Reklama

Reklama

Morbius

  • USA Morbius (více)
Trailer 1

Na stříbrné plátno přichází jeden z nejpodmanivějších a nerozporuplnějších hrdinů filmového světa značky Marvel, jehož představitelem je Oscarem oceněný Jared Leto, který se ve snímku mění v charismatického antihrdinu Michaela Morbiuse. Doktor Morbius trpí vzácnou a smrtelnou krevní chorobou. S úmyslem zachránit druhé, kterým hrozí stejný osud, se Michael rozhodne k zoufale riskantnímu činu. Zdánlivý úspěch přinese lék, který je však dost možná nebezpečnější než sama smrtelná choroba, neboť promění léčitele v lovce. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (454)

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Nějaký hry s barvičkama a zpomalovačkama působí fakt hezky a herci se většinou snaží. Jinak je to ale slušnej adept na rivala legendárnímu Catwoman bizáru s Halle Berry. Vě zkratce to působí jak kdyby to bylo sestřihaný z původního tříhodinovýho filmu, ale zároveň se pocitově zdá, že to minimálně ty tři hodiny trvá. V tomhle ohledu je to skutečně famózní. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

A tohle je přesně další důvod, proč mám pocit, že kvantita překonala kvalitu. Morbius je důvod proč mám pocit, že komiksovky už svoji nejlepší zlatou éru prožili a my už budeme dostávat podobné patlaniny, které stále budou mít dvoje potitulkové scény a lákat na další a další prolnutí. Marvel i DC má obecně problém vykreslit Antihrdiny, tak jak jsou v komiksech. Aby byli zajímavý, krutí a zároveň zbudily sympatie a zájem. Koho proboha napadlo PG13? Film o vampírech bez krve. To se mi snad zdá. Když pominu příběh, který vcelku zabaví, tak jeho vyústění je naprosto pitomé a hloupé. Vývoj postavy zničehonic a bez udaní důvodů hodí zpátečku. Respektive se snaží o něco, aby na to vlastně v další scéně zapomněl. Stupidita charakterů tady nebere konce, finální fight skoční dřív než začne a konec je těžký facepalm. Morbius ne. Fakt ne. A pak mi u titulků jen docvaklo kolikrát se už filmy pokoušeli o Sinister Six... On to točil Espinosa? A jsme doma. On prostě neumí točit. Ani dialogy, ani vývoj postav a smysluplné zakončení. (29 %) ()

Reklama

RelaxMan 

všechny recenze uživatele

Film Morbius považuji za podařenou Marvelovku. Popravdě nechápu negativní recenze. Nechápu i to, že film Eternals, který považuji za nejhorší Marvelovku má zde na ČSFD lepší hodnocení. Nevím, co kdo od toho čekal. Já jsem čekal hororovou Marvelovku ala Venom a to jsem také dostal. Jared Leto byl dobrej a to ho jako herce moc nemusím. I s ostatními herci jsem byl spokojen. Též s triky, zvukem a kratší stopáží. Měl jsem i velkou radost, že vynechali humor, protože to u Marvelovek moc nemusím.  Co říci na závěr: Doufám, že bude dvojka a že bude ještě hororovější. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je také zlé, ako druhý Venom. Ale v rámci žánru, aký má tento film zastupovať je to skrátka generická nuda. Čo na tom, že Leto a Smith sú herecky v pohode. Že Espinoza si príde na pár chutných scén aj nápadov ( farebná vizualizácia zvuku ma napríklad veľmi potešila). Ten film ale skrátka nemá čím prekvapiť. Nemá jednu pamätnú scénu. Má veľmi veľa chýb a čo sa týka časovej kontinuity tak značne pokulháva. Čo na tom, že tu máme dvoch inteligentných vyšetrovateľov, ktorý na začiatku odhalia takmer všetko, len aby potom boli neschopný čokoľvek vypátrať. A takýchto charakterových zmien vo vnútri filmu je tu veľa. Z dobrého na zlého. Z ustráchaného na odhodlaného. A len tak, zo sekundy na sekundu, lebo nesmieme strácať čas. Ako snaha predstaviť novú zločineckú organizáciu by si to zaslúžilo trošku premyslenejší a hlbší scenár. Trochu prekvapivých zvratov a možno aj dlhšie finále. Takéto generické VFX obludnosti začínajú byť únavné. A tá romantická línia bola najlepším a najfunkčnejším vtipom celého filmu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Revoluční kinematografické veledílo a neopakovatelný popkulturní milník, který vydělal neuvěřitelných ∞ morbiliard dolarů, a který divákům na filmových plátnech představil kultovní marvelovskou legendu – Dr. Michaela Morbiuse. Nikdy nezapomenu na to když Žared Léto ve své životní roli Dr. Michaela Morbiuse pronesl svoji ikonickou hlášku "It's Morbin' time!" a celé kino explodovalo nadšením. Zbytek filmu se celé publikum doslova topilo v slzách...... Již nyní se nemohu dočkat na pokračování Doctor Morbius v Morbi-versu šílenství a doufám že se dočkáme i MCU – Morbius Cinematic Universe. Tohle veledílo je zkrátka důkazem, že franšíza Spider-manovských filmů bez Spider-mana je nadčasovým projektem který nemá v dějinách kinematografie sebemenší obdoby – je vskutku neuvěřitelné že Sony má tak jedinečný recept na to, jak uspokojit cinefily a prodat morbiliardy vstupenek. Tohle je totiž ojedinělý morbastický zážitek, na který nikdy nezapomenete. Kam se hrabou vizionářská díla Stevena Spielberga, Stanleyho Kubricka, Bély Tarra, či Andreje Tarkovského – tahle éra již pominula dámy a párkové, nyní nastala éra Morbiuse. Co dodat? JEDEN Z FILMŮ VŠECH DOB. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (20)

  • Michael Morbius (Jared Leto) se za účelem provedení „upířího“ experimentu plaví na nákladní lodi jménem Murnau. Jedná se o odkaz na německého režiséra Friedricha Wilhelma Murnaua, tvůrce Upíra Nosferatu (1922). V době uvedení Morbiuse již sto let starý snímek je jedním ze zásadních zástupců německého expresionismu v kinematografii a zároveň jedním z nejikoničtějších filmů s upíří tematikou. (Stanislaus)
  • Morbius se poprvé objevil v časopise „The Amazing Spiderman“ v čísle 101 v roce 1971. (LostRyba)
  • Postava Morbia se také objevila v bonusech na DVD k filmu Blade (1998) mezi alternativními konci. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

Blondýnka vede nominace na Zlaté maliny

23.01.2023

Každý rok se v předvečer velkého finále oscarové sezóny sejdou v Los Angeles členové nadace Zlatá malina, aby „ocenili“ ty nejhorší filmy uplynulého roku. Hlasování o tyto ceny se účastní zhruba 700… (více)

Reklama

Reklama