Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé se kvůli nehodě ocitnou sami v lese. Manžel se rozhodne jít pro pomoc, ale ženu v lese něco znásilní. O 17 let později jejich syn trpí podivnou nemocí, a tak se vracejí na místo znásilnění, aby zde našli pravdu. Jejich syn utíká z nemocnice, protože ho stále volá tajemný hlas. Ovšem zanedlouho se díky neznámé nemoci začíná měnit v hrůzné monstrum, které má chuť zabíjet. (Chupacabre)

(více)

Recenze (38)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Návrat oživlé cikády. Spousta děr v logice a herecké výkony pod úrovní ochotnického spolku sice berou sílu, ale je tam pár jednotlivostí, na kterých lze stavět. Baxterův temný soundtrack, jednoduše natočená a zároveň sugestivní scéna úvodního znásilnění, chlapcova přeměna za pomoci staré dobré maskérské rukodělnosti či konec, který otevřel otázku koloběhu života (nebo novelizace potratového zákonu státu Mississippi). Dokážu si představit remake v rukou Alexe Garlanda. Vzhledem k lokaci samozřejmě s implementací woke principů a následným rozdělením publika.. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spoilery. Temný, drsný a ku koncu nechutný horor, ktorému pomáha jednak prostredie (zaspatý vidiek, ktorý po zahmlených nociach obchádza vraždiaca príšera), jednak sympatické postavy (od istej chvíle v podstate ide o tímovku v zložení hlavného hrdinu a jeho ženy, šerifa a jeho zástupcu a miestneho lekára) a jednak scenár, ktorý si neberie servítky pred ústa a nejaké to znásilnenie alebo synovražda mu nerobia problém (hneď v prvých minútach je hrdinova manželka brutálne znásilnená v nočnom lese a oplodnená). Ale faktom je, že ma dosť sklamalo, že príšera sa v plnej kráse začne objavovať až vo finále a predtým vraždí obyčajný chalan. Napriek tomu V dosahu beštie hodnotím skôr kladne, než záporne. S režisérom Morom sa každopádne následne „niečo“ stalo a nakrútil Howling 2 a Howling 3, čo sú neskutočne strašné snímky, aj keď typovo/žánrovo relatívne podobné. ()

Reklama

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Dej tohoto staršieho amerického horroru sa začína v roku 1964 v Mississippi, v malom mestečku Nioba. Počas temnej noci v tmavom lese je mladá žena Caroline MacClearyová brutálne znásilnená podivným tvorom. Narodí sa jej syn Michael. Keď dovŕši sedemnásť rokov náhle sa u neho prejaví psychická a genetická porucha. Začne sa meniť na vraždiace monštrum. Je pod vplyvom génov svojho biologického otca, netvora. Ocitol sa "V dosahu beštie". *** ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Filmu rozhodně vévodí posledních dvacet minut, ve kterých hlavně exceluje finální proměna a i napětí je tam dobré. Ale nějakého pořádného vysvětlení, sem se nedočkal a logika tady dostává taky solidně na prdel. Z herců mně nejvíc bavil L.Q. Jones a R.G. Armstrong, hrají na jedničku a i jejich postavy sou sympatické a celkem jim to myslí. Zbytek herců je tak nějak v normě a Paul Clemens, mi byl nesympatický už od začátku. Jo a bylo mi líto té holky. Hudba ve filmu nijak výrazně nevyniká, ale když sem si ji pustil samostatně, tak je fakt dobrá a je škoda že ve filmu zazní jenom pár tónů, které sou přerušeny vrčením a nebo křikem. Je tedy škoda, že film je takový v podstatě o ničem, kdyby to mělo nějaký směr, logiku a výraznějšího hlavní představitele, ke kterému by byli i nějaké sympatie, mohl jít hodnocení výš. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Ani se mi tomu nechce věřit. Člověk, co má na svědomí průměrnou dvojku a sračkoidní trojku série Howling, tak že natočil tenhle mimořádně povedený kousek?! Ba jo, natočil... a mě tímto polozapomenutým klenotem vytřel zrak. Začátek osmdesátých let se tu projevil tím nejlepší způsobem. Krvavé mordy, znásilňování a bolestivá proměna člověka na monstrum bez špetky nadsázky a humoru. Snímek má slušné obsazení, nesmírně hrozivou atmosféru, působivou hudbu a tajemstvím zahalené městečko uprostřed hlubokých lesů. Všechno nasvědčuje na vlkodlaky, ale pravda je někde jinde. Závěr je jedno velké překvapení. Takhle si představuju poctivý horror. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Herec Ronny Cox v úlohe Eliho MacClearyho bol súčasne autorom a interpretom hudby v štýle country použitej vo filme. (beso74)
  • Režisér Philippe Mora sa raz vyjadril, že táto snímka je encyklopédiou hororových filmov. (beso74)
  • Mená Curwin (Don Gordon) a Dexter Ward (Luke Askew) si tvorcovia vypožičali z hororového románu "Prípad Charlesa Dextera Warda" od H.P. Lovecrafta. (beso74)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno