Reklama

Reklama

Čtyři v tanku T-34 a všude kolem po zuby ozbrojení nacisté... V létě roku 1941 sovětsko-německá smlouva o neútočení a přátelství náhle padá. Jednotky Wehrmachtu během pár měsíců postupují přes pobaltské republiky, Bělorusko a Ukrajinu až do vnitrozemí a Rudá armáda bojuje o každou vesnici. Jednou z nich je i víska, kde se střetne Jägerova tanková rota proti poslednímu zbývajícímu tanku T-34 velitele Ivuškina. Přes početní nevýhodu se však ruskému tanku podaří útok odrazit a krýt ústup nemocnice. O několik let později se Jäger s Ivuškinem znovu setkává, a zatímco nacistický důstojník povýšil na velitele tankové divize, ruský tankista padl do zajetí. Změnila se i situace na frontě: smyčka kolem Říše se stahuje z Východu i ze Západu a Jäger musí co nejrychleji připravit mladé rekruty na obranu země. S tím mu má pomoci právě Ivuškin, který dostane k dispozici ukořistěný tank T-34 a posádku z lágru, aby ze sebe na tankodromu udělali cvičný terč. Ruský velitel nabídku přijímá, místo Jägerovy sebevražedné mise ovšem chystá vlastní plán útěku... Ruský válečný film z roku 2018 koncipoval režisér a scenárista Alexej Sidorov podle svých slov jako akční podívanou pro novou generaci a zároveň jako poctu válečným veteránům. Nákladný projekt z části natáčený v Česku tak klade velký důraz detaily – od uniforem přes zrestaurování vyřazeného tanku T-34 až po výstavbu vesnice, která hned úvodem lehne popelem. Samotný děj stejně jako hlavní postava jsou však fiktivní a válečnými příběhy se inspirují jen velmi volně. Jsou například známy případy, kdy se sovětským vojákům podařilo utéct z německého zajetí, ovšem bez pomoci tanku. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (262)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Rusko už mě několikrát přesvědčilo že umí točit velkolepé a dech beroucí válečné filmy. Tady musím chválit úplně všechno, herci skvělý, soundtrack nebezpečný, prostředí na bitvy dokonalé, a to nejlepší válečné tankové bitvy. Nezkutečná řezba kdy se člověk ani chvíli nemůže nudit, zpomalené záběry fascinující. Mohl bych tady chválit každou minutu téhle bomby protože každá vteřina byla promyšlená a tady se rozhodně nešetřilo, tomu říkám příběh na obrazovce který nemá chybu. Válečná tanková bomba. Parta bojovníku která je sympatická a drží při sobě a jdou za vlast po hlavě po smrti, něco nezkutečné. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Válečné guilty pleasure. Po nezáživném začátku přišel první střet a od té chvíle jsem se bavil. Posádka sovětského tanku dělala se svým strojem neuvěřitelné věci, které podporovala řada slow motion záběrů i neschopnost německých vojáků. K mému údivu se film obešel i bez výraznějšího ruského patosu. Ne že by nebyl přítomen, ale nešlo to nijak přes čáru. O to víc se film věnuje potrhlému gerojství ruských vojáků a světe div se, došlo i na řadu vtipných scének. Celkově velmi dobrý dojem podtrhly i české reálie. Herecky bez problémů a pro mě byl největší hvězdou Vinzenz Kiefer jako plukovník SS. 80% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Rus to je len vodka, vojna a mafia. Podľa toho aj točia filmy. Neviem či snáď 7 z 10 ruských filmov nie je o druhej svetovej vojne, kde boli takí udatní a zvíťazili, hoci každý vie za akú cenu ľudských životov. Keby bola ruská armáda tak dobre vybavená technicky i mentálne ako v tomto filme, tak nerozumiem ako vo vojne mohlo padnúť vyše 20 miliónov Rusov. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Pro někoho kdo vyrostl na Čtyřech z tanku a psovi (těch knižních tedy) a jejich legendárním Zrzkovi, hraje tento film strašně moc na nostalgickou vlnu. Rusáci zas a znovu vytvořili jak jinak než velikášský vojenský film plný hrdých odhodlaných soudruhů, kteří se ničeho nebojí a jejichž schopnosti jim závidí i standartenführer Klaus. Vizuálně překvapivě dobré, bez různých spešl výbušných efektů bych se sice obešel, ale ve své podstatě nevadily. Vypnout mozek a je to víc než ucházející akční biják s jen pár hluchými místy. ()

KIT.HL 

všechny recenze uživatele

Mám rád válečné filmy , ale je pravda, že těm Ruským se tak nějak povědomě vyhýbám. V křivení historie jsou Rusové mistři a v točení udatných udatníků..tedy každý je geroj jak bys met. No ale to bylo za komouše, tedy u nás, v Rusku je to tak nějak pořád. Jejich forma kapitalistického socialismu je pro mně neuchopitelná dodnes. Ale jelikož, se tento filmeček točil u nás nedalo mě to, provině  jsem si tohle dílo nasál a udělal si přes dvě hodinky čas a čekal , zda budu překvapen. A byl jsem překvapen. Udatní udatníci a sloužím pracujícímu lidu se konají v podobě epizody z populární online hry World of Tanks...Leporelo poskládané z triků, kterých je bohužel tolik, ale fakt  tolik ...( jako fakt ty zpomalovačky zajímavé, ale.. .). Tak nějak to do sebe zapadá, ale po hodině a půl už jsem se modlil kdy bude konec...Jo, prostě Ruský film, moderní, ale pořád Ruský. Jako spoiler do zmiňované hry dobré, ale to je asi tak všechno...Možná příště. A ten příběh o tom jak si Čtyři z tanku bez Žerika ale s děvočkou...vyjedou přes půl Německa na vejlet, to nebudu ani komentovat, stejně tak jak si poprvé sedne do tanku a likviduje nepřátelské tanky svým udatným a strategickým plánováním a tahy dravého Rudoarmějce.....No Rusko.Tam je možné všechno.To vidíme ve zprávách každej den....nikdy více. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (20)

  • Scéna ve 40. minutě se odehrává v knihovně zámku Kačina. (josca)
  • Poslední souboj dvou tanků a dvou velitelů se natáčel na mostě pod hradem Loket. (bearmeedek)
  • V koncentračním táboře na appellplatzu si můžeme všimnout i českého herce Josefa Cardy, v roli vězeňského kápa. (Monellito)

Reklama

Reklama