Reklama

Reklama

Ve vysoké trávě

  • Kanada In the Tall Grass
Trailer

VOD (1)

Těhotná žena a její bratr zaslechnou volání o pomoc. Vydají se za chlapeckým hlasem do travnatého lánu, jen aby zjistili, že možná není cesty zpět. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (242)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Režisér Kostky společně s Netflixem a Kingem natočili mindfuck, který jsem teda vůbec nepobíral. Zpočátku to ještě jde. Vysoká tráva, ztracení lidé a šance rozvíjet zajímavou mytologii s neznámými pravidly, ovšem tvůrci do toho začínají plést složité time loopy, ve kterých se divák ztratí ještě více než samotní lidé v trávě. Film se snaží tvářit chytře, ale je to spíš dějový guláš bez jakéhokoliv smyslu a opravdu nesnáším když postava umře a záhy tam je znova a tak stále dokola. Na lekačky a Gore zde také nedojde, takže opravdu nezajímavá a velice nudná záležitost minimálně pro mne. 40% ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Pokus o seriózní, non-mainstreamový mindfuck, ve kterém se ale tvůrci sami ztratili... Některé scény působily občas i dobře, ale dohromady se to jeví jako random scéna za scénou, která nedává smysl a ke konci film nepřinese žádné odpovědi. Herci, vizuál i stopáž dobrá, ale ve scénáři jsou prostě díry. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Vincenzo Natali vždycky přijde s nějakým zajímavým nápadem na film, problém je v tom, jak to zpracuje. Tady se celý film vlastně odehrává v poli vysokých trav, ve kterém je ztracených zhruba 6 lidí. Zní to dobře a ono to dokonce i funguje, bohužel jenom tak tři čtvrtě hodiny. Pak se z toho stane naprosto nudný zmatek, na jehož konci se ani nedozvíme, co bylo to pole zač a co byla zač ta skála. Propojuje se tu mnoho SPOILER časových smyček KONEC SPOILERŮ, jenže když už je jich moc, začne to spíš otravovat a čím blíže konci film je, tím hůř to pasuje celé dohromady, navíc to, co člověka zajímá nejvíc, tady vůbec není vysvětlené. A je mi to líto, Natali rozhodně měl na víc. 3* ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Další klasický Netflix, který nám představuje další nedotažený projekt a další zpestření během covid karantény. Nebýt nesmyslně přeplácané poslední třetiny spolu s přílišným hleděním na "tajemný" vizuál, je to solidní pekce. Bohužel takhle klasicky zapadá mezi většinu nezvládnutých Netflixovek a zbabraných adaptací povídek Stephena Kinga. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

V prvé řadě mi strašně vadil ten hnusný vizuál a kamera – digitální tráva, opravdu? Prolínání časových rovin zajímavé, ale ve výsledku nepřineslo nic, z čeho by si měl divák sednout na prdel – vše navíc korunovalo neuspokojivé rozuzlení. In the Tall Grass je v jádru dvacetiminutový kraťas zbytečně roztažený na 101 minut, ve kterém Patrick Wilson ztvárňuje doposud nejhorší roli své kariéry. Předlohu jsem zatím nečetl, ale asi předněji zvolím jiné kingovky, které ještě neznám, jelikož tohle mě ani námětem příliš nezaujalo – a to mám minimalistické filmy/horory dost rád. Ale tenhle prazvláštní mix mezi Cube a Children of the Corn mě neodkázal ničím oslovit. Vlastně ani pořádně nevím proč, ale od Nataliho jsem čekal víc. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se od 24. července do 12. září 2018 v Torontu (Ontario, Kanada). (BMW12)
  • Píseň, kterou ve filmu několikrát zpívá Ross (Patrick Wilson) a která také hraje v závěrečných titulcích, nese název „Midnight Special“ a je od skupiny Creedence Clearwater Revival. (Matared)
  • Velká část byla natočena v Kanadě a pole se nachází poblíž bowlingové dráhy, kterou můžeme ve filmu vidět. Kostel byl postavený pouze pro film. (Kudly4)

Reklama

Reklama