Reklama

Reklama

Kimecu no jaiba - Hashira Geiko Hen

(série)
Trailer 4
Japonsko, 2024, 4 h 1 min (Minutáž: 24–49 min)

Předloha:

Kojoharu Gotóge (komiks)

Kamera:

Júiči Terao

Hrají:

Akari Kitó, Nacuki Hanae, Hiro Šimono, Jošicugu Macuoka, Tomokazu Sugita, Ken'iči Suzumura, Kana Hanazawa, Saori Hajami, Júki Kadži, Tomokazu Seki (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtvrtá sezóna Kimecu no jaiba adaptuje tréninkový arc „Hashira Training Arc“, kde se postupně naši hrdinové připravují na další boje v intezivním tréninku všech Hashirů, kteří mají na starost určitou disciplínu. (Michal_Velc)

Videa (11)

Trailer 4

Recenze (9)

Updated_Cake 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu se nedivím, že tato série schytala pár šrámů od hejtrů, na druhou stranu to vlastně ve finále nechápu, protože se nejedná ani o fillery, ani o nudné epizody, člověk to může přeskočit nebo si to užít, aniž by to ovlivnilo jeho zážitek. 4. série se nese ve více pomalém tempu, Hashira training arc je de facto o tom, že většinu epizod člověk sleduje dialogy, vtipné scénky, flashbacky a obecně představování Hashirů (mělo by se to skloňovat? w/e). Ačkoliv tohle je primární účel této série, představit nějak podrobněji hlavní postavy na které se člověk bude dívat v dalších 3 finálových filmech, v popředí je spíše samotný trénink dorostu v čele s Tanjirem. A to samo o sobě taky není špatné. Vlastně celá série se nese na více odlehčené vlně, kde se příběh snaží do diváka nacpat nějaké emoce a background daných postav a v téhle snaze to splnilo svůj účel podle mě více než dobře. Finální epizoda už stojí za to: nástup Muzana a prakticky počátek nebo spíše takové intro do následujících 3 finálových filmů. Po zhlédnutí je hned na první dobrou vidět, kam padla většina rozpočtu, času a práce - na poslední epizodu. Ono nechat si kráčet hlavního záporáka na snímcích 3 minuty si prostě jen tak nějaké anime dovolit nemůže a v případě DS je po celé sérii a vlastně i těch předchozích dost jasné, že DS si to ospravedlní. A taky že ano. Je tu nějaký více rozvleklý dialog s Muzanem, intenzivnější atmosféra a poslední epizoda se snaží ze všech sil diváka pomalu přesunout z té pohodové atmosféry do permanentního tranzu, co bude dál. Napětí tomu od přibližně poloviny epizody nechybí a těžko si přát lepší začátek finále. Pokud má člověk rád DS, užije si i tohle. Jediná potíž tu je v tom, že ne každému musí sednout ten pomalejší postup touto sérií a takový člověk by měl asi spíše dát šanci pouze 1. epizodě a pokud ho nějak víc nechytne, může prakticky přeskočit zbytek a jít rovnou na tu poslední. Epizody nejsou fillery, jen je tam určitá nadstavba emocí a character developmentu, který se určitě projeví v budoucích 3 filmech, takže je na divákovi, jestli se chce ochudit o lepší budoucí zážitek nebo ne tím, že přeskočí kus příběhu. 9/10 ()

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to škoda. Ale už to tak je. Čtvrtá série úžasného anime Kimetsu no Yaiba je průměrná. A to je dosti špatně. Ve čtvrté sérii se krom prvních dvou a posledních dvou epizod nic neděje, a to je ten hlavní problém. Příběh Kimetsu vždy byl ne úplně mistrovské dílo, ale dokázalo to člověka vtáhnout do děje a nepustit. To se však změnilo ve třetí sérii kde jak animačně (hlavně skrz ne úplně pěkně vypadající CGI), ztrácela na kvalitě a to i s příběhem, který se často loudal a nikam se moc neposouval a neposouval ani postavy. A v aktuálně nejnovější čtvrté sérii ztrácí na kvalitě ten příběh rak moc, že během týdne nebo dokonce pár dní zapomenete, co se ve většině dílů dělo. Postavy se neposouvají absolutně nikam, jenom to nadržuje hlavní postavě že on je nejlepší a nejsilnější, a pilíře tak jen odhodili na druhou kolej. Nechápu jak studio Ufotable došlo k závěru, že z jednoho jediného svazku mangy udělají 8 dílů z nichž bude 60% úplně k prdu a pro příběh a diváky úplně nepodstatných. Co se ale musí nechat je to, že alespoň po té grafické a vizuální stránce to furt vypadá sexy a vypiplaně. Upřímně po tady tomto pádu jednoho z mých nejoblíbenějších anime které se pomalu a jistě blíží k závěru, se bojím, jak to Ufotable teď pobere a jak samotný závěr provedou. Těším se, ale taky musím k tomu přistupovat s mírou, abych nebyl pak zklamán. Bohužel co se týče hodnocení čtvrté série Kimetsu nemůžu dár nic jinýho než taktak dosažených a pro mě velice bolavých 5/10. Věřil jsem tomu daleko víc ale vše nemůže být vždy perfektní v případě druhé série Kimetsu žejo. Snad se studio polepší. ()

Reklama

J.CTORN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně příjemné překvapení, nečekal jsem od toho tolik, vzhledem k tomu, že se jedná o trénink. Popravdě ale každá epizoda měla co nabídnout a bylo vidět, že si ti animátoři nedají říct a nebudou odpočívat. Celkově se nám krásně vykreslují postavy, jejich motivy, ale i důsledky jejich minulosti, což je zde skvěle ztvárněno a dobře to zapadá do děje a doplňuje ho. Nemyslete si ovšem, že je tato série jen o tréninku, tahle série dokáže zamávat s emocemi a nabízí spoustu památných momentů. Nyní se to tu dělí na dva typy diváků: první fanoušci, kteří si užijí tuto sérii s plnou grácií, a pak jsou tu diváci co přišli jen kvůli akci a příběh ignorují - pak pardon, ale tak to rovnou přepněte! Osobně mi přijde nejvíce povedená druhá polovina a hlavně poslední tři epizody, s tím, že ta poslední stíná hlavy všem hejtrům, ti nemají po tomto zážitku, který se nedá vyslovit jak to sakra ten ufotable uvařil, říct. Kimetsu ani tady nezapomíná čím je a kam míří a je vidět, že to tvůrce baví, protože tolik lásky k dílu jsem dlouho u anime neviděl. Neřekl bych že je série horší než jiné, ale díky spoustě důvodům je pro mě na stejné rovině, holt Entertainment District a první série jsou pro mě nejvýš! ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je rozhodně nejslabší sezónou Demon Slayera, je to pomalejší, bez efektnějších scén (krom konce) a ani se nutně nemluví o extra zajímavých věcech, avšak i tak jsem se u této řady nenudil a každý týden to pro mě bylo skvělých pár desítek minut zábavy, i když vidět to podruhé, tak bych se asi celkem nudil. Obsahuje spoiler: Předposlední epizoda a nástup Muzana byl však EPICKÝ, takový příchod na scénu se jen tak nevidí. Já jen seděl s otevřenou pusou a říkal jsem si konečně je to tu! No a konečně poslední epizoda Hashira Arcu byla absolutně úžasná, počáteční rozhovor možná trochu delší, ale pak to přišlo - ještě lepší scéna než Muzanův nástup, a to přiběhnutí Hashirů na pomoc, to pro mě mělo takovou atmosféru a bylo to tak fantasticky naanimované, že mi to vyrazilo dech, já byl opravdu nadšený a neskutečně se těším, co nám předvedou v závěrečném Infinity Castle Arcu. ()

Ondak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel se v této sérii bojovalo málo, ale konečně vidím posun ve schopností hlavního hrdiny. Celé je to skvěle doplněné příběhy ostatních Hashirů a jejich povahy. Celá série mi přijde, že se nejedná jen o takovou výplň, ale opravdu má vše svůj smysl pro lepší poznání schopností všech hrdinů. Poslední díl byl prostě parádní a neměl chybu. Škoda, že budeme zase dlouho čekat, protože tato série bylo opravdu krátká. ()

Reklama

Reklama