Reklama

Reklama

Krotitelé duchů: Odkaz

  • USA Ghostbusters: Afterlife (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Režisér Jason Reitman a producent Ivan Reitman uvádějí další kapitolu z původního příběhu Krotitelů duchů. Ve filmu Krotitelé duchů: Odkaz se přestěhuje svobodná matka se svými dvěma dětmi na maloměsto, kde společně objeví svoje spojení s původními krotiteli duchů a tajemný odkaz, který po sobě zanechal jejich dědeček. (Falcon)

Videa (7)

Trailer 5

Recenze (524)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

První Krotitelé zkřížení s amblinovským dětským letním dobrodružstvím na maloměstě. Ano, je to nepopiratelně hned dvojitá osmdesátková nostalgická nálož, ale oproti mnohým ostatním, kteří to v posledních letech zkouší u kdečeho a nadužívají ji, tak citlivě. Funguje to totiž z větší části samo za sebe (snad jen finální čtvrtina je až moc "jedna k jedné" a ten samý film). Když se k tomu přičtete onen "Odkaz" (a to i v tvůrčí otcovsko-synovské rovině Ivan/Jason), tak to umí stejně tak vykouzlit úsměv jako chytnout za srdíčko. O poznání lepší než by se jeden odvážil doufat u pokračování, které přichází o nějakou tu dekádu později než by bylo záhodno. Navíc, světe div se, zdařilého pokračování, které nezkouší nic světoborného, ale svou škatulku vyplňuje solidně a zábavně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Začíná to jako docela působivé dětské retro dobrodružství, pokračuje jako dojemná pocta původním filmům z 80. let, ovšem jakési jelimanské kouzlo pak v poslední třetině zcela opadne a naskočí digitální blbnutí (bez nějakého zvýšeného zájmu okolí), které nevyvolá pražádné emoce. Točíme se okolo neúplné rodiny dcery jednoho z původních krotitelů, která musí z finančních důvodů opustit město a přestěhovat se do zapadákova do (zděděné) rozpadající se farmy. Rodinka se rozkoukává, zatímco duchové zanedlouho vyletí. Je to ale podezřele rutinní filmařina s naprosto obyčejným scénářem. Ačkoliv žezlo po tátovi převzal Jason Reitman, skončilo to stejně průměrem, protože někde cestou se mu rozsypaly úderné dialogy a lehký cynismus, na který jsme u něho zvyklí. Humor skoro žádný a stejně tak žádný důvod, abych se k téhle kapitole někdy vrátil. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Po veľmi zaujímavom "Ghostbustersz roku 2016, ktorý vysoko polarizoval svojich divákov, prichádza Jason Reitman (syn Ivana Reitmana) s "Ghostbusters: Afterlife". Pokiaľ ste niekto, kto sleduje moje komenty, tak asi nebude žiadne prekvapenie, že ja mám veľmi rád Jasona Reitmana. Príde mi ako veľmi kvalitný, šikovný a talentovaný mladý režisér, ktorý vie točiť kvalitné filmy. A tak trošku mám pocit, že tento film by som rozdelil na dve časti. Prvú, ktorá na mňa skutočne pôsobila ako film Jasona Reitmana, a druhú, ktorá na mňa pôsobila ako "Ghosbusters". Ak tomu nerozumiete, nevadí. Ale to sú v skratke podané moje pocity. Musím okrem toho spomenúť toto... veľmi oceňujem sentimentálnu hodnotu, ktorú tento film priniesol. Pre tých, ktorí nevedia tak tento film je venovaný zosnulému Haroldovi Ramisovi, alias Egonovi Spenglerovi. A v každom momente som si to pri filme uvedomoval. Mckenna Grace, ktorá hrá jeho vnučku je vo svojej role tak neskutočne presvedčivá, že som jej to úplne všetko zožral. Nemám problém v nej vidieť kus z Egona. Vidieť opäť našich starých hrdinoch vo svojich uniformách stálo za to. Atmosféra filmu je skvelá a okrem toho tie decká sú absolútne excelentné. Všetky. Efekty sú slušné, no záverečné sú podľa mňa absolútný masterpiece. Neviem akú techniku na to použili, no skutočne ma to dostalo. Wow. Film možno nie je takou komédiou, ako to bolo za starých čias, no myslím si, že to stálo za to. Tento film vzdal úctu absolútne najlepším možným spôsobom akým mohol a aj keď to nebude medzi mojimi najobľúbenejšími filmami roku, myslím si, že stálo za to ho vidieť. A jeho dobré momentky sú naozaj veľmi veľmi dobré. Hodnotenie: B+ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ghostbusters mi nikdy extra k srdci nepřirostli a to je i problém nového dílu, potěší hlavně fanoušky. Bylo mi totiž jasné, že se pojede hodně na vlně nostalgie a že mladý Reitman, syn původního režiséra, bude chtít hlavně uctít odkaz starých filmů a při tom neutratit tak šílené peníze jako 5 let starý reboot. A to se celkem podařilo, byť jediné co jsem z filmu po celou dobu cítil, bylo jednoduché slovo - rutina. Dobře natočené, jen to zkrátka ve mně nic nenechalo a pravděpodobně to bude opět propadák nebo se to jakžtakž zaplatí (Edit : tak nakonec až pohořel až další díl), jelikož to rozhodně není ten typ filmu, na který prostě musíte vyrazit do kina a kamarádi se k vám rádi přidají. A to mé dojmy ještě vylepšil Paul Rudd, který mě pobaví ve všem. Musím se však pochválit za finále, to se povedlo přesně tak, jak bylo tvůrci zamýšleno. Ujmou se mladíci ještě dalších filmů? ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

VĚDA JE OPRAVDOVÁ. RYZÍ. ODPOVĚĎ NA TO ŠÍLENSTVÍ KOLEM. Je to zvláštní, staří Krotitelé duchů se mi líbí, ale nostalgik rozhodně nejsem, možná nebylo šťastné obsazovat Finna Wolfharda, ale seriál Stranger Things přece nemá doživotní právo na všechny mysteriózní zápletky v seriálech a filmech o mládeži, nebo jo? Snímek má svoje chyby – například méně aktivní obyvatele městečka (to ale souvisí s tím, že žádný z nich není ochoten věřit něčemu vyššímu), nebo to, že příběh je nekomplikovaný (i to se ale dá zdůvodnit, zejména tím, k jakému žánru a desetiletí odkazuje). Zkrátka a dobře i přes výše zmiňované jsem se bavil přímo královsky – smál, bál a byl dojat (zejména věnováním Haroldu Ramisovi) a po delší době jsem se při sledování filmu cítil jako filmový fanda. Zdejší nízké hodnocení mě dost rmoutí. 90%. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (25)

  • „Můj otec kvůli koronaviru moc nevychází z domu. Nechal si ale udělat test, nasadil si roušku a dojel do Sony podívat se na film. Potom se rozplakal a řekl: ‚Jsem tak hrdý, že jsem tvůj táta.‘ A to byl jeden z nejúžasnějších okamžiků mého života.“ Tak popsal Jason Reitman pro časopis Empire reakci svého otce Ivana, režiséra původních Krotitelů duchů (1984). (CrypzzXD)
  • Skutečné jméno Podcasta (Logan Kim) není ve filmu nikdy zmíněno. (Puxina)

Související novinky

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

Jason Reitman se vydá do New Yorku 70. let

03.05.2023

Na čtyři Ceny Akademie nominovaný režisér, producent a scenárista Jason Reitman (Lítám v tom, Juno) nám před dvěma lety přinesl dlouho očekávané pokračování Krotitelů duchů, série, jejíž otěže… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Reklama

Reklama