Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáct lidí se probouzí na mýtině uprostřed lesa. Navzájem se neznají, neví, kde jsou, ani jak se tam dostali. Netuší, že byli vybráni pro velmi specifický účel… stali se lovnou zvěří. Kdo a proč je loví? Než si stačí odpovědět, padnou někteří z nich mrtví k zemi. Ti, kteří první salvu ustáli, už tuší, že jim opravdu jde o život a že ti, co po nich střílejí, nepřestanou, dokud je všechny nezabijí. Normální člověk by takovou situaci neustál, jenže Crystal (Betty Gilpin) není normální. Nechce umřít a ve snaze přežít za každou cenu je hodně podnikavá. Tak podnikavá, že se role lovce a oběti můžou nečekaně prohodit… (Cinemart)

(více)

Videa (9)

Trailer 2

Recenze (426)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nie je to tak dávno, čo som si pozrel tesne po sebe dva filmy, ktorých nosnou linkou je poľovačka zvrhlých lovcov na nevinnú, bezbrannú ľudskú korisť. Nórsky snímok "Lovci ľudí" (Rovdyr) sa mi celkom páčil. Za to americký brak "Death Hunt" ma výrazne sklamal. Samotná téma však vo mne zostala rezonovať. Lov na ľudí. Preto som sa rozhodol, že si ešte pozriem snímok "Lov" (The Hunt), ktorý v roku 2020 natočil režisér Craig Zobel. Nebolo to špatné. Jedenásť ľudí, ktorí sa navzájom vôbec nepoznajú, sa majú stať lovnou zverou. Uprostred lesov sa na nich chystá štvanica. Kto ich dostal do tohto nezávideniahodného postavenia? Prečo? Podarí sa niekomu z nich prežiť? Lov sa začína. Tento americký, deväťdesiat minútový horrorový thriller mi ubehol ako voda. Nenudil som sa, užil som si to. Miestami to bolo aj dosť surové. Tri hviezdičky tomuto akčnému survival thrilleru dám. *** ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Snaha o horor s nádychom vtipu. Horor v podobe krvi a vrážd, sranda v podobe nadsádzky a sarkazmu. Ešte aj tá hudba je taká ako z dobrodružnej rozprávky. No ale celkovo je dôležitá myšlienka filmu a to je rozdeľovať ľudí. Áno, napriek tomu, že niekomu to môže prísť ako fajn politická satira, kde o prehnanosť nie je núdza, vo výsledku to je zase postavené na pretlačovaní politických názorov aj s blížiacimi sa prezidentskými voľbami. Všetko, čo som si tak z filmu odniesol je len násilie. Ale to som si odniesol aj zo Saw a ten nemal vyššie ambície pobaviť nás aj smiechom. Herecky tu inak jasne vystupuje z radu Betty Gilpin, na Swank alebo Roberts môžete zabudnúť. ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Do lesíčka na čekanou se vydá parta zvrhlých myslivečků, jejichž účast na lovu není nijak věkově omezena a jejichž kamizolky budou záhy potřísněny krví. Šéfuje je jim sličně zvrhlá Hilary Swank. Tenhle kousek odvážně mísí sociální kritiku, satiru i parodii na sebe sama v jednom a proslavil se ještě než vešel do kin tím, ze bylo zakázáno jeho promítání z důvodu násilného obsahu. Z mého pohledu mu odklad nikterak neublížil a ani extra neprospěl. Produkční společnost Blumhouse určitě nehýří přehnaně inteligentně posazenými filmy, tudíž si film po svižné hodince lovení nemusí zbytečně dokazovat, že má na to sdělit publiku svůj kritický přesah. Navíc konkrétně v této fázi film působí zkratkovitě a při své stopáži 90 minut snadno vyvolá dojem, že byl razantně prostříhán. Chtěli-li se tvůrci uchýlit k přetřesu současných politických a sociálních poměrů, měl být vzniklý celek podstatně delší, aby byl prostor k otočení celého dosavadního dění co nejvíce dostatečný. Takže závěrečná půlhodina může být vnímána, že se bere najednou značně vážně, načež je to spojeno i s tím, ze napětí opadne za cenu toho, aby byl divák nějakým způsobem vpraven do pozadí organizace, co loví a zabíjí lidi z různých názorových vrstev. Ta přemýšlivá složitost tolik nezabírá a nefunguje. A určitě se závěrečné dění docela vzdálilo osnovám hororu. Ovšem ta předcházející hodina je značně šťavnatá a krvavě propečená. A hlavně je nápaditá. Hned není zřejmé, s jakou lovnou kořistí bude divák trávit většinu bloudění nebezpečným terénem neznámé krajiny, kde můžete raz dva zařvat. Emma Roberts určitě tetičce Julii Roberts i taťkovi Ericovi sdělila, že tohle je její zlomová role. Ovšem hrozí, že neteř a dcera v jedné osobě tak trochu mystifikovala své příznivce, a je docela možné, že její krátkodobý pobyt měl být originálním tahem. Většina lovených obětí, co se stihne představit, je zajímavě postavena vzdor ustáleným klišé. Takže sotva některé z nich začnete fandit, je dobré také počítat s tím, že se konce nedožijí. A rovnou je dobré vědět, že životu nebezpečným prostředím vás provede (překvapivě) drsně disponovaná Betty Gilpin. Rozvržení postav je poměrně neotřelé. A ještě neotřelejší je zábavný satirický nadhled, jakým dění od počátku vládne. Režie Craiga Zobela se vyznamenává a respektuje i záměr scenáristů nehrát jen na prudce vážnou notu a do jisté míry dění vystavět na výživné nejistotě, kdo je lovec a kdo kořist. Pro mě platí to, že jsem si to hororové dění vychutnal, a ta nastrčená kritika už tolik rozruchu nenatropila. Ovšem globálně vzato je to příjemně svérázná brutální nálož. 9/10 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Skvostné. Jeden plottwist za druhým. Človek sa snaží ani raz neskočiť na lep. Ale to nejde. Úžasná "Uma Thurman" v podaní Betty Gilpin. Asi prvý dobrý snímok, v ktorom hrala Hilary Swank. Možno jej životný film a životná rola. Treba poznamenať že je stále aj na svoj vek "použiteľná". Trochu škoda, že "strelci" nedostali tak veľa priestoru, pretože tiež vyzerali zaujímavo. Škoda niektorých kladných postáv ktoré mali potenciál (Staton Island, Tucker).. Ale asi najlepší bol Gary. "Každý rok títo liberálni pracháči čo v pozadí ťahajú za nitky...". Ámen chlape. Smrť liberalizmu. Smrť Serešovi. ..Tento rok sa len rozbehol, ale zatiaľ asi to najlepšie čo bolo tento rok vyprodukované. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle film si satiru představuje asi jako tvůrci Blaníka, tedy "zesměšňovat vše, jen si dát pozor, aby se nikdo neurazil a aby z toho opravdu něco nevyplývalo", což rozhodně nemám rád. Můžu ale říct, že několik momentů bylo rozhodně vtipných, i když tomu občas padal řetěz. Krvavá nevěsta byla ale z těhle semi-politických hororových blbin lepší. (Nejvíc mě teda irituje, jak to drží morální ochranitelskou ruku nad protagonistkou - celé to pak ztrácí smysl.) Plus to má fakt hrozné dialogy a děsně unylý střih. 50 % ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Šampaňské, které můžeme ve filmu vidět, je Heidsieck & Co. r. 1907 a pochází z vraku potopené švédské nákladní lodi. Šampaňské odolalo tlaku a díky studené vodě je ve výborném stavu. V roce 1998 bylo několik uchovaných láhví vyloveno a prodáno na aukcích po celém světě jako historická novinka. Při prvním prodeji v Londýně při aukci v r. 1999 bylo nabídnuto asi 24 lahví a cena se vyšplhala až na 4 000 amerických dolarů, což byl tehdy světový rekord. Název šampaňského funguje i jako slovní hříčka „HIDE-seek“, tedy jako schovávaná nebo skrýt se a hledat. (DJMaroko)
  • Na benzínce hraje „Fairytale In The Supermarket“ od The Raincoats. Při jízdě v autě hraje „Mississippi Delta“ od Bobbie Gentry. Na konci filmu hraje „Girls It Ain't Easy“ od Dusty Springfield. (Duoscop)
  • Na konci filmu, než Crystal (Betty Gilpin) a Athena (Hilary Swank) začnou bojovat, se Crystal zeptá: „Budeme i nadále poslouchat Beethovena, nebo se na to vrhneme?“ Hudba v pozadí pochází z Mozartova klavírního koncertu, není to Beethoven. (biker)

Související novinky

Universal jako první nabídne filmy online

Universal jako první nabídne filmy online

17.03.2020

Universal a jeho streamovací služba NBCUniversal v pondělí oznámily, že vypustí snímky Neviditelný, Lov a příští měsíc taky animák Trollové: Světové turné na stream. Trollové v dubnu teprve budou mít… (více)

Universal zrušil premiéru The Hunt

Universal zrušil premiéru The Hunt

11.08.2019

Necelý týden od masové střelby v amerických městech Dayton a El Paso se studio Universal rozhodlo zrušit premiéru snímku The Hunt / Lov a odložit jej na neurčito. Rozhodnutí padlo zároveň pár dní… (více)

Reklama

Reklama