Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devět překladatelů se nechá zavřít do luxusně vybaveného bunkru, aby zde pracovali na cizojazyčných verzích přísně tajného rukopisu. Skvělá zakázka se ale brzy stává noční můrou. Na internet unikne prvních deset stránek očekávaného bestselleru a neznámý vyděrač vyhrožuje zveřejněním dalších kapitol. V bunkru roste napětí a čím dál zoufalejší vydavatel je ochoten udělat cokoliv, aby zrádce odhalil. Skvěle obsazený thriller plný zvratů evokuje záhady Agathy Christie v moderním kabátu. (Aerofilms)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (54)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Francie se letos nefláká, ale od Překladatelů jsem čekal více. Film má celkem zajímavý příběh o partě překladatelů z různých zemí, kteří jsou zavření v podzemním bunkru a mají za úkol přeložit knihu na kterou čeká celý svět. Ovšem problémy nastanou když někdo začne vyhrožovat zveřejněním stránek na internet a požaduje za to velkou sumu peněz. Mohl z toho být solidní Thriller ve stylu Exam apod. a ikdyž to není úplně špatně vymyšlené ( finální zvrat je hodně fajn) a hrají zde známější tváře, tak to vyloženě nedokáže strhnout a k násilí zde nedojde vůbec, což je škoda, protože náběh tam párkrát byl. Jako oddechovka jsou Překladatelé v pohodě, ale vychází mi ve všech aspektech maximálně na lepší průměr. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra**, Napětí***. 6/10. ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by se měl vyučovat na školách, jak ze zajímavého námětu udělat otřesný film. Rádoby šokující zvraty se vrší, až celý příběh nedává vůbec žádný smysl. Kdyby autor raději budoval vztahy mezi překladateli v bunkru, mohl z toho být slušný thriller. Takto brakový příběh by u nás přeložil leda student pro "slavnou" Omegu za 110 kč/NS a brzy poté by kniha skončila v Levných knihách za 29 kč. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Nie som žiadny fanúšik detektívok, ale toto znelo zaujímavo, viac než dobre! No výsledok zas až taký slávny podľa mňa nebol. Základ skvelý, ale celé to bolo zbytočne prekombinované - to by ale až tak nevadilo, skôr ma zarážala tá kopa iracionálnej nelogicky, ktorá sa tu z času na čas objavovala. Na konci by mal mať asi človek pocit, že ako to bolo všetko úžasne naplánované, ale skôr mi celý plán toho "génia" prišiel úplne sebecký. Áno, pomsta je pekný motív (a asi aj najčastejší), ale ísť za sebeckou pomstou takto cez mŕtvoly? Takže tak... Ale ideovo to bolo určite kvalitné a originálne, o tom sa určite nehádam. Dám povrchné 3*, hlavne za tú originalitu prostredia, ale myslím, že to malo určite na viac! ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Slibně se rozvíjející začátek, poněkud vlečoucí se prostředek a dobře vypointovaný závěr. Někde nudné, někde překombinované. Chvíle, kdy jsem byla k obrazovce připoutaná vs. chvíle, kdy jsem si mohla jít udělat čtyři kafe za sebou. Od thrilleru jsem čekala víc. Nebýt tam těch sekvencí s metrem, mohl by příběh dobře posloužit pro divadelní hru - od thrilleru to posunout do komorní detektivky odehrávající se v hlídaném bunkru. ()

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Nuž prekladatelia mali byť nudnou konverzačnou zlátaninou šitou francúzskym strihom. A ono si svojou skladbou, že film začína stredokoncom a končí začiatkom, zručne počína tak, že aj Danny Ocean by mal zbystriť pozornosť a do Dannyho štrnástky prihodiť toho... No nedá sa viac, lebo akokoľvek čokoľvek napísať či prezradiť sa nedá. Počas filmu sa nám to môže stať, že budeme z tých strihov mierne časovo indisponovaný, avšak premisa zapadne. Čo už menej je vedšajšie scény streľby či šnúry zo stropu, ktoré sa javia ako šokujúce obete dobrého plánu. To, že halvnou postavou sú prekladatelia a sú zavretí v bunkri je svieže, ak poznáte niečo z literatúry je to ešte lepšie. Niežeby každá premisa bola hodná veľdiela, ale napríklad monológ „Bracha“ (toho druhého) je o knihách. Prekladatelia mali tendenciu zazívať diváka, avšak po poskromnom začiatku to rozbalí vcelku slušne a neotrávene. Príjemný večer s literatúrou. Ale nie s Dedalusom. (videné 16.02.2021, BDrip) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (3)

  • Film v Austrálii distribuovala společnost Palace Films. Jejich překlad z francouzštiny do angličtiny zcela klame každého, kdo čte anglické titulky, tím, že změní skutečné jméno autora bestsellerů trilogie „Dedalus“ z „Oscar Brach“ na nesprávné „Oscar Bach“. (noelcoward73)

Reklama

Reklama