Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 3
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

Díky, celkem se o to snažím, nicméně je škoda, že někteří mají tendence se do sledování Treku nutit a to nejspíše z důvodu, že podle dotyčných by měl trekkie/fanoušek vidět všechno co má logo ST, ať už se to líbí, nebo ne. Já si tohle tedy nemyslím, a proto jsem ještě TNG, DS9 a VOY neviděl, ale věru moc se těším na to, až je v tom správném rozpoložení uvidím :) ;)

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

Pro mě za mě :) Já s tím nemám problém, tedy ne že bych tohle přesvědčení sdílel a nebo takovou nějakou či obdobnou "berličku" potřeboval, ale jestli ti to takhle dává větší smysl, tak já proti tomu rozhodně nic nemám ;) Ale jak jsem už psal, já osobně se s tím neztotožňuji a nemám problém, stejně jako u DIS či PIC, respektovat zasazení TNG, DS9 i VOY do Primárního vesmíru.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Vždycky a všude, ostatně jsem tu i jinde kolikráte psal, že si jsem některých tebou či někým jiným zmiňovaných neduhů vědom, ale nedělal jsem z toho žádnou velkou vědu, třeba už jen pro to, že spoustu stejných či podobných neduhů jsem vnímal a podobně respektoval již v dřívějších Trecích, kde mi to stejně tak nijak extra nevadilo.

Může se třeba zdát, že tu dost haním a odsuzuji TNG, ale v rámci hodnocení jsem ji uděloval i tak poměrně silná hodnocení (i v rámci té "strašné" S1, kterou jsem viděl a aktivně si ji vydržuji spolu s ostatními Treky) a snad jen jednou či dvakrát jsem tam epizodu ohodnotil "pouhými" třemi *, ač pro mě byla daná epizoda (myslím že šlo o epizodu Spravedlnost a možná ještě nějakou další) opravdu těžce stravitelná a koukatelná... Takže zase tak zcela zaujatý taky nejsem, přesto si ale raději počkám, až to ve mě plně dozraje a já se na tu TNG i ostatní zbývající Treky s chutí podívám a budu z toho mít stejně nadšené pocity, jako mám teď z DIS či PIC.

na příspěvěk reagoval SSE

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Jakkob

A kdyby někdo jó chtěl, může celkem s přehledem tvrdit, že tvůrci každého dřívějšího Treku byla jedna velká banda ignorantů

 

... alternativou je generální okec, že každá epizoda ST je z jiného paralelního vesmíru :)

na příspěvěk reagoval Jakkob

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

"Já jsem vůči novým Trekům stejně kritický, jako vůči těm starým" - hahaha prosím tě a kde, kdy, jak??:)) Já v životě neviděl jediné negativum z úst Jakkobových na adresu DIS či PIC, naopak to je kanonáda 5 hvězdičkových hodnocení:)) Budu rád, když mi tu kritiku připomeneš, protože jsem na ní bezpochyby pouze zapomněl, viď?:)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Shakaar

ano je úsměvná, ostatně jsem si tu představu sám na konci příspěvku vyvrátil. fanoušek je fanoušek. svému týmu bude fandit a bude tvrdit, že je nejlepší na světě, i kdyby prohráli deset zápasů v řadě. jinak by fanouškem nebyl.

co se týče přístupu současných tvůrců k fanouškům, nesleduji každou tiskovku a každý tweet tak bedlivě, abych si to mohl dovolit posoudit, ale osobně jsem žádné excesy nezaznamenal. většina například Kurtzmanových vyjádřeních o fanoušcích se mi jeví poměrně dost přesných. osobně si myslím, že už ten fakt, že tvůrci pozorně monitorují a vyhodnocují názory fanoušků a opravdu mají zájem znát a chápat, co chtějí, je odlišuje od tvůrců pracujících na jiných slavných značkách. a také je to v nejlepší tradici Treku, protože totéž dělali tvůrci TNG, totéž dělal Roddenberry, který trávil několik hodin každý den pročítáním korespondence od fanoušků a poctivým odpovídáním.

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

pokud z toho "řešení" vyplývá závěr, který jasně podporuje jeden či druhý přístup (většinou ten liberální, ale občas i naopak), tak to prostě politický náboj má a za tím je vždy pod povrchem skrytý nějaký ideologický základ. a dá se to vnímat i tak, že seriály jako TOS a DIS, které jsou v tomto případě daleko více přiznané a svůj politický komentář neskrývají, vlastně se svými diváky jednají daleko férověji, zatímco seriály, které se v tomto směru snaží být nezjevné, ale stejně tam tunu té politiky v podprahové rovině cpou, jsou tím pádem vůči divákům ať už úmyslně či nechtěně manipulativní.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

Vidí ji tam jen ti hardcore fanoušci, čili ta menšina z celkového cílového publika, z něhož je ještě značná spousta ne-fanoušků, kterým je to jedno. A ona laxnost je stejně tak viditelná a rozeznatelná i ve všech dřívějších Trecích, TOSkou počínaje, přes TNG, DS9 a VOY jdouce dál a konče ENT. A kdyby někdo jó chtěl, může celkem s přehledem tvrdit, že tvůrci každého dřívějšího Treku byla jedna velká banda ignorantů, kteří ten Trek neměli rádi, nebo jim na něm vůbec nezáleželo, že to dělali jen pro prachy atd. Zkrátka všechna ta nařčení, která se s oblibou častují na tvůrce PIC či DIS, se dají stejně tak dobře naroubovat i na tvůrce všech dřívějších ST seriálů, pokud by někdo z nevím jakého důvodu chtěl ty seriály jó hanět (jako se to děje teď u DIS a PIC)...

na příspěvěk reagoval SSE

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Eodeon

současní tvůri přistupují takto laxně právě s ohledem na to, že kontinuita je za už tak děsně děravá a fanoušci se s tím vždy dokázali nějak smířit

... a ta laxnost je pak na výsledku ale vidět...

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Shakaar

Jen doplním že ta inspirace už dávno před TNG, tedy už za TOSky a takový James Doohan mohl vyprávět, kolik dostával děkovných dopisů o tom, kterak jeho postava někoho ovlivnila při výběru budoucího povolání, či vzdělání...

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Eodeon

Představa že bude existovat nějaký "střední kritický proud" jak tomu říkáš, je úsměvná. Vlastně nevím o ničem, kde by to tak fungovalo, ať už jde o film, ale i jiné umění, jiné formy koníčků. Vždy když člověk má k něčemu určitou citovou vazbu, není zcela kritický ve svém názoru. Star trek ovlivnil miliony lidí, někteří to brali jako jistou zábavu, některé to inspirovalo při volbě budoucí kariéry. Dovedu si představit, že hlavně při TNG to inspirovalo řadu lidí, kteří se začali věnovat vědě, nebo technice, ať už se stali inženýry nebo začali pracovat v rámci IT. A myslím si že i to bylo trochu cílem TNG, aby lidi podnítili, vychovávali k něčemu. Tak to aspoň vidím já. Takže chápu, že někdo může vidět současný Star trek, že tohleto ztrácí a chybí jim to. Je tu i další rozměr, díky současné podobě internetu, během minuty se všechno zhodnotí, ať už negativně, nebo pozitivně. Na jednu stranu je to efekt, který chtějí - o Star treku se mluví, byť to není vždy pozitivní. Spíše bych řekl, že současní tvůrci moc nezvládají reakci na negativní hodnocení fanoušků. Považují ty lidi za nepřítele, přitom drtivá většina nejsou, těch nejfanatičtějších je vždy jen menšina. O to jsem zklamaný, že prostě nijak zásadně s tím nepracují. Ve Star Wars už pochopili, aspoň mám ten dojem, že když budou mít za nepřítele fandy, budou mít ztráty, takže když nic, už jen kvůli tomu, by si měli říct - "aha, no ale něco na té kritice je pravda, zkusme...". Pravda je taková, ti fandové tam budou vždy a měli by toho pozitivně využít.

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

PKD

Každý nový ST je jiný než ten předchozí, to přeci není nic nového... Kdyby to tak nebylo, tak tu máme pořád dokola s nějakými obměnami TOSku, což by mě osobně třeba vůbec nevadilo, ale chápu že pro diváky jako celek by to žádný terno nebylo, což je mj i důvod pro to, proč je každý nový Trek jiný a poplatný době, ve které vznikl :) A i když se třeba neshodneme v názoru na nové Treky, shodneme se aspoň v tom, že když se nám něco nelíbí, tak se na to nekoukáme ;)

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

SSE

souhlas, ve fandomu chybí kritický střední proud. dělí se hlavně na zcela nekritické fanoušky zaujaté pro Trek za všech okolností a na nepřiměřeně kritické až haterské "fanoušky" zaujaté a priori v neprospěch Treku. a to je škoda. chtělo by to mít zastoupení i nějakého vyváženého pohledu na věc. ale tak, to se asi vylučuje s definicí fanouška. ten je asi vždy nějak zaujatý, nějak předpojatý, jinak by to nebyl fanoušek :)

na příspěvěk reagoval Shakaar

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

SSE

"ST má v také nekontinuitě tedy velmi starý precedens, je ale škoda, že ho CBS opět prohloubila" - to máš na jednu stranu pravdu, na stranu druhou k tomu současní tvůri přistupují takto laxně právě s ohledem na to, že kontinuita je za už tak děsně děravá a fanoušci se s tím vždy dokázali nějak smířit, takže tím pádem je tam nějaká vůle, které oni vy/zneužívají. viz například ty uniformy z Lower Decks. oni vědí, že fanoušci si to už stejně pro sebe nějak odůvodní, takže pokud chtějí inovaci, tak si jí klidně dovolí, aniž by se moc ohlíželi vpravo vlevo. ale to samozřejmě jen tak spekuluji.

na příspěvěk reagoval SSE

Eodeon

Eodeon (hodnocení, recenze)

Terepin

no tak jsi je viděl z rychlíku. jako ostatně spousta z nás. tyhle věci jsou málokdy až tak explicitní. TOS a DIS a PIC jsou příklady seriálů, které jsou v tomto směru čitelné snáze, to ano, ale to neznamená, že ty ostatní by byly ideologicky neutrální. jen je třeba se dívat i pod povrch.

na příspěvěk reagoval Terepin

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Chlapci, vse jest zbytecne tj. zmatecne. ST uz nikdy nebude stejny, coz jest smutne, lec pravdive. Ja se rozhodl, skonciti, pac mi ty nove zrudnosti, nesedi/nevyhovuji. Nikomu to neberu, cucte na neco, co se zove ST, ale kdyz to po 30letech nemohu nazvagi ST, tak to proste neni pro me, ST. A muzete si tady klidne, rozbiti drzky. :)))) Zdravim.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

Já jsem vůči novým Trekům stejně kritický, jako vůči těm starým, což se ale, bohužel, o mnohých zde říci nedá, protože ti to zřejmě měří vícero metry a zatímco z nových Treků tu dělají herezi nejhrubšího zrna a je jim vyčítáno kde co, starým se Trekům se ty samé neduhy a přešlapy nepřisuzují a naopak jakékoli námitky vůči nim jsou kolikrát vnímány jako neim jaká křivda... Já si jsem jinak těch mnohých neduhů vědom, ale spoustu z nich si dokáži nějakým způsobem odůvodnit a vysvětlit, stejně jako jsem to udělal u kteréhokoli staršího Treku...

na příspěvěk reagoval cyphercz

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak třeba proto, že mám pocit, že nov ST obhajuješ nekriticky, když v mých očích si takto silnou obhajobu nezaslouží. Tak ale asi prostě zastáváš v diskusi určitý protipól k cypherczovi nebo Terepinovi, kteří také tlačí na pilu, byť jim rozumím mnohem více, než tobě :)

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

"Já mám na rozdíl od tebe přehled dobrý, i když jsem možná neviděl tolik co ty" - ty si fakt do pusy nevidíš když píšeš tyhle protimluvy a nesmysly...:))

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SSE

A proč mi tohle píšeš? Mě tohle psát nemusíš, já tohle všechno dávno vím a jsem si toho velice dobře vědom, ostatně jsem to tu i jinde velice často (a opakovaně) zmiňoval. Tady kolegovi níže bys měl tyhle zcela zjevné věci v rámci předchozí kontinuity mezi seriály směřovat, mě rozhodně ne ;)
A jen dodám, že tyhle problémy s kontinuitou řeší hlavně a jen trekkies a to ještě jen někteří, zatímco běžnému diváckému mudlovi je něco takového úplně ukradené a neřeší to. I já s tím jsem jako trekkie v pohodě a nevidím v tom žádný velký problém, ostatně pro spoustu či skoro většinu z toho si dokáži najít nějaké rozumné vysvětlení či odůvodnění, stejně jako si ty či někdo jiný dokáže za každou cenu najít důvod, proč by to měl být problém... Není to o ničem jiném než o stavu mysli a přístupu k tomu, protože to co tu ty a jiní řešíte není nic nového pod sluncem a když tedy chceš tak vehementně kritizovat, tak by jsi asi měl kritizovat i ty dřívější Treky, ne.. ? Já s tím byl v pohodě kdysi, jsem s tím v pohodě i teď a budu s tím v pohodě i nadále. Je to naprosto nicotná a hlavně nevyhnutelná záležitost, a i kdyby se snad u DIS a PIC nějakým zásadním rozporům s návazností vyhnuli, nijak by to neeliminovalo a ani nesnižovalo ty dřívější přešlapy a neduhy v dřívějších ST seriálech. Byly by tu pořád a ve stejně velké míře, jako teď a tady.

na příspěvěk reagoval SSE

SSE

SSE (hodnocení, recenze)

Jakkob

Staré treky mají nedostatků hodně a určitou diskontinuitou trpí jistě také, nicméně DIS a PIC (a teď těmi animáky) trpí zcela zjevně problémem v kontinuitě stejně jako je např. rozdíl mezi TOS a TOS filmy (ale i TOS a TNG+), ano ST má v také nekontinuitě tedy velmi starý precedens, je ale škoda, že ho CBS opět prohloubila, protože za mě by bylo lepší, kdyby tedy raději použili precends nastolený Abramsem a spočívající v (dalším) alternativním univerzu..., což de facto stejně udělali (a je to i jediné rozumové vysvětlení rozdílu mezi TOS a TNG+, nebo TOS a jejími filmy...

na příspěvěk reagoval Jakkob, Eodeon

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

Ale samozřejmě že psal, vlastně to tu píšeš stále dokola a dokola, tady i jinde... Všechny ty podle tebe neduhy a nedostatky, které jsou jen v DIS či PIC a v žádném jiném Treku nikdy nebyly, nebo jen v naprosto minimální míře a podobné bludy... Jen jestli tam stůj co stůj v rámci své hlouposti a namyšlenosti nevidíš něco, co tam zkrátka není a co v Treku bylo odjakživa a bude to tam vždycky.. ;) Já mám na rozdíl od tebe přehled dobrý, i když jsem možná neviděl tolik co ty, což je tobě jak se už delší čas zdá k ničemu...

na příspěvěk reagoval SSE, cyphercz

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

já tu někde psal, že tam já něco vidím nebo nevidím? Ty se v tom psaném projevu kluku hodně rychle ztrácíš...:) 

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

To je tvrzení, které lze aplikovat i opačně na toho, který s ním přišel, jen tedy v opačném významu.. ;) Takže i ty by ses asi mohl zamyslet, zda tam jen nevidíš něco, co tam zkrátka není, a nebo to bylo v Treku odjakživa a jen si to tam neviděl... A možná to jen stůj co stůj chceš, a nebo nechceš vidět :D

na příspěvěk reagoval cyphercz

Idée_fixe

Idée_fixe (hodnocení, recenze)

:-DDD Tedy pánové, je mi jasné, že vy, fandové a znalci ST to máte v malíku, ale pro nás, laiky či ST elévy, je ta vaše hantýrka, a zejména ty všemožné zkratky, k popukání. :-DDD DIS, PIC, VOY..... :'-DDDDDDDDD Nic ve zlém, samože. ;-)

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama