Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sofistikovaná akční komedie z dílny scenáristy a režiséra Guye Ritchieho Gentlemani sleduje příběh britského drogového krále Mickeyho Pearsona (Matthew McConaughey), který se snaží prodat svoje impozantní drogové impérium dynastii oklahomských miliardářů. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (946)

Radko 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľne rozvravený a v histórii umenia mnohokrát variovaný príbeh ako jeden obalamutil druhého za pomoci nevyspytateľného tretieho. Alebo jadrnejšie vyjadrené posolstvo, vo filme vypovedané v úvode i závere vzletnými slovami hlavného hrdinu o hrdinskom levovi: "Silnejší pes jebe.". S dobrými hercami a pár zábavnými momentami, no to je zhruba všetko. 50%. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ritchie se vraci ke korenum a je to hodne velka pecka, i kdyz ke genialite Podfucku a Prachu tu jeste neco chybi. Scenar je radne zamotanej, i kdyz neco clovek precijen predem odhadne, dokaze udrzet v napeti az do konce. Skoda, ze je film misty zbytecne moc ukecanej na ukor nejakejch vizualnich paradicek, je mi jasny, ze tenhle typ filmu nema bejt o akci, ale obcas trochu zvysit tempo by nicemu neuskodilo. Film ale samozrejme tahnou postavy, kterejm Ritchie napsal skvely dialogy a tak maj vsichni prostor to poradne rozjet. Nema smysl je vyjmenovavat vsechny, protoze vsichni jsou naprosto perfektni a charismaticky. Za me velka spokojenost, ale k maximalnimu hodnoceni mi precijen neco chybi. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Guy Ritchie se vrací k žánru, který jej proslavil a servíruje ryzí krimi Gangsterku, která má asi nejblíže k Snatch. Film má velmi neortodoxní vyprávění příběhu a občas se to může zdát matoucí a především ze začátku jsem tomu příliš nemohl přijít na chuť, ale někde v polovině už jsem si film vychutnával delikátně a velké dík patří parádním hereckým výkonům. McConaughey a Hunham tradičně výborní, Hugh Grant zřejmě životní role a britský Nacker Collin Farrel si krade všechny scény pro sebe a trhá bránici! You Black cunt! That´s racist. It´s not. You are black and you are a cunt! That´s a fact! Krom hereckých výkonů film táhne nahoru i parádní černo-suchý Britský humor a nečekané zvraty v příběhu. Guy Ritche natočil hravou, stylovou, vtipnou a netradiční gangsterku a lidem se to bude líbit. Velké díky uživateli RUSSELL za odemčení hodnocení, protože čekat téměř měsíc bylo už na pováženou. 7.5/10. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Podle zdejšího hodnocení, které se mi jeví jako hrubě nadsazené, jsem čekal absolutní bombu, ale dostal klasický Ritchieho film o tu větších, tu menších podvodníčcích, ve kterém mě zaujali jen Matthew McConaghey, který s režisérem pracuje prvně a Hugh Grant, kterého jsem v pořádné roli už dlouho neviděl. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Jako by se Guy Ritchie omlouval za Aladina a natočil přesně to, co jeho fanoušci chtěli vidět. A navíc ho to očividně bavilo. Ačkoliv nepatřím k těm, kteří jsou s Ritchieho tvorbou posledních let nespokojeni, Gentlemany jsem si velmi užil. Chytrý a vtipný scénář (celý film je vlastně velká anekdota s pointou v podobě jedné téměř závěrečné scény), skvělí herci v čele s perfektním Matthewem McConaugheym v roli novodobého Vita Corleoneho, jistá a dravá režie... Co víc chtít? ()

Galerie (121)

Zajímavosti (27)

  • Na konci filmu se Fletcher (Hugh Grant) snaží prodat námět na tento film majiteli televizní společnosti. Majitelem je sám režisér filmu Guy Ritchie, jedná se o cameo. (Dr_Virus12)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii, predovšetkým v metropole Londýn. Futbalový štadión, ktorý je zobrazený vo filme, je domovským stánkom miestneho Arsenalu FC. (MikaelSVK)
  • V úvodních minutách vidíme sklenici piva se jménem „Lord of the Land“. Stejnojmenný podnik vlastní režisér Guy Ritchie společně s fotbalistou Davidem Beckhamem. Našli bychom jej na adrese 4 Conway Street, Fitzrovia (centrální Londýn). (mrtynbaca)

Související novinky

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

Matthew McConaughey bude bojovat s ohněm

27.01.2024

Před deseti lety byl Matthew McConaughey na absolutním vrcholu. Hlavní role v nolanovce, která je jednou z nejlepších sci-fi poslední dekády. Za Klub poslední naděje vyfoukl DiCapriovi Oscara, navíc… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

Seriálových Gentlemanů se ujme Netflix

13.03.2022

Málokdy se stává, aby britský režisér Guy Ritchie (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) oznamoval spin-off některého ze svých snímků, natož pak aby ho oznamoval takřka ihned po premiéře. Jenže svět… (více)

Reklama

Reklama