Reklama

Reklama

VOD (1)

Dva ostří bývalí policajti z Texasu mají za úkol vypátrat a zabít nechvalně známé zločince Bonnie a Clydea. Kriminální drama podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (315)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

S filmy od Netflixu mám docela problém. Mají štěstí na příběhy, které na papíře zní neskutečně dobře, ale výsledné zpracování je po většinu případů, stěží průměrné. Stejně je tomu i v tomto případě. Příběh dvou mužů, kteří naháněli Bonnieho a Clydea, zněl výborně a cítil jsem z něj atmosférickou, temnou pecku. Navíc je zde Costner a Harrelson, tak co se může pokazit. Bohužel výsledný dojem není vyloženě špatný, jen strašně nevýrazný. Příběh plyne v extrémně pomalém tempu a nijak tomu nepomáhá ani fakt, že je více než dvě hodiny dlouhý. Divák si tak film vyloženě neužívá, ani v něm nenajde jedinou pamětihodnou scénu a jediné, co si divák možná zapamatuje je závěrečný masakr. Je to ohromná škoda, protože z daného tématu, mohl vzniknout opravdu poutavý film. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Pravdou je, že někdy je těch naháněček, kde se jeden nemůže ani nadechnout příliš mnoho. Proto jsem uvítala s otevřenou náručí něco, kde to tak nefrčí, ale kde si kluci pomalu jedou pro svojí kořist. Kdo ví jak to tenkrát bylo opravdu, to ví jen ti dva. Něco je známé z vyprávění, něco z novin a podobně. Tenkrát se ten čas taky měřil relativně jinak než dnes, kdy se ráno probudíme a hned jdeme spát, páč je večer. V jednom filmu z doby cca 18. století jsem slyšela dotaz. "Jak je to ještě daleko?" a odpověď zněla "Asi tak den plus mínus". Tak o tom to celé je. Navíc Woodyho a Kostnera můžu vidět hrát pohromadě, aniž bych přišla k nějaké újmě na zdraví. Ten konec se jim nakonec povedlo velmi dobře zrekonstruovat, takže já jdu s klidem do plných. Souhlas s komentářem DaViD´82. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Léčka na venkovské cestě kdesi v Louisianě, výroba řešet značky Parker & Barrow a potom „manos arribas“. Pokud máte alespoň trochu povědomí o amerických 1930s a éře „public enemies“, musí vám být jasné, jak na konci padne branka. Problém ovšem je, že forvard John Lee Hancock na ni během zápasu vůbec neměl tah. Mezi Harrelsonem (který svůj texaský přízvuk snad ještě vylepšuje bramborou vloženou do úst) a Costnerem to příliš nefunguje, Newman tu a tam něco ukradne z regálů svého Shawshanku a i ta adorovaná dobovost působí poněkud uměle. Nerad se uchyluji k paušalizování, ale Netflix je zase jako definice očistce, potažmo Tottenhamu v McDonaghově In Bruges. Není to úplná sračka, ale není to ani skvělé.. Apropo, Bonnie a Clyde měli kliku, že seržant Cordell Walker zahájil kariéru u texaských rangerů později, jinak by se oni dva a jejich nový společník Strach sami přihlásili na nejbližší policejní stanici. I když vlastně nevím, jestli v tu dobu už nebyl ve službě, protože se říká, že když Bůh chtěl stvořit svět, Chuck mu řekl: „Můžeš.“ ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokud člověk viděl alespoň jeden snímek od Lee Hancocka, tak získá přesnou představu, co čekat od této dvojky Texas Rangerů nahánějících Bonny a Clydea. Jsou to takové ty leckdy unylé a nevýrazné oscarovky (ať už se jedná o Zakladatele, Zachraňte pana Bankse či přece jen trošku živější i když patetičtější Blind Side). Nemyslím to ovšem úplně pejorativně. Mám jen pocit, že tento tvůrce točí pro starší publikum, kterému příliš nevadí až destruktivně pomalé tempo vývoje příběhu. Takoví jsou přesně Highwaymen. Na rozdíl od starého starého snímku s dvěma výše zmíněnými postavami se ale tentokrát zabýváme dvěma postaršími vysloužilými pistolníky, které příznačně hrají dva mí velcí oblíbenci a herečtí veteráni Kevin Costner a Woody Harrelson. Chemie mezi nimi je naprosto neskutečná a filmem vás provedou i v těch nudnějších chvílích. Nezřídka jsem si přál, aby byl Kevin opět o 20 let mladší, ten by nám ještě ukázal věcí. Nicméně i v tomto vyšším věku si našel tu správnou hereckou polohu a je radost se na něj koukat ať už jako Johna Duttona ve výborném Yellowstonu nebo právě menších žánrovkách, třebaže nyní už pro Netflix místo kin. Celkově to tedy není žádný skvost, nýbrž slabší 7 s výborně prokreslenými postavami a jedním z dalších příběhů dle skutečné události, jež čekaly dlouho na zfilmování. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Od režiséra Zakladatele a Zachraňte pana Bankse přichází... krimi drama ze staré školy o honu na Bonnie a Clyda? Spíš vyžehlená nuda bez tempa a napětí, kde dialogy nedosahují zdaleka takové kvality, aby to na nich mohlo stát, a herci jsou tím jediným důvodem, proč jsem u toho vydržel až do konce. Tahle rána šla hodně mimo. 5/10 ()

Galerie (5)

Zajímavosti (13)

  • The Highwaymen je na základě skutečných událostí a zaměřuje se na dopadení zločinců Bonnie Parkera a Clydea Barrowa, kteří byli v letech 1931 až 1934 označeni za nepřátele veřejnosti. Oba dva zemřeli při policejní akci 23. května 1934. Na jejich pohřby přišlo dohromady 35 000 lidí. (MATADOR)
  • Při honičce střilí Maney Gault (Woody Harrelson) z otevřeného okýnka, v dalších záběrech je ale zavřené. (Duoscop)

Reklama

Reklama