Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Eodeon

Taky jsem chtěl napsat něco v tom smyslu, že:  "... a kdy ST od svého rozjedu v roce 66 nebyl?" ;)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

cyphercz

nevím už kdo, ale někdo tu psal názor ve smyslu, že pojetí navzájem nesouvisejících epizodických příběhů je naopak daleko snazší v tom ohledu, že cokoliv se nepovede, zůstane zpravidla omezeno na tu danou epziodu, zatímco v kontinuálním story arcu napříč celou sezónou stačí drobný kaz, který se ti jako prasklina rozšíří po celé délce seriálu a notně pokazí celkový dojem. jinými slovy, pokud SNW opravdu budou čistě epizodický formát, což nepovažuji v tuhle chvíli za garantované, spíš je to takový předpoklad fanoušků, pak je tam, lidově řečeno, méně co pokazit, ne? :)

Terepin

Terepin (hodnocení, recenze)

Podľa Kurtzmana je Star Trek politická platforma a neslúži na propagáciu Stra Treku, ale aktivistických organizácií. Ja len dodám, že KONEČNE! Trvalo to 3 roky, ale Kurtzman konečne verejne priznal to, čo je každému dávno jasné: Star Trek ja nástroj politickej propagandy.

na příspěvěk reagoval Eodeon

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Eodeon

jak se to vezme - obecně vzato ta propozice SNW zní velmi zajímavě, jenže nevěřím současným tvůrcům, že by zvládli epizodický formát, když dle mého skromného názoru absolutně nezvládají ani ten příběhový:)

na příspěvěk reagoval Eodeon

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

SSE

v tom videu od Terepina na které reaguji se jasně hovoří o tom, že 4. řada je dle oněch zvěstí (a zdůrazňuji slovo zvěstí) nereálná a tak se tvůrci snaží děj uzavřít v sezóně třetí, jenže všechny sety už jsou pryč a teď zjišťují, že to nebude úplně tak lehké jen za pomocí editu už natočeného materiálu, přičemž i mezi jednotlivými epizodami má být problém s návazností

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Když vyjde, tak vyjde. A když ne, tak nevyjde... Osobně bych byl všemi deseti pro, ale já o tom nerozhoduji, nicméně pokud mi chtějí tvůrci současného Star Treku naservírovat SNW a další série DIS, PIC a jiných projektů, tak já jsem pro a vždy budu pro, protože Treku není nikdy dost a ta mnohaletá pauza od konce ENT byla dost děsivá a nebýt fanouškovských projektů, byla by to i éra pro ST projekty zcela chudá...

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

cyphercz

DIS 3s měla přeci vyjít po PIC 1s, tak v tom problém s návazností nevidím stejně jako s tím, že by ji snad nevydali, byť později, když už je natočená...  co už je ovšem možné, že DIS 3s končí otevřeně a počítá s natočením 4s... no a pokud je Secret Hideout omezen časovou smlouvou, tak potom zdržení produkce způsobené COVIDem může být pro Secret Hideout problém..

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Terepin

Jsem hodně zvědav zejména na dvě věci - jestli kdy vyjde ten Strange New Worlds a 4. řada DIS, oboje tu pro Jakkoba a pár dalších byla 100% hotová věc no a ono to možná zas taková jistota nebude;) Stejně tak je zajímavé ono info o problémech s editem třetí řady DIS a díky tomu špatnou návazností děje - jsem zvědav na výsledný produkt:)

na příspěvěk reagoval SSE, Jakkob, Eodeon

Krokov

Krokov (hodnocení, recenze)

Koukám, že místní šašci, v čele s tím nejvyšším, kteří tady od ledna řešili pořád totéž dokola, aniž by se k něčemu dostali, jsou konečně zpět na medikaci. Třikrát sláva!!! :-) 

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

SSE

Ono to v té době stálo hodně na Roddenberrym samotném. Pravda asi by se uskutečnila Star trek: Phase II, či jak by se to nakonec jmenovalo a je otázka nakolik by serie byla populární, serie by byla bez Nimoye, který o Star treku v té době nechtěl moc slyšet. Problém by mohl být že Roddenberry moc inovativní nebyl, často náměty epizod se vesměs opakovaly a televizní produkce se začala v té době už trochu měnit.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

SSE

jde, ale teď mi došlo, že to možná každý míníte jinak. jeden mluvíte o změně designu ve smyslu, jestli je tak rychlá a radikální proměna uvěřitelná, a druhý ve smyslu, jestli se tak výraznou proměnou v designech a vůbec v celkovém vizuálním zpracování napříč seriály radikálně neposouvají hranice toho, co dělá Trek Trekem. čili já mám pocit, že se z toho původně jednoho tématu rozvětvila hned dvě nová a obě jsou zajímavá, protože třeba i já si myslím, že změny mezi TOS a TMP například jsou dost velké a radikální, pokud bychom vzali v úvahu okudovskou chronologii a cca pouhý dvouletý odstup, a zároveň si také myslím, že naše vnímání toho, co je Star Trek, je tou vizuální podobou velmi silně ovlivněno, a je tedy legitimní bavit se o tom, co všechno a jak moc se může navenek změnit, aby to byl stále ještě Trek...? podle mě jsou to samé dobré otázky a já nebudu ani předstírat, že na ně znám odpověď :)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

Však, jak jsem psal, ale vysvětluj mi to tehdy, když mi bylo já už nevím kolik a o Treku jsem nic moc nevěděl.. XD

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Shakaar

Nebýt SW by ST vypadal jinak, měl by jiná pokračování a nebo rebooty, ale zcela jistě by nezůstal jen u TOS (a TAS).

na příspěvěk reagoval Shakaar

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Jakkob

No však právě, 85 let mezi ST6 a TNG 1x01 ospravedlňuje změny v designu mnohem více, než těch pár let mezi poslední TOS a TMP...

na příspěvěk reagoval Jakkob

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Shakaar

proč tohle všechno polopatě vysvětluješ Jakkobovi, když ten se změnami napříč historií Treku problém nemá? neměl bys to, logicky, adresovat spíš těm, kdo si na toto stěžovali?

 

btw tohle: "Picard má zase problém, že se nerozhodl čím chce serie být, chce se zavděčit širokému spektru lidí ale skončil na půl cesty." je ten druh soudu, který sotva můžeš uplatňovat na seriál, co má za sebou sotva jednu sezónu, navíc o poloviční délce, než jsme byli zvyklí. ten seriál sotva začal. za dva tři roky a ne dřív teprve dostane divák právo stěžovat si, že si seriál nenašel své místo a kdesicosi.

na příspěvěk reagoval SSE, Shakaar

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak ono jako zachovat Star trek po vizuální stránce jaksi nejde, seriál, filmy šly jako každý produkt s dobou a co si žádalo publikum. Navíc v době vzniku TMP a dalších navazujících filmů byl Star trek citelně ovliněn Star Wars a nebýt úspěchu A New Hope a The Empire Strikes Back nebyl by tady Star trek v dnešní podobě a pravděpodobně by to zůstalo jen u TOS. A znovu opakuji, že Star trek se fundamentálně měnil po celou dobu, dáno tím, že na tom praocovalo mnoho scénaristů - některé nápady byly lepší, některé horší.

 

Je paradoxem, že zatímco Discovery a Picard není moc v duchu ery Star treku kdy vznikla TNG-DS9-VOY, tak hlavně v případě Discovery jde hodně na ruku TOS, ikdyž to pravděpodobně neměli tvůrci zcela úmyslu a sice, že samotná TOS je všechno jen né konzistentní serie. V duchu politiky scénaristů "planeta" týdne, se co epizodu "vymyslel" nový nesmysl, ať už z technické stránky, nebo individuálních kvalit jednotlivých členů posádky - takže ze Spocka se postupně stal naprostý superman - jednu epizodu se "zjistilo", že má telepatické schopnosti, v druhé že zvládne vysokou koncentraci slunečního záření, zatřetí že mu přidali obrovskou sílu, přestože k tomu nebyl absolutně žádný důvod krom toho že to scénaristé potřebovali. V období TNG-DS9-VOY se to mohlo obecně zdát více konzistentní, ale zase to nebylo až tak konzistentní vůči TOS. Nyní pojetím Discovery je blíže TOS, ale zároveň jsou nekonzistentní vůči TNG-DS9-VOY éře.

Takže si člověk nevybere. Picard má zase problém, že se nerozhodl čím chce serie být, chce se zavděčit širokému spektru lidí ale skončil na půl cesty. Celkově era Kurtzmana postrádá scénaristu s nějakou vizí jak by Star trek měl vypadat, podobně jak jí měl Nicholas Meyer, jak jí měl Ira Steven Behr s Ronaldem D. Moorem. To je asi to nejvíce co mi na současném Star treku vadí, neprodukuje zajímavé příběhy, vše vidíme v aktuálním Star treku, můžeme vidět v dalších seriálech, namátkou Doctor Who.

na příspěvěk reagoval cyphercz, Eodeon, SSE

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

Z podobného důvodu jsem nebyl ve své době sto přijmout TNG, kde mi ta změna oproti TMP a TOS filmům taky přišla jako příliš, ač tam je to rozpětí let mnohem větší, než mezi TOSkou a TOS filmy...

na příspěvěk reagoval Shakaar, SSE

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Na to co všechno jsem viděl ti ty čísla pořád haprují, ale tak mě to může být jedno, neb ty tím ze sebe děláš blba, který neumí jednoduchý údaj převést na procenta a myslí si, jak strašně hustej je, když tu předhodí nějaký z prstu vycucaný údaj, že.. ? :) Jak říkám, mě je to putna, sám sobě tím děláš ostatním svoji vizitku, asi je ti to jedno, ale to zase není tak moc překvapivé zjištění ;)
Že tě to baví je fajn, ono se ne nadarmo říká že k dětské radosti stačí málo a tady v tom případě s tím nejde nesouhlasit, ale jelikož byla řeč o prohřešcích vůči dřívějšímu kánonu, které jsou patrny už v TOSce, TASce a dalších trecích, které jsem viděl a u těch, které jsem neviděl, jsem zase viděl na YT poměrně dost videí (např. ST Mistakes 1-10 a jiná), díky čemuž není vůbec žádný problém jednoduše konstatovat, že kánon se vesele v Treku porušuje odedávna a že se tak dělo i v Trecích, které jsem ještě neviděl ;) Tak to prostě je, ať už ti to je po chuti, nebo nikoli. A že máš třeba problém s tím, že jsem některé Treky neviděl je jenom tvůj problém, který ale na tom mém dřívějším tvrzení nic nemění, pravda to bude pořád ;)

na příspěvěk reagoval cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

ooo promiň, 18%...:)) Baví mě ta tvá srovnávání s předchozím Trekem, o kterém máš načtených pár článků a shlédnutých několik videí na youtube a ještě tu hrdě prohlašuješ, že to stačí pro ty tvoje rezolutní tvrzení a závěry:) A to neustálé vymlouvání se, že si to "jednou až bude čas a chuť doženeš" je taky roztomilé...:)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama