechny ty postavy jsou tak STRAŠNĚ MOC sympatické, že jim věříte, i když úplně nechcete. Zkrátka jsem asi našla svoje (další) guilty pleasure. ()

UniqueNett 

všechny recenze uživatele

Byť se to může zdát jako kýčovitý klišé, tak to má něco do sebe. Je to něčím jiný. Možná je to neokoukanými herci (jak Haley tak Cole jsou vážně strašně sympatická dvojka), možná je to samotnou atmosférou nemoci. Asi tu ani tak nejde o ten samotný příběh, jako o emoce, které má divák cítit. Já je cítila, takže za mě film splnil účel, kvalitně jsem si pobrečela a zase jsem si o něco víc začala vážit zdraví svýho a svých blízkých. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v americkom meste New Orleans od 25. mája do 26. júla 2018. (MikaelSVK)
  • Veľkú časť Willovych (Cole Sprouse) umeleckých diel nakreslil Caesar Meadows, grafik z New Orleans. (Arsenal83)

Reklama

Reklama