Reklama

Reklama

Pach krve

  • USA Wrong Turn (více)
Trailer 1

Parta kamarádů vyrazí na výlet do hor. Zpočátku jde všechno podle plánu, po sletu děsivých událostí však skupinka zjišťuje, že v lese nejsou sami. Opět... (Matared)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (263)

Morien 

všechny recenze uživatele

Původní série mě minula (i když si vybavuji, že první Pach krve nám pouštěla učitelka na základce v takovém tom období v červnu, kdy už se nikomu nechce učit, ale beztak jsem si tehdy četla Harryho Pottera pod lavicí nebo tak něco a z filmu si opravdu pamatuji jen ten název), takže jsem k filmu přistupovala zcela nezasvěceně a chtěla ho vidět proto, že tam je Matthew Modine a že na promo fotkách byli nějací lesní duchové. V obou případech jsem zůstala neuspokojena. Úvod mě navedl k očekávání, že to bude víc "detektivka" a že bude otec v příběhu aktivnější, což se nestalo. A obecně to obsahovalo spoustu takových šťavnatých vějiček, které nakonec k ničemu nevedly. Třeba když jedna z dívek pořád pořizovala selfíčka přes rameno (a byl na to opakovaně dáván důraz), myslela jsem, že se na fotky potom podívají a uvědomí si, že je někdo v pozadí sleduje. Ale ono ne. V půlce se navíc standardně rozběhnutá hororová zápletka totálně zastaví a překlopí do trochu jiného subžánru tak kostrbatě a pomalu a nezáživně, jak je to jenom možné. Což bylo rovněž zklamání. Některé aspekty potom působily až amatérsky a směšně, třeba jakože ta informační deska o Nadaci a rodinách je zcela nová, takže tvůrci buďto zapomněli, že tam na ni pršelo a foukalo nějakých sto sedmdesát let, a nebo to byl záměr, kterým chtějí říct, že někdo z města nebo Nadace ji chodí pravidelně obměňovat a udržovat, což se mi nějak nezdá. Závěrečný dvojitý twist je hodně přitažený za vlasy, i kdybych se oddala představě, že svět, ve kterém se stalo všechno předešlé, by mohl existovat. Na druhou stranu se mi líbilo, že v rámci třetího twistu to hrdinka vzala do svých rukou. Líbily se mi i některé další věci. Cesta "temnotou" bylo maso, i když si myslím, že schopnější filmař by z toho zase vytáhl mnohem víc. Takže nakonec dávám filmu dvě hvězdičky za příslib, asi se podívám na ten první díl, abych viděla, tak moc bylo mým učitelům v ranných 2000s všechno jedno, a pak na celou ságu promptně zapomenu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Neviem kedy som si naposledy tak veľmi nebol istý svojimi pocitmi, než pri tomto filme. Je pravda, že s pôvodnou sériou to nemá podľa mňa skoro vôbec nič. Leda by sme sa pozreli na jeden konkrétny aspekt filmu, ktorý ale zase nechcem spoilovať. Skúsim teda napísať svoje dojmy a možno sa konečne rozhodnem, či prevažujú viac pozitíva alebo negatíva. Poďme sa najprv pozrieť na tie plusy. Je pravda, že "Wrong Turn" má niekoľko skvelých nápadov. Ako napríklad práve "The Foundation", ktorí žijú v horách a podľa svojho kódexu. A musím povedať, že rozhodne nejednali s našimi hrdinami v rukavičkách. Je zaujímavé vidieť čo sa s našimi hrdinami stalo, keď Stan pôjde hľadať svoju dcéru, pasce sú celkom šikovné a film vie byť na svojich momentoch veľmi znepokojivý. Najsilnejšia scénka je pre mňa asi počas úteku z tábora, kde budú prechádzať tmavým koridorom. Tam som skutočne ostal silne znepokojený. Uznávam. A je fajn, že tentokrát možno uvidíme aj viac mentalitu občanov mestečka, z ktorého naši hrdinovia vyrazia. Myslím si, že o "Foundation" sa toho ale dalo povedať predsa len o niečo viac. Mínusy filmu sú najmä počas prvej polovice, kde musíme tráviť čas s našimi hrdinami. Problém je, že sú to len postavy, ktoré budeme musieť vidieť umrieť a tým pádom sa o nich moc nezaujímame. A Adam je skutočne poriadne otravný. Okrem toho si myslím, že keby sa film sústredil na tie elementy, ktoré boli zaujímavejšie, tak možno mohol byť aj o niečo kratší a vylepšiť svoje tempo. Tiež je pravda, že jedna z postáv je tu celkom slušný pokrytec. Najmä keď sa objaví vo filme ešte na posledných pár minút. Nemôžem ho nazvať inak než pokrytcom. A keď to uvidíte, pochopíte. Plus je tu ešte aj jedna úplne zbytočná odbočka, kde budú naši hrdinovia hľadať jednu zo svojich kamarátok, lebo sa nie je schopná im ozvať, keď na ňu volajú. A dokopy to len podnieti k niečomu, čo možno nemuselo nastať. Pre mňa je film mix zaujímavého a nie veľmi zaujímavého. A áno, možno by som si trošku prial, aby to malo aj niečo spoločné s pôvodnou sériou, no je fajn, že tvorcovia tomu chcú dať niečo nové. A keď sa na to pozriem ako film sám o sebe, tak má svoje zaujímavé momentky, ktoré stoja za to a Charlotte Vega tu skutočne urobila maximum. Takže nakoniec filmu udelím pozitívnejší rating. Moje posledné slovo. Hodnotenie: C+ ()

Reklama

dubinak 

všechny recenze uživatele

I já jsem se stala obětí omylu a nechala se nachytat, když jsem si myslela, že tento film bude mít souvislost s původním (a původně dobrým) Wrong Turn. I trailer nasvědčoval tomu, že půjde o nějaký vychytralý způsob, jak obnovit a ozvláštnit kanibalskou rodinku tím, že do lesa nastraží pasti. Takže, žádné společné znaky tyto dva filmy v podstatě nemají. Tento kousek je ale co se týče kvality provedení a scénáře velkým rivalem. Má to rozjezd rychlý jako kráva a proto, že trailer skoro vůbec nic neukázal, nešlo si udělat představu o tom, kam se to bude vyvíjet. Ale tohle jediné jsem opravdu nečekala a bylo mi divný, že se tam kosí jedna postava za druhou a to byla stopáž jen asi ve 30ti minutách. Nechci spoilovat a tak řeknu jen, že příběhově je to až překvapivě originální a postaralo se to o několik momentů překvapení, takže těch čtyř hvězd se tentokrát nebojím. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Presne takto sa píli konár pod vlastným zadkom. Nechápem, čo si “McElroy” sľuboval od toho, keď svoj ďalší hororový zárez opätovne pomenoval podľa svojho predchádzajúceho, veľmi úspešného snímku z 2003, no toto mu deti dávnej generácie (+expert), ktoré sa nebudú vedieť odosobniť, zrátajú tak, že bude trvať ďalších 18 rokov, aby natočil ďalší “Wrong Turn”, vďaka ktorému by si napravil svoju reputáciu (a treba dodať - tak mu treba!). Stručne a v skratke: “Wrong Turn” okamihovo (teda terazky) zarobí na základe titulu, ktorý “zneužil”, no do budúcna, sa to (pravdepodobne) tvorcom nijak nevyplatí, ľudia im to zrátajú. Čo sa v rámci žánru týka, toto je až na jadro, ktoré prezradilo podstatu, či samotnú myšlienkovú absurditu, celkom obstojne spracovaný hixploitation, ktorého sledovanie na jeden krát nijak extra neurazí. Medzi 2-tri, ani o milimeter viac či menej. Ja sa prikloním k dvom, lebo gore scén mohlo a malo byť rozhodne viac, ako bolo divákovi pôvodne dopriate. Príležitostí bolo určite viac než dosť. P.S.: začína sa “maratón” hororov ❤️🤗❤️ ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jaká úleva. Pouštěl jsem si to ze zvědavosti, jak se dá rebootovat šestidílná série o průměrných vidláckých jatkářích, a k mému potěšení udělali tvůrci opravdu výrazný krok stranou a nebáli se fanoušky napálit. Úvod naznačuje klasický hixploitation v duchu série a pobíhání po lese mezi pastičkami a stíny pronásledovatelů je sice ohrané, ale kupodivu celkem dynamické a místy napínavé. Zlom v polovině filmu pak mnohým jistě nesedne, ale mně přišel jako super ozvláštnění i přesto, že také vydatně vykrádal odjinud a v součtu působil poněkud nedomyšleně. O postavy se daří vyvolat starost, poměrně nahlé a krátké výbuchy násilí fungují lépe než nesmyslně přepálené gore, a když už si v závěru myslíte, že to dopadne přesně tak, jak jste v polovině filmu předpověděli, přijde bizarní a svým způsobem hrozně zábavný hřebíček celé té satiry o nevšedním americkém sousedství - škoda jen, že v průběhu se to vůbec jako satira neprodává a atmosféra je kvůli tomu nevyvážená. Každopádně fajn překvápko s několika skvělými hororovými nápady (slepci v temnotě) a příjemnými herci. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (10)

  • Filmovalo sa v meste Cincinnati a štátnom parku Hocking Hills v americkom štáte Ohio. Natáčacie obdobie trvalo od 9. septembra do 2. novembra 2019. (MikaelSVK)
  • Ačkoli se jedná o sedmý film Wrong Turn, jedná se o „restart“ série. (LUKICKK)

Reklama

Reklama