Reklama

Reklama

Andor

(seriál)
  • USA Andor
Trailer 1
USA, (2022–2024), 20 h 42 min (Minutáž: 38–57 min)

Tvůrci:

Tony Gilroy

Hrají:

Diego Luna, Genevieve O'Reilly, Stellan Skarsgård, Kyle Soller, Denise Gough, Adria Arjona, James McArdle, Rupert Vansittart, Joplin Sibtain (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(24)

V nebezpečných časech se Cassian Andor vydává na cestu, která z něj udělá hrdinu Povstání. (Disney+)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (235)

Motinski 

všechny recenze uživatele

Andor (zatiaľ 1.seria) dokázal nemožné. Prekonať v mojich očiach Mandaloriana a stať sa najlepším spin-off projektom po boku Rogue One, ku ktorému je priamým prequelom. Toto je zatiaľ najcivilnejšie a dramaticky najviac vyhrotené Star Wars od čias Lucasa. Áno, je pravda že sa občas vlečie, nie sú tu svetelné meče ani zbytočné camea, no presne to podľa mňa Disney potrebovalo (a ja tiež). Dať fanúšikom novú nádej že ešte nie je všetko stratené a ukázať že láska ku legendárnej ságe žije. Cassian ako postava si ma nezískal hneď od začiatku, no postupnými krokmi to dokázal. Tak isto aj všetci ostatní. No a Stellan Skarsgard je herecký démon ktorému stačí povedať monológ aby som ho vedel sledovať furt. Konečne sme dostali aj pohľad do zákulisia Impéria a vidíme ako fungujú jednotlivci v pozadí. Ich nekompromisnosť a tvrdosť mi predali stopercentne a nepotrebovali Vadera ani Palpatina. A to by som si teda pred vzhliadnutím netipol. Andor je iný, na to sa pripravte. Je viac osobnou drámou zasadenou v sci-fi svete ako blockbusterom čo stojí na CGI bordeli. Stále je však efektný aj ako akčná pecka kde vidieť rozpočet. Ďakujem a teším sa čo bude ďalej. 1.seria 9/10 ()

LND 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejlepší Star Wars seriál… z úplně prostého důvodu. Nevidíme tam žádné jedie skákající trojitá salta, světelné meče všech barev a tvarů ani další největší armádu/zbraň/flotilu než doposud, ba dokonce ani nic, co by vyloženě podporovalo výrobu a prodej hraček. Místo toho sledujeme obyčejné lidi, kteří jedou hustle hard a snaží se přežít v drsném světě, ať už jsou to nesourodé povstalecké skupiny, dělníci a obchodníci z Ferrixu, doživotně odsouzení vězňové, imperiální kariéristé nebo vše riskující politici. To vše perfektně zasazené do nám již známého světa, který má své kouzlo. Epizody 6 a 10 jsou naprostý strop. ()

Reklama

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Problém netkví v tom, že by nešlo o kvalitní seriál, to vůbec ne. Problém tkví v tom, že tahle část Star Wars univerza/mytologie [tedy zformování rebelů] mě absolutně nezajímá. Production values i technický zpracování jsou na špičkový úrovni, tady prostě není o čem, takže jde o víc než poctivý řemeslo. Jenže co naplat, když z hlediska příběhu je to rutinní nuda.... ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pouze ve zkratce. Seriál exceluje svým přístupem k postavám. Konečně mají k dispozici dostatek prostoru obě znepřátelené strany. Nejsou to jen karikatury. Nic není černobílé. Jedinci mají své sny, motivy, bolesti a přesvědčení. Odhodlání padouchy je vysvětlené. Dělá to z nich uvěřitelné postavy, s jasnou agendou. Kéž by se s podobným stylem přistupovalo k většině vojenských projektů. Ukažte obě strany a jejich touhu. Plamen co je žene vpřed. Je pouhé bezmozky, kteří jsou jen dobří či zlí. Seriál si užijou i naprostí neznalci SW universa. Je to totiž komplexní počin s jasnou vizí, parádními postavami a skvělým vizuálem. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Těch seriálů ze světa Star wars je prostě moc. Některé jsou dost slabé (Boba Fet) a některé jsou úžasně (Mandolorian). Potom je tu Andor, což není vůbec špatný kousek, ale oproti druhé řadě Mandoloriana to prostě není Star wars a tím ve srovnání hodně ztrácí. Postavy ujdou, příběh také, akce je fantastická. Pár dílů se ale docela vleklo a nic moc se v nich neodehrálo. A kvůli nim dávám "jen" 4 hvězdičky. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (45)

  • Shoretrooperovi, který na pláži zatkne Cassiana Andora (Diego Luna), propůjčil hlas jeden z dvorních dabérů světa Star Wars, Sam Witwer. Dříve Sam propůjčil hlas Darth Sidiusovi a Darth Maulovi v seriálech Star Wars: Klonové války (od r. 2008) a Star Wars Povstalci (od r. 2014) a i Starkillerovi v herní sérii „Star Wars: The Force Unleashed“. (Veskoslav)
  • Imperial Security Bureau, zkráceně ISB, je Imperiální Bezpečnostní Agentura, která byla založena galaktickým imperátorem Palpatinem jako tajná organizace pro vymáhání práva, oddaná cíli odhalení a zničení nepřátel nového řádu a Galaktického impéria a udržování stability na imperiálních územích. (Veskoslav)
  • Před jeskyní Sawa Gerrery můžeme zahlédnout modifikovaný Z-95 Headhunter, předchůdce T-65B X-wing starfighter. Model byl představen během Klonových válek jako levnější, rychlejší a hlavně jednomístný stroj oproti mohutnému ARC-170. Později byl nahrazen V-wing těsně před pádem Republiky. (Veskoslav)

Související novinky

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

Jak to vypadá s filmovým Star Trekem?

12.01.2024

Je tomu už téměř osm let, co do kin dorazil zatím poslední filmový Star Trek s podtitulem Do neznáma. A zatímco o přímém pokračování série v hlavních rolích s Chrisem Pinem, Zacharym Quintem a Zoe… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama