Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 1
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Diskuze

cyphercz

cyphercz (hodnocení, recenze)

safra, koukám že mi uniká zajímavá debata, snad brzo zkouknu první 3-4 díly a budu vědět oč jde:))

na příspěvěk reagoval PKD

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Helo , Khanos

Helo: Stejně tak si tu svoji nevoli můžeš i namlouvat na základě nějakého teoretického postoje, a když jsi pak konfrontován se skutečností, že jsi něčí otec, tak se situace obrátí a najednou jsi otec celým svým já. Těžko říci, na jakém základě byl ten dřívější Picardův postoj k dětem vystavěn, ale řekl bych, že teď je s tím otcovstvím smířený a co víc, nebrání se mu...

 

Khanos: Je to tak jak říkáš, pokud si dobře pamatuji.. 🤔

na příspěvěk reagoval PKD

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

PKD

nemyslím teď v rámci toho dílu, ale později už se to nijak moc neřešilo ne? I k Wesleymu si našel vztah ne?

na příspěvěk reagoval PKD

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Feidias

Kazdy holt deti nemusi. To je prosty fakt. A ze by na ne nemel cas, no..... Ja Farpoint videl za posl.pul roku(diky remasteru) nekolikrate a ne, rychle se to nezmenilo. 

na příspěvěk reagoval Feidias

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Feidias

Už jsem hodně dlouho neviděl Střetnutí na Farpointu (budu muset napravit) ale něco mi říká, že hned během jejich prvního setkání Picard žádá Rikera, aby od něj držel děti dál.

na příspěvěk reagoval Feidias, Jakkob

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Khanos , Jakkob , Helo

pamatuju si akorát, že on protestoval proti civilistům na Enterprise a tey i proti dětem na palubě a spíš jsem měl pocit, že na ně neměl čas než, že by proti nim něco měl.

na příspěvěk reagoval Khanos, PKD

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Jakkob

Tak ono se k dětem nemusíš mít a stejně stačí jedna nepozornost a stane se. Možná právě protože se k nim úplně neměl, tak si to celou tu druhou epizodu nechtěl připustit, že by ten týpek byl jeho.

na příspěvěk reagoval Feidias, Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Feidias

V případě Picarda mi ten motiv otřepaný nepřijde vůbec, abych pravdu řekl. Něco podobného lze sice vysledovat u Kirka a Davida z TOS filmů, ale to už přeci jen nejsou tak úplně nejmladší filmy a z nějakého důvodu který teď nemohu či nevím jak přesně definovat, mi to tady u Picarda sedne ještě o kus více, než u toho Kirka.
A ano, Picard se obecně v TNG k dětem moc neměl, ačkoli je pravdou, že v některých epizodách se tomuto tématu dal prostor k nějakému vývoji, jak níže psal Khanos, ale za mě osobně to nic nemění na tom, že Picard na stará kolena mohl značně přehodnotit svůj postoj a celkově ho obměnit, a to klidně i dávno před událostmi v seriálu. Za mě je to klidně možné a stran Picarda takový character progress kvituji.

na příspěvěk reagoval Helo, Feidias

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Tak mě paradoxně nevadí koncept, Picard byl možná proti dětem, ale myslím, že jeho postoj dostál v tomhle ohledu změn v epizodách jako byla Family, Inner Light a pak to uvědomění v ST Generation. Co už mi nesedne tolik, je rebel bez příčiny, který není schopen ani v nebezpečné situaci vyložit karty na stůl. Pokud další epizody jeho chování spolehlivě osvětlí, svou námitku stáhnu, ale do té doby je ta postava u mně spíš na straně nedostatků. Asi bych se v tomto měl řídit vlastní radou a rezerovat své výtky, až bude jasné, že postava je pouze pro efekt, ale v tomto bodě se projevuje moje obecné tíhnutí spíš k řádu, než k chaosu, jehož postavy jsou obecně divácky vděčnější. Brrr

na příspěvěk reagoval Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Jakkob

což ten herec Jacka je fajn a ta postava je též ok, ale za mě byl Picard vždy postavou co neměla děti a tohle nebylo potřeba. Ne že by to pro mě byl úplně "deal breaker" ale motiv ztraceného syna je za mě už dost otřepaný.

na příspěvěk reagoval Jakkob

Jakkob

Jakkob (hodnocení, recenze)

Helo , Feidias

Helo: To se jistě stalo každému z nás tady a nejednou, že něco někde prostě nezafungovalo tak, jak by si tvůrci přáli a mysleli, a nejen u Star Treku. Já v podobných případech hledám či vymýšlím různá odůvodnění pro to, aby to smysl dávalo tak, jak je to zobrazeno v daném filmu/seriálu/epizodě. Min. se snažím dohledat, proč je to právě takhle, zda za tím byl nějaký úmysl, nebo to bylo uděláno "jen tak" atd. Leckdy člověk přijde na to, že nešlo o žádnou nedbalost, ale o jinou pointu či úmysl, které zkrátka člověka nenapadly na první dobrou. Ne vždy to tak musí být, ale pak tu je tu právě ta lidská fantazie a možnost si všechno, pokud člověk chce, okecat. A že se obdobně okecalo už x a y neduhů z dřívějších Treků, co si budeme...

 

Feidias: Mě je postava Jacka Crushera dosti sympatická abych pravdu řekl a těším se na další odhalování jeho příběhu a toho, proč po něm Vadic jde.
Stran Beverly... Já osobně jsem jí to s tím odloučením zbaštil i s navijákem, a popravdě ten její rozhovor s Jean-Lucem jsem celkem dlouho vydejchvával, protože mi přišel neskutečně emotivní a skvěle napsaný a hlavně pak oběma protagonisty zahraný. V dané epizodě a zatím i v celé sérii pro mě jedna z nejlepších scén!

na příspěvěk reagoval Feidias

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Khanos

Cause and Effect byla Epizoda Crusherové, měla tam solidní epizodu Remember me, měla dobrý momenty v Data´s Day, ted si nepamatuji přesně název ale epizoda kde "vyšetřovala" vraždu Ferengského vědce - > byla tam navíc i skvělá návaznost i na Decent part II. kde kde se využila stejná technologie - jako jedna z mála epizod která na sebe z dřívějška navazovala. Stejně jako většina postav v TNG vždy měla tu smůlu že byla vždy napojena buď na Data nebo Picarda. Pokud pominu tu slavnou epizodu s duchy nemyslím že měla špatné epizody, měla spíše takové "mikroepizody" a když byla na scéně, určitě nenudila.
Epizody s Worfem mě moc v TNG nebraly jistě tam máme epizody okolo Gowrona a Klingonské občanské války, ale pak tam jsou epizody s Alexandrem kde se snažili strašně tvůrci udělat father x parent epizody a moc se jim to nedařilo, naštěstí od toho upustili kdy to snad vyvrcholilo s tou epizodou s dospělým Alexandrem. Birthright mi taky nepříjde zrovna extra silná dvojepizoda. Příjde mi že buď se točili tématicky kolem jeho minulosti (Duras, Mogh jeho otec) nebo jeho adaptace ve společnosti lidí. Nikdy to moc nebylo o něm, neměl ani zrovna extra velkou chemii mezi postavami jako měl třeba Geordi x Data, Picard x Beverly, Riker x Deanna. Ze začátku se zdálo že by tam mohl mít takový "buddy friendship" s Rikerem, ale upustili od toho postupně.  V poslední dvou řadách se pokusili naroubovat dosti uměle vztah s Deannou, což byl důkaz toho že absolutně nevěděli co s tou postavou mají udělat. V DS9 myslím dostal více prostoru, myslím že vztah s Klingony fungoval daleko lépe, měl tam daleko více vlastní politické názory, Martok mu byl více "bratrem" jak kdy byl takový Kern , fungovala tam daleko více chemie mezi ostatními postavami. Myslím si že i samotný herec si musel pobyt v DS9 daleko více užívat.

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Shakaar

No, abych pravdu řekl, moc Crusher-centric epizod si nevybavuji a první, která mně napadne je jedna z mých nejméně oblíbených epizod v celém seriálu (ta duchařská). Ta warp-bublina mně taky nenadchla. Víc prostoru dostala v dvojepizodě Descent, teda hlavně v druhé části. Ale epizod měla určitě víc. Worf jich měl požehnaně, a mnohé byly fajn, celá linka s jeho rodinou se mi vždy líbila, dvojepizoda Birthright rovněž super. Geordi neměl tolik epizod soustředěných na sebe, i když Aquiel byla převážně o něm, ale zase hrál většinou významější roli v "běžných" epizodách než právě Crusherová. Alespoň mi to tak přijde.

Co se Troi týče, přiznám se, že kdybych měl jmenovat postavu, ke které jsem si vybudoval nejslabší vztah (a Wesley by byl mimo hru :-) ), byla by to rozhodně Deanna. Ta měla epizod víc, než si zaslouží.

na příspěvěk reagoval Shakaar, Shakaar, Shakaar, Shakaar

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Khanos

Já bych naopak řekl že celkově tam měla více lepších epizod jak takový Worf, LaForge. Taková Deanna pokud tam neměla nějakou epizodu s Rikerem či Lwaxanou tak tam po většinu času měla repliky typu "cítím negativní emoce kapitáne". Co jsem u ní trochu litoval bylo to že nevyužili chemie Gates s Patrickem v TNG filmech. Já chápu, TNG série moc prostoru pro charakterový rozvoj nenabízela zvláště díky formátu, ale v TNG filmech u většiny postav tuto možnost propásli. Třeba v Generation ta scéna mezi Troi a Picardem zasedačce u alba by mi dávala větší smysl s Beverly, ve ST: Vzpouře nemuseli vymýšlet domorotkyni, love interest se nabízela. Rick Berman se prostě nějakému rozvoji postav strašně bránil a vůbec se divím že svatbu Rikera s Deannou vůbec povolili xD.

na příspěvěk reagoval Khanos

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Shakaar

Nemyslím, že jsem někde psal, že ty důvody působí přesvědčivě. A s tím, co jsi napsal souhlasím.

Shakaar

Shakaar (hodnocení, recenze)

Khanos

Mě ty důvody vůbec nepřesvědčily, pokud jí nedohnalo nějaké PTSD s 20 letým zpožděním, tak ty výmluvy byly hodně fádní a nesedí to vůbec na postavu Beverly kterou jsme znali z TNG nebo filmů. Ano lidi se můžou změnit i vztah, ale přijde mi že zde zase jako vždy v této sérii dávají Picardovi příliš velkou důležitost a odpovědnost než skutečně měl. V podstatě od začátku je takto různými postavami prakticky napadán a dává se mu za vinu ledacos. Takže na jednu stranu to může být jak píšete že za tím je něco více, na druhou to může být jednoduše lenost scénaristů v této sérii a snaha hodně kopírovat dějový zvrat ze Star treku II. kde to podle mě více fungovalo a i když jsme neznali Carol z minulé série, to jak Kirka popsala perfektně pasovalo na jeho osobnost z doby TOS. Zároveň tím že evidentně rozhodnutí že si každý půjde vlastní cestou a že nebude zapojen do výchovy mi příběhově dává smysl a reakce Kirka byla spíše taková "poraženecká" a znovu-anayzující rozhodnutí se kterým souhlasil ze dřívějška. 
Neříkám že by to museli hned přímo kopírovat, ale už jen proto že Beverly je daleko lepší důležitější postava ve světě Treku si trochu zasloužila lepší zacházení než než jako mrchu která trpí nebo trpěla PTSD - ikdyž vzhledem k tomu jakým způsobem pracuí s charaktery v této serii mě to ani tak moc nepřekvapuje. Ale to je pouze můj názor jako někoho kdo Beverly respektuje ve světě Treku jako silnou ženskou postavu která nebyla jen ve stínu Picarda jak se zde snaží namluvit.

na příspěvěk reagoval Khanos

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Feidias

Myslím, že ze všech postav Next Generation dostala Crusherová v seriálu nejméně prostoru, což je škoda, ale jeden z jejích určujících rysů byla péče o Wesleyho, jejího syna, takže s tvrzením, že kvůli kariéře neměla čas na děti nemohu zcela souhlasit.

To, že její důvody k utajení Jacka jsou nepřesvědčivé, s tím se už nedá úplně nesouhlasit. I to, že přerušila kontakt s bývalou posádkou je zvláštní a dost přitažené za vlasy, ale budiž, pokud autoři seriálu chtějí, abychom to přijali jako premisu příběhu...

na příspěvěk reagoval Shakaar

Uživatel Shakaar smazal svůj příspěvek.

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Khanos

ale jo no. Ono je právě těžko tohle řešit, když jsou to všechno fiktivní zbraně:)

Taky doufám, že to bude s Crusherem zajímavé. Tipoval bych si, že pro ní něco hledal. Osobně bych tam Picardova syna zrovna necpal. Na té postavě bylo vždycky zajímavé, že kvůli kariéře na děti čas neměla. Ty důvody proč mu o synovi neřekla mě taky ne úplně přesvědčily (asi tak z poloviny), ale ok v realitě dělají lidi klidně i podivnější věci. 

na příspěvěk reagoval PKD, Shakaar, Khanos, Jakkob

Khanos

Khanos (hodnocení, recenze)

Feidias

Máš pravdu, ale to, že je nepřítel schopný vytvořit portál ještě neznamená, že jej bude schopný tak rychle přenastavit a použít na podstatně rychlejší cíle, jako jsou torpéda. Pokud seš v boji musíš přece vyzkoušet všechny možnosti, nemůžeš předpokládat, že ať uděláš cokoliv, nepřitel adekvátně pro něj zareaguje. Picard mně nikdy nepřišel jako stratég (čestná výjimka Picardův manévr), je spíš diplomat, oproti tomu Riker je v boji hlavička, očekával bych spíš obrácené role Picarda a Rikera v třetí epizodě.

Myslím že principem té scény bylo jen utvrdit diváka v tom, že Titan nemá proti Shrikeu absolutně žádnou šanci v konvenčním boji, že si ta šereda s Titanem jen hraje, ale otázkou zůstává proč? Titan může zničit jako nic, nehrozí jí žádný postih, takže hlavní otázkou zůstává, proč je ten velice "sympatický" Jack Crusher (odpusťte mi tvrdší mluvu, ale já bych toho Zm...da z fleku hodil do přechodové komory) tak důležitý a doufám, že s odpovědí si dají víc záležet, než jak je zvykem v posledních letech u ST.

na příspěvěk reagoval Feidias, Shakaar, Feidias

Feidias

Feidias (hodnocení, recenze)

Khanos

nojo, ale je otázka jestli nechat se rozstřílet vlastními torpédy je lepší než radši nestřílet a případně zkusit znovu zdrhnout i když s malou pravděpodobností. Přecijen jsou v mlhovině a mohli se dál schovávat.

na příspěvěk reagoval Khanos

Uživatel Khanos smazal svůj příspěvek.

Helo

Helo (hodnocení, recenze)

Khanos , Jakkob

Tak jasně, ovšem tady právě za mě selhali i v tom oklamání. O to mi jde. Chápu, čeho chtěli dosáhnout a jak to mělo působit, ale můj názor je ten, že se jim to nepovedlo. A to jsem člověk, kterej strašně snadno odpouští blbiny nebo si jich všímá až po několikerém shlédnutí.

Jinak tohohle PIC zatím neberu jako úplnou tragédii (asi jsem se až moc rozohnil :D). Zatím mi to přijde určitě lepší než poslední 2 řady DIS a určitě i lepší než 2. série PIC, třebaže po třech dílech zatím těžko sumarizovat.

na příspěvěk reagoval Khanos, Jakkob

Související novinky

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

Sci-fi Můj nepřítel dostane novou verzi

17.06.2024

A je to tu zas! Nezastavitelný výrobní pás Hollywoodu brzy přinese další remake kultovní klasiky z osmdesátých let. Nové adaptace by se tentokrát měl dočkat dobrodružný science fiction snímek Můj… (více)

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

Vision se vrátí ve vlastním seriálu

25.05.2024

V minulých letech se komiksácké studio Marvel s oznamováním nových projektů trošku urvalo z řetězu. Po vrcholné éře, kdy hlediště kin praskala ve švech pod nápory chtivých diváků, kteří potřebovali… (více)

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Reklama

Reklama