Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film inspirovaný činností pracovníků kontrarozvědky: Jan Prokop hraje při každé příležitosti šachy. Mimoto pracuje se svým týmem na odhalení rezidentské sítě, která se pokouší získávat domácí odborníky pro práci v zahraničí. (oficiální text distributora)

Recenze (108)

curfew77 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že některé scény se poněkud vlečou, a třeba "lekačka" s figurínami vložená v závěru působí dnes už vysloveně legračně, ale to byly holt osmdesátky. Atmosféru to má, Soukupův soundtrack je parádní včetně bizardních dobových hitovek (Někdo nám do toho vlez!) a kamera vymazlená. O parníček lepší než obvyklé totalitní kriminálky, Olmer prostě uměl. 55 %. PS: Objeveno až v létě 2016 - a to jsem myslel, že už mě v tomhle žánru nic českého nepřekvapí. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mohlo to být horší a film si klidně mohl dát mat, ale ze svízelné situace se dostal. Na téhle šachovnici se Heřmánek a spol. pohybují poměrně krkolomně a provádějí s divákem riskantní tahy, až to vyvrcholí jakousi rošádou. Filmů o kontrarozvědce v českých končinách mnoho natáčeno nebylo. Zkušený Vít Olmer postupuje ve svých tazích svědomitě za cenu ošemetných tahů, kdy si dovolí s filmem kalkulovat, i za cenu naivního vyznění. Lepší je to s jeho filmovým přístupem, kdy film má parametry filmu pro kina, dobrou kameru, hudbu a velmi pestré herecké obsazení. K výjimečnosti filmu chybí přece jen poněkud zajímavější propracování charakterů, ale napínavé to celkem bylo, takže 60% to získává v pohodě. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Jinak celkem dobře obsazená kriminálka končí vcelku rychle opět na socialistické hysterii. České vědce chtějí angažovat američané. "Co nabízejí?" ptá se Karel Heřmánek. O žádné velké drama přitom také nejde. Jedná se spíše o postupné rozplétání sítě agentů. V dnešní době má kriminálka málo co nabídnout. Možná je spíše zajímavá z historického hlediska, kterak komunisté viděli agenta za každým rohem a chránili si své odborníky před americkými imperialisty. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Američani si mozky kupujou a on je strká do sklepa." To byly krásné časy, když kontrarozvědka chránila můj klidný socialistický spánek před všemi kapitalistickými agenty a rezidenty. Ti mi totiž taky chtěli ukrást mozek, ale nepodařilo se jim to jen proto, že ho nikdy nepoužívám. Ale zpět ke snímku, který je trošku jalový, míchá detektivní činnost s podrazy na pracovišti a rodinnými vztahy, ale atmosféru své doby to rozhodně má. ()

sl4dy 

všechny recenze uživatele

Nudná a nenapínává kriminálka z prostředí české kontrašpionáže. Film se vzhledem k datu svého vzniku snaží líčit hlavního "hrdinu" (Karel Heřmánek) jako spravneho otce a soudruha, který věrně slouží státnímu aparátu. V dnešní době je to přinejlepším úsměvné, ale tenkrát to byla čistá propaganda. "Herecké" výkony jsou nijaké a jediný kdo to trochu táhne je snad právě Heřmánek. Pokud se vám chce spát, nezačínejte se ani dívat - zaručeně usnete. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (11)

  • Filmovanie prebiehalo v meste Mikulov. (dyfur)
  • V závěrečné scéně, kdy Honza (Karel Heřmánek) odjíždí s Petrou (Jana Paulová) v autě noční ulicí, vjíždí, podle značky na sloupu, do jednosměrky v protisměru. (gug)

Reklama

Reklama