Reklama

Reklama

Kimecu no jaiba - Hashira Geiko Hen

(série)
Trailer 3
Japonsko, 2024, 4 h 1 min (Minutáž: 24–49 min)

Předloha:

Kojoharu Gotóge (komiks)

Kamera:

Júiči Terao

Hrají:

Akari Kitó, Nacuki Hanae, Hiro Šimono, Jošicugu Macuoka, Tomokazu Sugita, Ken'iči Suzumura, Kana Hanazawa, Saori Hajami, Júki Kadži, Tomokazu Seki (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Čtvrtá sezóna Kimecu no jaiba adaptuje tréninkový arc „Hashira Training Arc“, kde se postupně naši hrdinové připravují na další boje v intezivním tréninku všech Hashirů, kteří mají na starost určitou disciplínu. (Michal_Velc)

Videa (11)

Trailer 3

Recenze (9)

Katakimiku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám nic proti tréninkovým dílům. Naopak považuju za důležité nám ukázat, jak se postavy zdokonalují, aby jejich pozdější úspěchy působily zaslouženě (jeden z největších problémů minulé série bylo právě to, jak skokový byl posun od skoro jsme nepřežili boj s nejslabším z vyšších démonů k bez větších problémů jsme porazili hned dva vyšší měsíce). Během tréninku se taky můžou utužovat vztahy postav a nebo je prostor pro humor a scénky ze života mimo bojiště. A jako jo, všechno tohle nová série Demon Slayera do určité míry obsahuje, ale koho to sakra napadlo natáhnout na 8 epizod? Stačilo pár záběrů na trénink, ukázat minulosti a motivace Hashirů, finální střet a to by bohatě stačilo. Zbytek je totiž nepříliš záživná výplň (někdy doslova filler, v manze je tenhle arc kratší) s hromadou humoru, který mi díky všemu tomu řvaní už dost leze na nervy. Jediné větší pozitivum jsou jako vždy akční scény (ale jestli mi jich už minule přišlo málo, tak tentokrát jich bylo žalostně málo). Na animaci nebo hudbu si u téhle série a už vůbec u posledního dílu nemůžu stěžovat, opět bomba. Jsem zvědavá, jak bude fungovat chystaná filmová trilogie, mě to nepotěšilo, ale ani nezklamalo a (pokud budou filmy i u nás) tak si do kina i ráda zajdu. Ale jestli je nějaká část Kimetsu, která by podle mě ve filmové podobě byla na sledování snesitelnější, tak rozhodně trénink s Hashiry. 6.7/10 ()

Scanerior 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtá série je rozhodně nejslabší sezónou Demon Slayera, je to pomalejší, bez efektnějších scén (krom konce) a ani se nutně nemluví o extra zajímavých věcech, avšak i tak jsem se u této řady nenudil a každý týden to pro mě bylo skvělých pár desítek minut zábavy, i když vidět to podruhé, tak bych se asi celkem nudil. Obsahuje spoiler: Předposlední epizoda a nástup Muzana byl však EPICKÝ, takový příchod na scénu se jen tak nevidí. Já jen seděl s otevřenou pusou a říkal jsem si konečně je to tu! No a konečně poslední epizoda Hashira Arcu byla absolutně úžasná, počáteční rozhovor možná trochu delší, ale pak to přišlo - ještě lepší scéna než Muzanův nástup, a to přiběhnutí Hashirů na pomoc, to pro mě mělo takovou atmosféru a bylo to tak fantasticky naanimované, že mi to vyrazilo dech, já byl opravdu nadšený a neskutečně se těším, co nám předvedou v závěrečném Infinity Castle Arcu. ()

Reklama

Ondak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel se v této sérii bojovalo málo, ale konečně vidím posun ve schopností hlavního hrdiny. Celé je to skvěle doplněné příběhy ostatních Hashirů a jejich povahy. Celá série mi přijde, že se nejedná jen o takovou výplň, ale opravdu má vše svůj smysl pro lepší poznání schopností všech hrdinů. Poslední díl byl prostě parádní a neměl chybu. Škoda, že budeme zase dlouho čekat, protože tato série bylo opravdu krátká. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední epizoda, nebo spíš půlka poslední epizody (prostě od chvíle, kdy to bouchne), byla někde úplně jinde, co se animace a atmosféry týká než zbytek série. Asi jediný další takhle silný okamžik byl stylový "příchod Jacksona do vily", což si tvůrci moc dobře uvědomovali, a tak ho dali jak na konec sedmého, tak i na začátek osmého dílu. Na tuhle pasáž bych se mohl dívat pořád a klidně i pozpátku, aspoň by Jackson dělal Moonwalking… A popravdě tohle mi asi stačí, aby byla čtvrtá řada definitivně vytažená z vod průměru, kam by tenhle ve všech ohledech (snad kromě animace a práce s kamerou) obyčejný tréninkový arc jinak spadal. Sedm dílů budování svalů, plných obnažených svalnatých mužných těl, která dostávala zabrat – tohle vskutku potěší každého krále posilovny! K tomu trocha seznámení se všemi Haširy, z nichž mě nakonec se svojí backstory zaujal akorát kamenný mnich s hlasem Tomokazu Sugity. Pár zvláštních tréninkových praktik, klasický Demon Slayer humor, na který si většinou připadám už moc starý, nebo moc cool (prostě mi úplně nesedne) a ve finále parádní nalákání na filmovou trilogii, kterou bude příběh pokračovat. A znova zopakuju, že posledních cca 10 minut posledního dílu je animačně tak nehorázně vysoko, že na to bude mít problém kdokoli v rámci anime nějakou dobu dosáhnout (a překoná to až Ufotable s prvním filmem...). A je to hlavně díky těm deseti minutám (a Muzanovi), ze čtyř hodin, proč dám 7/10 místo šesti, maximálně šesti a půl... ()

Pepe_cz123 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to škoda. Ale už to tak je. Čtvrtá série úžasného anime Kimetsu no Yaiba je průměrná. A to je dosti špatně. Ve čtvrté sérii se krom prvních dvou a posledních dvou epizod nic neděje, a to je ten hlavní problém. Příběh Kimetsu vždy byl ne úplně mistrovské dílo, ale dokázalo to člověka vtáhnout do děje a nepustit. To se však změnilo ve třetí sérii kde jak animačně (hlavně skrz ne úplně pěkně vypadající CGI), ztrácela na kvalitě a to i s příběhem, který se často loudal a nikam se moc neposouval a neposouval ani postavy. A v aktuálně nejnovější čtvrté sérii ztrácí na kvalitě ten příběh rak moc, že během týdne nebo dokonce pár dní zapomenete, co se ve většině dílů dělo. Postavy se neposouvají absolutně nikam, jenom to nadržuje hlavní postavě že on je nejlepší a nejsilnější, a pilíře tak jen odhodili na druhou kolej. Nechápu jak studio Ufotable došlo k závěru, že z jednoho jediného svazku mangy udělají 8 dílů z nichž bude 60% úplně k prdu a pro příběh a diváky úplně nepodstatných. Co se ale musí nechat je to, že alespoň po té grafické a vizuální stránce to furt vypadá sexy a vypiplaně. Upřímně po tady tomto pádu jednoho z mých nejoblíbenějších anime které se pomalu a jistě blíží k závěru, se bojím, jak to Ufotable teď pobere a jak samotný závěr provedou. Těším se, ale taky musím k tomu přistupovat s mírou, abych nebyl pak zklamán. Bohužel co se týče hodnocení čtvrté série Kimetsu nemůžu dár nic jinýho než taktak dosažených a pro mě velice bolavých 5/10. Věřil jsem tomu daleko víc ale vše nemůže být vždy perfektní v případě druhé série Kimetsu žejo. Snad se studio polepší. ()

Reklama

Reklama