Reklama

Reklama

VOD (1)

Duncan Vizla (Mads Mikkelsen) je jeden z nejlepších nájemných zabijáků na světě. Do důchodu mu zbývá pár týdnů, a tak by se rád uklidil někam, kde si počká na tučný důchod. Nakonec se ale nechá zlákat na jeden poslední kšeft. Během něj zjistí, že skutečným terčem měl být on sám. Asi by to nechal být, ale když je vystopován zabijáky nastupující generace, rozhodne se vypátrat, kdo za tím je, a pomstít se. (FoxMulder)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (291)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Mads Mikkelsen se do takového filmu vůbec nehodí, ale díky bohu že v něm je, jinak bych to možná ani nedokoukal. V pasážích kdy se film drží temnýho stylu Johna Wicka to funguje dobře, ale pokaždým střihu do komixovýho pojetí dostane divák strašnou pecku barev, excentrických zabijáků, šíleně brakové komixové stylizace a dementního Matta Lucase, který se do role hlavního záporáka hodí jako já do role plážovýho playboye v romantický komedii. z Vizlovi postavy a jeho umu nájemného vraha by šlo natočit naprosto luxusní film, ale Åkerlund se asi bál přílišné podoby s Johnem Wickem a tak všechno ostatní přehajpoval do šílenýho excentrismu. Místy mě to bavilo díky brutální akci, sexy roštěnkám a díky několika vymazleným scénám (poprava tý kundičky co dělá týmu vrahů volavku svým tělem mě rozbila) ale má to scény u kterých jsem chtěl vzteky zlomit televizi (poprava psa atd.) Nesourodý mix který zachraňuje Mikkelsen a finální pointa, jinak bych šel s hodnocením určitě mnohem niž. Chvilku to bylo na odpad, nekecám. 50%. ()

alchac 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě mě mělo varovat nejpozději to, když si empatický pan nájemný na penzi pořídil štěně! Ovšem ač šlo o videoklipově kýčovitý audiovizuální chrchel vezoucí se na aktuálně silně vzedmuté (a dle mého soudu již poněkud hnědnoucí a zasmrádlé) vlně assasínových bijáků (ke konci navíc přesl(a)zený k zeblití), tak jelikož byl do role ústředního citlivého sociopata namísto gumového a artritického Dicka Nýja obsazen Mikkelův syn, dalo se to přetrpět do konce a se silným sebezapřením udělit aspoň ta jedna pěticípá. Byť by mě samozřejmě velmi zajímalo, kterými rekvizitami byla oblíbenému Dánovi před čtením scénáře vyztužena káva, že se k něčemu takovému upsal… ()

Reklama

SaNcHeZ_cz 

všechny recenze uživatele

Duncanovi nedopřejí důchod a to je bude ještě hodně mrzet. Mads Mikkelsen ztvráňuje dalšího památného drsoně, který za ty dvě hodiny srovná všechny, co mu přijdou do cesty takovým způsobem, že si to budou všichni ještě dlouho pamatovat. Jasně, Polar je jako čistokrevná akční řežba z videopůjčopvny, která balancuje na hraně absurdity a surové akce, kterou kombinuje se osobním dramatem, přesto má tahle pecka dostatek šťávy na to, abyste ty nedostatky příliš neřešili. Tohle není záležitost pro každého, nicméně ten kdo má pozitivní vztah k lacinějším ale o to osobitějším akčňákům ze staré školy a má chuť na trochu modernější podání, bavit se bude víc než dostatečně. Inspirace Johnem Wickem je sice hodně znatelná, a to ať již u samotného filmu, tak v jeho slušném sooundtracku od Deadmau5e, přesto bych to filmu ve výsledku neměl vyloženě za zlé. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Dokonale hustý Mikkymaus a nádherně slizký Endy Pipkin v masitém krystalickém vinném potěšení, které artovým hnědopichům ani milovníkům těch tolik seriózních a veskrze sofistikovaných svištících homopelerínek a konečníků, těsně obepnutých pastelovým elastanem, zjevně příliš neučarovalo. No nic, někdo ty buzny přepětkovat musí. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Na papíře to asi vypadalo lépe než tomu bylo ve výsledku. Úvodní trailer mě neskutečně navnadil, snímek podobný Johnu Wickovi a ostatním našlapaným akčním filmům vždy radostně kvituji, ale po zhlédnutí mohu konstatovat, že mírné zklamání se dostavilo. Ten komiksový styl mi docela sedl, tam bych ani problém neviděl, spíše mě štvali ti záporáci, u kterých mi chybělo lepší vykreslení jejich osobností, v zásadě to zde táhl jen řízek Mads Mikkelsen. On si tu svou roli užíval, šitá pro něj stoprocentně na míru. I chemie mezi ním a postavou Vanessy Hudgens fungovala skoro až překvapivě dobře, perfektně napsaný scénář pro tyto dva herce. Co se týče toho hlavního antagonisty, tak ten v některých momentech strašně přehrával, až toho začaly bolet oči. Po stránce akce se nedá moc vytýkat, nejvíc mě asi bavila sekvence ve dřevěném srubu, krve se zde divák dočká v hojném množství, těmi kýbly se rozhodně nešetřilo. Závěr si pootevřel pomyslná vrátka pro možné pokračování. Trochu vypiplat příběh a ponechat Mikkelsena v roli Black Kaisera a může z toho být pecka. Takto jen podařený béčkový nadprůměr, nic víc. Za mě dávám 66 % ()

Galerie (19)

Zajímavosti (5)

  • Příběh vychází z komiksu „Polar: Came From the Cold“ z roku 2012, jehož autorem je Víctor Santos a vydalo ho Dark Horse Comics. (3T)
  • Písnička, která hraje na začátku filmu, je „September“ od Earth, Wind & Fire. Ve 45. minutě pak hraje „Islands In The Stream“ od Kenny Rogers & Dolly Parton. (Duoscop)

Související novinky

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

Blake Lively v adaptaci krvavého komiksu

06.05.2021

Herečka Blake Lively (Mělčiny, Město) bude produkovat a zároveň si zahraje i hlavní roli v nové chystané adaptaci drsného komiksu Lady Killer pro Netflix. Scénář k filmu napíše Diablo Cody (Juno,… (více)

Reklama

Reklama