Reklama

Reklama

Rodina Addamsova

(seriál)
  • USA The Addams Family (více)
Komedie / Rodinný / Horor
USA, (1964–1966), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Tvůrci:

David Levy

Hudba:

Vic Mizzy

Hrají:

Carolyn Jones, John Astin, Jackie Coogan, Ted Cassidy, Marie Blake, Lisa Loring, Ken Weatherwax, Vito Scotti, Don Rickles, Rolfe Sedan, Felix Silla (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(64)

Obsahy(1)

Addamsovi vážně nejsou typická rodina. Naopak mají požitek ze spousty věcí, které by 'normální' lidi zděsily. Gomez Adams je abnormálně zámožný muž a je schopen splnit každé přání své choti Morticie: ať je to pěstování jedovatých kytiček, nebo večeře při svíčkách na hřbitově. Ale lidé, kteří Addamsovi navštíví, nevypadají zrovna nadšeně z více jak dvoumetrového, smrtelně bledého komorníka Lurche, či jeho pomocné ruky (doslova), ale vůbec z celé téhle povedené rodinky... (ČSFD.cz)

(více)

Recenze (154)

Smartynko 

všechny recenze uživatele

Myslím, že nemusím zdôrazňovať nadčasovosť tohto seriálu. Kto ho pozeral vie, že tento seriál sa nestratí ani medzi modernou produkciou a v drvivej väčšine prípadov by mal poriadne navrch. Čo sa týka dabingu veľmi ma teší, že aj v susedných Čechách dokážu oceniť tú našu slovenskú verziu, ktorá je fakt podarená. Vo väčšine prípadov stojí slovenský dabing za "zlámanou grešli" ale v tomto diele (a pár ďalších) sedí vynikajúco. :) Tvorcovia dnešných paskvilov sa majú od tohto seriálu ešte veľa čo učiť. Dávam 5*. ()

teltri 

všechny recenze uživatele

To boli krásne časy. Každý piatok večer na STV, príjemný začiatok víkendu. Addamsovci boli na mňa trochu zvláštni, ale vcelku príjemná rodinka. Klasika televíznej zábavy, celkom dobrý slovenský dabing - hlavne Božidara Turzonovová ako Morticia a jej spevácke sólo "Tóóókióó ..." a ešte strýko Fester na motorke v obývačke Rulez :) ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nejspíš navždy naprosto nedostižné zpracování Addamsovy Rodiny, černobílé a se slovenským dabingem, tak jak to mají mazlíčci rádi:) (Strýko Fester a Lurchovo "Zvonili ste?" obzvlášť vynikají). Seriál zkrátka má nenapodobitelné kouzlo, které ani výborné filmy nedokázaly přivést zpět. Nezapomenutelné akrobatické číslo Johna Astina (Gomez Addams) se objevilo i v seriálu Jsem Do Tebe Blázen, ale tam nedopadlo právě nejlépe...lépe řečeno dopadlo, ale z pořádné výšky:)) ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Prokázal jsem Addamsům malou laskavost a věnoval jim své 1000.HODNOCENÍ! A neudělal jsem chybu. Tenhle seriál je klasika a já se po mnoha zhlédnutích Sonneneldových dítek konečně dopracoval i k tomutu navýsost kouzelnému a ohromně nezapomenutelnému seriálu. Úvodní znělka - nezapomenutelná. Černobílý obraz tomu dodává kouzlo. Kouzelné zápletky a hlavně úžasné postavy, Lurch tady obzvlášť válí. Geniální obsazení: John Astin je nejlepší Gomez, Carolyn Jones je nejlepší Morticie a ještě svého kolegu překonává. Nejlepší jsou ovšem Jackie Coogan jako obzvlášť kouzelný strýko Fester, nejvíce mě ovšem baví Ted Cassidy jako Lurch, hvězda tohoto seriálu. A i Wednesday a Pugsley jsou úžasní. Skvěle obsazené jsou i sebemenší role. Vážně, v téhle rodině by byla radost žít, já tam chci!!! A musím pochválit i absolutně precizní slovenský dabing, který nejenže překvapil, ale hlavně potěšil. Kult na druhou toto. Nikdy nezapomenu na Lurche, strýka, zvonění, při kterém se otřásá celý dům, na Kleopatru, na kouzelné interiéry domu a hlavně na Lurchovo: "Zvonili ste?" a jeho výrazy.... Klasika, která je naprostou povinností pro všechny. Chci Věc a mučírnu!!! Seriál, který je dokonalý v každičkém detailu. Opravdu. 100% - ne, mnohem víc!! ()

pleva 

všechny recenze uživatele

Ani dlouhá doba tomuto seriálu neublížila a nepochopím jeho bídné umístění. Vše mi připadá velmi vypilované, nic není ani po letech směšné, a sám řadím Adamsovcov mezi top 3 seriály. Morticia je úchvatná žena Vamp, Gomez ji krásně doplňuje, Lurche, strýka i babičky by se asi každý lekl i v armádě spásy. Film nemohl mít úspěch, protože laťka i obsazení seriálu byly příliš vysoko a zkusit to stejné stejně nemívá moc úspěch. A když někde shánět, tak jen slovenský dabing. Božidara Turzonovová jako Morticia neruší a celkem je dabing malým uměleckým dílem. ()

Galerie (77)

Zajímavosti (43)

  • Postava Lurcha mala byť pôvodne úplne nehovoriaca. Ted Cassidy však originálne zaimprovizoval s dnes už svojim legendárnym "You rang?", ktoré sa potom pravidelne dopisovalo do scenára. (milhouse86)
  • Carolyn Jones trvala kvůli kostýmu proměna na Morticii přes dvě hodiny. (topr harley)
  • Morticia (Carolyn Jones) v této epizodě označí Strýčka Festera (Jackie Coogan) za svého vlastního strýčka, ačkoli ve všech následujících zpracováních rodiny Addamsů je Strýček Fester Gomezovým bratrem, a tedy Morticiiným švagrem. (Alfréda)

Související novinky

Addamsova rodina se vrátí

Addamsova rodina se vrátí

23.10.2020

Slavný režisér Tim Burton si poprvé v kariéře vyzkouší televizní tvorbu. A nevybral si k tomu žádný jiný projekt než kultovní Addamsovu rodinu. Nová verze seriálu z roku 1964, jenž se následně dočkal… (více)

Reklama

Reklama