Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Feidias

Nemyslím, že v dané chvíli uděla Picard chybu. Vyčerpali možnosti. Nebylo možné se schovat, nebylo možné utéct, takže protiútok byl jedinou variantou. Proto jsem nepochopil, proč se Riker tak rozčiloval, když to nevyšlo. Co jako plánoval dělat jiného? Lítat tam a přes portál zpátky donekonečna? Nebo doufat, že to Shrike časem přestane bavit a nechá je letět?

na příspěvěk reagoval Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Nebylo to tak hrozné. Bylo to celé kvůli tomu, že i Picard může udělat pěknou blbost. To je pointa celé scény. Jasně je to zjednodušené úplně na maximum, ale zase se točíme okolo jednoho tématu. Takový byl Star Trek co si pamatuju.

na příspěvěk reagoval Khanos

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Jakkob

Velice trefné. Pamatuji si, když jsem kdysi diskutoval s jedním kamarádem a nadšencem do knižního světa SW a ten mi popisoval nějaké Thrawnovi taktiky. Přesně stejnou věc jsem mu řekl i já, píší to jen lidé a jejich pojetí strategie je velmi povrchové. Zejména, když si uspůsobí situaci v knize tak, aby to vyšlo.

Stejné výtky mám ale i k mnoha morálním poučkám a jiným věcem, které do nás za ty roky nasypal ST, zejména s pohledem na poslední roky. Je potřeba nezapomínat, že ST není bible a věci z něj je potřeba přijímat s rezervou a ne se u všeho tvářit, jak je to skvělé.

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Helo

Máš to něco dost podobného, jako je Velkoadmirál Thraw ve Star Warsech... Tam je to jeden z největších taktiků a stratégů ever, ale ty jeho příběhy a tedy i strategie a nápady psali normální a v tomto ohledu nijak zvlášť kovaní lidé a tím pádem každý trošku znalejší válečné strategie by i velkého admirála Thrawna roznesl na kopytech - byl jsem na nejedné takové přednášce a nestačil jsem se divit, jaké díry v jeho strategiích a nápadech šlo najít. Čili jak psal níže Khanos - snaha je v těchto případech oklamat co největší počet diváků...

A co se Rikera týče... Ano, je to sice velice zkušený velitel a asi jeden z nejlepších, kterého Flotila má/může mít, ale to nicméně neznamená, že je všemocný a že v každém myslitelném případě či situaci vymyslí z fleku nějakou mazanou a na 100% fungující odezvu. Ani Picard ji v Nemesis při boji se Shinzonem jen tak z rukávu nesypal, a těch případů by se jistě dalo při hlubším přemýšlení dohledat vícero. Své navíc, aspoň podle mého, jistě sehrál i věk a také skutečnost, že je Riker otcem (můj dojem).

na příspěvěk reagoval Khanos, Helo

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Helo

No, ono jde ruku v ruce jedno s druhým. Nemůžeš natočit uvěřitelně něco, co ve své podstatě nedává moc smysl. Můžeš to akorát natočit tak, že to "oklame" víc diváků.

Myslím, že se to většině z nás moc nelíbí, ale opakuji co jsem napsal už níže, dejme ještě autorům možnost to nějak zachránit dalšími epizodami, třeba, byť si to zatím nedovedu moc představit, tam přidají něco, co posvítí světlem logiky na některé v současné chvíli do očí bijící nesmysly.

In dubio pro reo

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Khanos

Khanos: No však to mám zčásti na mysli, že nezkusili NIC, jen zase letěli rovně. Pak ta "nepřekonatelná" superzbraň nepůsobí nepřekonatelně, ale celá ta sekvence působí prostě blbě. Já nemám problém s tím, že by je Shriek uvedl do bezvýchodný situace portálovou zbraní. Já mám problém s tím, že to bylo DLE MÝHO natočený ne moc uvěřitelně. Mohli to rozhodně udělat líp.

 

Jakkob: Ale já nejsem kapitán ani admirál, kterej si prošel stovkou kritických situací, byl na to cvičenej a má za sebou desítky let služby/velení na vesmírný lodi. To přece nejsou normální lidi a nemůžeš je srovnávat se sebou. Navíc jak říká Khanos, Riker by měl bejt jeden z nejlepších taktiků, ne?

na příspěvěk reagoval Khanos, Jakkob

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Stále je možné, že do celé věci doplní pozdější epizody nějaké střípky informací, které dají věci do pořádku, třeba se ukáže, že ta portálová technologie nemá být využita tímto způsobem, nebo je klíčem k dosažení něčeho jiného, takže prozatím si chci nechat otevřené možnosti v tom, zda se ukáže to být jako kompletní nesmysl, nebo nikoliv.

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Myslím, že to, že Titan nebyl schopný se portálu vyhnout mi nevadí. Řidič auta také nebude schopen zastavit, když mu při rychlosti 50 km/hod. 15 metrů před ním vleze do cesty chodec. Navíc je to vesmír a vzdor určitým ukázkám manévrování, kterých jsme byli svědky dřív (které, pokud bych se je snažil obhajit, tak bych řekl, že byly plánovanými činy, nikoliv reakcemi), tam není změna směru tak snadná jako v gravitaci a atmosféře.

Ovšem to, že Titan letěl pokaždé stejnou trajektorií a Shrikeu stačilo sedět na místě, to už je jiná. Navíc Riker není jen tak někdo, patří k nejlepším taktikům v ST. Nikdy dřív mu nepřekáželo riskovat životy posádky a silnějším lodím čelil také, Borgské krychli v TNG The Best of Both Worlds, nebo když to v té přestárlé kraksně málem nandal Enterprise D v Peak Performance. Celé to závěrečné střetnutí na mně působilo tak, že chtěli ukázat portálovou věcičku v akci a aby to na diváka působilo jako nepřekonatelná hrozba. Sami autoři tohoto nápadu nad ním však asi nepřemýšleli moc důkladně. Krom toho, že spotřebovává velké množství energie, což v dílu řekli, nejedná se zatím o příliš praktickou zbraň. S využitým množstvím energie by Titan zničili konvenčními prostředky snáz, stejně jako tu budovu v předchozí epizodě.

Je to prostě ukázka neefektivního systému určenému pro Wooow, na mně osobně to dojem neudělalo.

Zatím se však v případě třetí řady rozhodně jedná o improvement v porovnání s předchozími dvěma. To, že jsou tam nesmysly jako je portálová zbraň, jsem zatím schopný překousnout. Ale každý má svou hranici, tak jen doufám, že nepřekročí tu mou (jako se jim to zatím vždy podařilo :-( ).

na příspěvěk reagoval Helo

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Helo

Zkus se trošku vžít do té situace tam a zeptej se sám sebe, zda by ti to takhle přemýšlelo i na jejich místě a v téže situaci? Vím sám dobře, jak umí člověk z pohodlí domova a s max. pozorností upřenou na to co sleduje vymyslet nejedno jiné a klidně i lepší řešení pro tu či onu situaci, která se mu nepozdává... S takovou se dá bez problémů vymyslet x a y alternativních a klidně i lepších řešení pro nejednu bitvu či střet nejen ve Star Treku.
Nebudu tvrdit, že to nešlo udělat lépe, ale na druhou stranu se vždycky najde někdo, komu to nemusí z nějakého důvodu sedět, a stejně tak zase budou tací, kterým to přijde v pořádku a udělané dobře.
Schválně jsem si to pustil ještě jednou a i přes to co jsi psal se mi ta scéna stále líbí a stále mi přijde velice dobře a velice uvěřitelně zvládnutá.. :)

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

SeTTi , Jakkob

SeTTi: taky pravda.

 

Jakkob: No a o pár scén později se s tím Titanem otočí skoro na místě... navíc mohli určitě sledovat trajektorii tý portálový střely a predikovat a podle toho se uhnout. A sami taky mohli trochu zatáčet, aby je tím portálem nemohli zablokovat. Působilo to na mě dost divně. Takhle to vidím... :(

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Helo

Mě to přišlo docela dost uvěřitelný. Ten portálový projektil zase tak pomalu nelítal a Titan-A není Defiant, aby si dělal manévry jako eskorta v STOčku a taky to není zrovna nejmenší loď (560 metrů na délku). Schválně jsem si tu scénu znovu pustil (epizodu jsem před tím už 2x viděl) a pohoda, za mě je to tam zpracováno dobře a uvěřitelně...

na příspěvěk reagoval Helo

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Helo

Nebo z toho portálu měli udělat hlavní přednost té lodi proti které musí najít chytré východisko. Jenže oni ji nejdříve dají tolik zbraní jako malé flotile. Potom nedává smysl ani použití té zbraně pokud mohli loď bez problému vyřadit i bez ní.

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

SeTTi

Ale přitom by to šlo udělat hezky a zároveň uvěřitelně. Kdyby ten portál zvětšili na průměr, kterýmu se prostě v rychlosti nevyhnou nebo by ta portálová střela lítala rychlejc a vždycky by jí střelili, plácnu, metr před loď, která by tak v tý rychlosti nestihla uhnout ani zastavit. A i by to tak působilo dynamičtějc a efektnějc...

na příspěvěk reagoval SeTTi, Jakkob

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Helo

Ono to hezky vypadá a cílové skupině je tento detail ukradený. Stejně jako milion jiných.

na příspěvěk reagoval Helo

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

E3 spoiler:

Co to bylo? Jak těžký může bejt vyhnout se portálu a nelítat skrz něj pořád dokola jak retard, vzhledem k tomu, že vím, že mě teda budou chtít zportálovat znova a vzhledem k tomu, že se "portál projektil" pohybuje rychlostí šutru hozenýho desetiletým dítětem? Vždyť stačí provést úhbynej manévr omega piko 3 (nebo tak něco) a je to. A ty výboje z mlhoviny asi musely Picardovi uškvařit ten pozitronovej mozek, jinak nechápu, proč se najednou chová jak idiot.

na příspěvěk reagoval SeTTi

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

cyphercz

A jak tady do toho tvého vzorce zapadá mnou tolikrát zmiňovaná skutečnost, že je pro mě tím nejmilejším Trekem původní TOSka, čili Trek hlavně o tom optimismu a příbězích k zamyšlení, idejích a hodnotách, kde akce a CGI nehraje prim? Nebo že jsem si stejně jako TOSku užíval i ENT a de facto i většinu z mnou doposud viděných epizod stran TNG, DS9 a VOY? S takovou už to tvé tvrzení asi moc smyslu nedává, nebo snad ano.. ? :)
Abychom si rozuměli - pokud jsem napsal, že pro mě TNG není a nejspíše ani nebude klenotem, tak tím zcela určitě nemyslím nic v negativním slova smyslu. Je to pořád ST a jako takovou mám TNG rád, ale zkrátka a dobře ve mě nevyvolává pocit, že je tím nejlepším Trekem ze všech a tím pomyslným highlightem, což je ve finále beztak subjektivní věc. Pro někoho je nejlepší DS9, pro někoho ta TNG, někdo má nejraději VOY a někdo jako třeba já má zase rád TOSku.
Konečně já si nové Treky užívám nejen pro ten zmiňovaný vizuál či akci, ale i pro ty příběhy a postavy, poselství a ideologii o optimismu, které tam pořád jsou a ne že ne. Mnohokrát jsem též zmiňoval tu diverzitu, snahu se odlišit a nekopírovat něco, co už tu bylo. I ta je pro mě důležitá a na nových Trecích, především na DIS, si jí velice cením, stejně jako třeba i na PIC vůči TNG, nebo TNG vůči TOSce, s čímž jsem měl dříve docela problém, ale už tomu tak není. Z mého pohledu se zkrátka staré a nové Treky nijak nevylučují, ale naopak skvěle doplňují a mám rád jedno i druhé, čili starou i novou generaci ST filmů a seriálů. Jen ten pomyslný klenot a highlight pro mě není ta TNG, ale TOSka...

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

Jakkob

"ani pro mě zatím TNG žádným klenotem není a nejspíše ani nebude" víš ty že mě to ale vůbec nepřekvapuje?:) Ty jsi člověk co pálí 5 hvězd doslova a do písmene do očí bijícím dumpster fire seriálům, které jsou kolikrát bez jakéholiv přehánění blbé až na půdu a akorát excelují v CGI či akčních scénách, zatímco TNG byl vždy primárně seriál plný optimismu a dějových linek určených k zamyšlení, akce ani CGI nikdy nehrály prim, tím vždy byl příběh a nějaké poselství... čili ano, pak dává naprostý smysl, že takový seriál pro někoho jako jsi ty nikdy nebude klenotem, holt se tam moc mluví a málo pew pew a fňuky fňuk:)

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Khanos

Budiž ti to přáno. Je to tvůj názor a jako takový ho respektuji. Já jsem se k tomu co si stran tady toho myslím vyjádřil níže a nevidím důvod své stanovisko měnit. A doufám, že i s takovou spolu můžeme být zadobře...

na příspěvěk reagoval Khanos

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Jakkob

Určitě ne jednoznačné, jak už jsem napsal, pro mně je důležitý trend. A ten ukazuje spíš slábnoucí spokojenost, než sílící. To, že Discovery vydržela pět sezón by byl rozhodně úspěch, pokud by to byla jednoznačná zásluha seriálu, ale jak jsem již napsal níže, nejsem o tom přesvědčený.

Prve jde o obecnou sílu značky a za druhé jestli něco nakoplo zájem o ST, byl to Kelvin trek, ať už se to kde komu líbí či ne. Naopak do takto silně pozitivně nastavené situace přišla Discovery a nahromaděné výhody rozprášila. Z mého pohledu její neúspěch teď musí žehlit další série, které vstoupily už ne v tak pozitivním prostředím, jaké měla zprvu DIS.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Khanos

Já se v tomto případě asi nejčastěji, pokud vůbec, obracím na názor odborné kritiky. A tím nemyslím takové ty rádoby YT streamery a recenzanty. Hodnocení na filmových webech považuji spíše za plus mínus ukazatel toho, co očekávat, ale rozhodně ne za ukazatel kvality či úspěchu.
Pro mě osobně je DIS úspěchem hlavně pro těch pět báječných sezón, kdy se s každou sezónou opakovaně prorokoval její konec z řad a úst notorických odpůrců a hejtrů, a přesto všechno s námi vydržela až dodnes. Opět, leckdo si může myslet, že si to tvůrci platili sami z vlastní kapsy, ale to je pouze spekulace a v dnešní době a s dnešními poměry tomu já osobně moc nevěřím...
Osobně si myslím, že tohle má každý nastavené trošku jinak a nevím, zda existuje nějaký obecně uznávaný a platný vzorec/definice, podle které by to šlo jednoznačně rozhodnout a definovat. Pokud něco takového znáš, můžeme to zkusit vyřešit...

na příspěvěk reagoval Khanos

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

SeTTi

V pohodě, TNG jsem uvedl coby obecný ekvivalent pro startrekový highlight, ale samozřejmě ne každý to tak musí mít. Já to tak taky nemám a ani pro mě zatím TNG žádným klenotem není a nejspíše ani nebude, ale je to pořád ST a jako takovou mám TNG rád a těším se na každou další epizodu, kterou mám čas a chuť si pustit.

Stran těch hrdinek... Slušný výčet, ale spousta z nich hrály až druhé housle, a ve stínu mužských protějšků. Nebylo to hlavní postavy a děj se netočil jen okolo nich. To je docela podstatná věc a rozdíl. Ano, prvně jsme to přesně takto nekvalifikovaly, ale to jen proto, že mě to přišlo zřejmé a netřeba na to poukazovat. Ale v pohodě, nic ve zlém tím nemyslím, jen že s takovou se ten výčet přeci jen zmenší a ten poměr se při srovnání vůči mužským hlavním hrdinům zvětší.
A mj. já netvrdím, že je třeba silných ženských hrdinek, protože jich je pomálu. V současné době jich se jejich úloha a počet zvýšil, ale oproti mužským protějškům jsou stále ještě v menšině. Nicméně Michael mi třeba jako ženská protagonistka zkrátka nevadí...

Chceš srovnávat subjektivní pocity a vjmeny, ve kterým u někoho můžeš, ale taky nemusíš nalézt shodu. Vážně si myslíš, že je tak strašně samozřejmé a jasné, že ty dřívější akce byly lepší? Nemyslím si to. Já si dokážu užít akce dřívější i ty dnešní a nemám potřebu v tom hledat rozdíly, protože se mi líbí jak ty nové, tak i ty staré. A ano, bavily mne. Fakt že jo ;)

Jo ty myslíš tohle... Tak to jo, já myslel, že narážíš na jeho roli teď v součansém PIC a ty narážíš na jeho roli Picarda už v době TNG. Jj, to si už vzpomínám, ale jako že... Nějak nemám pocit, že by toho sám Stewart nějak litoval, spíše naopak...

na příspěvěk reagoval cyphercz

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Jakkob

Dobře, ale znovu se pak musím zeptat, na základě čeho chceš hodnotit případný úspěch nebo neúspěch. Já si myslím, že DIS spíš selhala, než uspěla a ty věříš opaku, jenže na základě čeho tak teda budeme posuzovat? Nějaké kritérium se najít musí...

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Khanos

Těžko říci, ale já osobně hodnocení na filmových webech a databázích neberu jako něco, na čem by se dala stavět Enterprise. Zdaleka ne všíchni diváci chodí na tyhle databáze hodnotit a samotné komunity z těchto webů jsou sociální bublinou stejně tak, jako třeba ST či SW weby, čili nic, co by nějakým způsobem vypovídalo o většinovém názoru či přesvědčení. Aspoň já v to nevěřím a v podobném kontextu se snažím takovým srovnáním a příměrům vyvarovat...

na příspěvěk reagoval Khanos

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Jakkob

Blbé přirovnání alespoň pro mě. Já TNG nepokládám za nějaký klenot. Tehdy tu prostě nic jihého podobného ražení nebylo. Tam těch koukatelných dílů je spíše méně než více. Ale bude to i celkovým zastaráváním a přílišným sluníčkářstvím seriálu.

Co se seriálových hrdinek keré nepotřebovaly vodit za ručičku týče. Dax, Kira, Sedmá, Janeway,T'Pol, Uhura, Buffy(v podstatě všechny tam), Sidney (Alias), Veronica Mars, Sculy (X-files), Zoe (Firefly), BSG (celé osazenstvo), Čarodějky, Olivia (Finge), Cameron (Terminator), Sam (SG-1), Sarah (Chuck). Bude jich další spousta, které mě teď prostě nenapadnou. Nemá cenu brát novou tvorbu od 2010, tam je minimálně jedna taková v každém seriálu a kolikrát to na nich stojí. Takže se ve 2020 hájit tím, že je třeba silných ženských hrdinek je minimálně 10 let hodně trapná výmluva.

Co se akce týče. To tě jako bavily scény, kdy proti sobě z ničeho nic vyskočily flotily desítek lodí následované statickými bitvami víc než ponorkové bitvy z STII nebo dynamické bitvy z DS9 nebo Prvního Kontaktu? Tady se prostě sází na levný wow efekt v minulosti nevídaný. Tím ale trpí i nové Star Wars viz ta tragická finální a opět statická bitva. Ve SW se také ukázalo, že tahat herce z jeho hereckého hrobu nemá cenu - viz Boba Fett.

Stewart tu roli samozřejmě bral dobrovolně. Ale v nějakém dokumentu to rozebírali. Tehdy byl velice ceněný divadelní herec, který měl našlápnuto i do filmu. Jeho přítel ho varoval ať tuhle roli nebere, že  skončí jako Shatner a bude zaškatulkován čímž utrpí jeho kariéra. A přesně to se stalo. Jediná jeho další výzmnější role byla v X-menech, kde ale opět dostal naprosto stejnou úlohu jako ve ST.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Jakkob

Nenarážím na konkrétní hodnocení, jako spíš na směr, kterým se vyvíjelo, čím odráželo reakci publika. Pokud nechceš úspěch měřit podle tohoto, tak podle čeho?

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Khanos

Asi úplně nechápu, proč narážíš na hloupé mužské postavy? Jako že podle tebe jsou v nových Trecích muži okolo žen hloupější.. ?

na příspěvěk reagoval Khanos

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Khanos

Na zdejší či jiná hodnocení já moc nekoukám - podle toho je taková DS9 nic moc seriál, TNG jen trošku nadprůměrná a JJ Treky ty nej ST filmy. Nepoužívám to rád, protože zatímco v jednom případě se to někomu stran argumentace může hodit, jinde podle stejných podmínek už nikoli a pokud to funguje takhle, čili že tady se mi to hodí a tak to hodnocení uvedu a tady zase ne, tak to hodnocení zpochybním, tak se k tomu nepřikláním.

Hele, je to dost dobře možné, ale dokud o tom nevíme více a jistěji než formou osobních spekulací založených na sympatiích či nesympatiích, spekulacích a dalších subjektivních vjemech, tak se o tom asi opravdu můžeme jenom přít či dohadovat. Pravdu znají jen tam za zdmi studií, ale já osobně moc nevěřím, že by se v dnešní době kdy prim hraje každý dolar, držel na vlastní náklady studia takto nákladný projekt, když se jinak běžně seriály ruší i po první sezóně, a v případě Treku navíc běželo současně x dalších projektů a po případném zrušení by nevznikla díra, jako x let zpátky u ENT. Já osobně tomuhle zkrátka moc nevěřím, ale na druhou stranu nemohu zcela popřít, že na tom co píšeš nemůže být něco pravdy...

na příspěvěk reagoval Khanos

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama