Reklama

Reklama

V kriminálním dramatu se představuje Bradley Cooper jako mladý ambiciózní umělec s nadáním zmanipulovat lidi díky vhodně zvolených slov, který se spojí s psychiatričkou (Cate Blanchett), která je však mnohem nebezpečnější než on sám. (Falcon)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (264)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Guillermo del Toro mě po pár posledních přešlapech docela překvapil. Snímek je sice dost dlouhý a postrádá jakékoliv nadpřirozeno, ale i tak je dost zajímavý a obsahuje pár dobrých zvratů. To samé můžu říct o nadupaném hereckém obsazení. Bradley Cooper se vypracuje v místním obludáriu z ničeho na úspěšného mentalistu. Jeho rybník už je mu malý, a tak se vydá se svou láskou v podání Rooney Mary klamat lidi do větších měst. Nějakou dobu jim to vychází. Změna nastane, když jejich triky prokoukne psychiatrička Cate Blanchett a nabídne jim svou spolupráci. Stantonovi se náhle otevřou jiné možnosti, a hlavně peníze díky bohatší klientele. Nějakou dobu jim to vychází, ale s jídlem roste chuť. Ani přes varování s tím odmítá skončit. Nakonec skončí docela špatně, ale jeho osud si můžeme domyslet už v průběhu filmu. "Co se Vám stalo? Život." ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy, co mě připomínají výborný dezerty, kdy jednou kousnu, strašně mě to chutná a celý bych to co nejrychleji sežral, ale já si ho naopak začnu pomalu vychutnávat. Úplně stejné je to s tímto filmem. Hned od úvodu mě celá ta stylizace a atmosféra neskutečně sedla a já si sledování filmu vysloveně vychutnával. Mám rád, když tvůrci ví co vyprávět a jak vyprávět a tady Guillermo del Toro věděl co dělá a má dělat úplně ve všem. Nádherný, neuspěchaný vyprávěný, které se mě zmocňovalo pomalu, ale s naprostou jistotou. Doslova geniálně prostřihaný scény, třeba ani né minutová s otcem Stantona Carlisle, vypadá nenápadně, ale má v sobě hroznou krutost. Oči rovněž zažili dokonalou pastvu, ať už v kompozicích kamery nebo v jedinečné barevnosti. Samostanou ligou je pak výkon Bradley Coopera, ten chlap táhne 150 minut neskutečným způsobem a vše vyvrcholí vysloveně odou na herectví v samotným finále. Rovněž i ostatní postavy jsou zahrány velmi dobře.  Tohle je po čase opravdu mimořádně lvalitní podívaná a filmařsky mimořádně kvalitní dezert. Vůbec nevylučuji, ještě přehodnocení na 5* ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Je to zvláštní. Přišlo mi, že se tam do poloviny filmu nic moc nestalo, jen se to dějově hledalo a set upovalo se to pro tu druhou polovinu a u obrazovky mě drželi jen hereci jako somatné postavy (např Dafoe je ginální jako vždy). V polovině se to ale láme a od příchodu Cate se to mění v solidní thriller plný her s psychikou a vrcholící trpkým závěrem. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mne to pripadá ako samovražda. Dve a pol hodiny dlhý film za 60 miliónov z prostredia cirkusu (freak show?), pričom v cirkuse sa de facto odohráva ledva prvá polovica a potom je to vlastne o niečom úplne inom. Hlavný hrdina nie je hrdina, dokonca ani antagonista, ale v podstate vyslovene „čistý“ záporák, ktorý pre peniaze neváha urobiť všetko. Všetko. Ono ja akože netvrdím, že na filmy majú nárok len hlavné postavy. Vravím, že sledovať 151 minút hajzla je nad moje morálne (a iné) sily. Romantika tu síce je, ale vyzerá ako hocičo na svete, len nie ako romantika. Kasting vedľajších rolí je samozrejme fajn (Ron Perlman, Willem Dafoe, Holt McCallany, David Strathairn), ale nikto nemá také kvalitné postavy, aby sa stal niečím viac, ako len štatistom. Ženy ma v tomto filme vôbec nebavili a ako bonus sa väčšiny z nich ako na potvoru bojím (Cate Blanchett, Toni Collette). Dôležité postavy bez riadnej rozlúčky miznú z deja a už sa nevrátia. Ku koncu to trochu dostane spád (situácia sa podľa očakávaní deltorovsky vyhrotí), ale stále je to neskutočná nuda. Už dávno som nevidel taký matný a nezáživný a pritom ambiciózny film. Pritom všetci do toho zjavne šli naplno. Ani fajn retro atmosféra a drsný a ponurý koniec to napokon nezachránila, ale i práve vďaka nim nedávam len 2*. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Magický neo- noir Thriller od Guillerma del Tora! Nightmare Alley není pro mainstream diváky a je potřeba na něj mít náladu, ale jestli jste správně nalazeni jako já, čeká Vás parádní čarovný filmový zážitek. Film hodně těží s perfektního hereckého cástingu, kde Bradley Cooper v čele je výborný a Cate Blanchett rovněž ve velmi výrazné roli své kariéry ( zbytek postav má méně prostoru, ale Willem Dafoe, Toni Collette a Ron Perlman rozhodně také neurazí). První hodina mi byla hodně blízká a atraktivní, odehrává se v poválečném Cirkusu, což je prostředí, které mám hodně rád a zde moc hezky zobrazují, co se odehrává za Oponou ( tedy veškeré podvody), historka o divokém muži masakr, jde z toho docela znepokojivá a dusná atmosféra, vizuálně je to celé naprosto úchvatné až uhrančivé, některé záběry má divák chuť si stopnout a odfotit si ( Guillermo je ve vizuální stylizaci zkrátka Bůh). Druhá polovina se vydává jiným směrem a nebudu říkat, kterým, ale rozhodně to celé slušně graduje, napětí a nejistota se stupňuje a finále je docela nekompromisně ironické. Film má 2 a půl hodiny a má pomalejší tempo, takže netrpěliví diváci nejspíš usnou nebo film vzdají, ale já překvapivě zíral s otevřenou pusou a celý film si naprosto užíval. Je to dokonalá ukázka manipulátorství, psychologie, šejdířství a podvodů s hezkým dobovým zasazením, kouzelnou atmosférou, výbornými herci, úžasným vizuálem a skvěle napsanými dialogy. ( Scéna kde starší pán vysvětluje Bradleymu trik v manipulaci s lidmi díky správně zvoleným slovům- je skvělá). Z filmu jsem si odnesl ponaučení, cítím se být nad věci a rozhodně se dá o něm půl hodiny debatovat s přáteli, takže za mne velmi dobré. Příběh 4/5, Akce 2/5, Humor 0/5, Násilí 2/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 3/5, Emoce 3/5, Herci 4/5. 8/10. ()

Galerie (82)

Zajímavosti (14)

  • Film se odehrává v letech 1939-1941. (NinadeL)
  • Většina úvodních scén byla natočena poté, co natáčení bylo přerušeno kvůli pandemii covid-19. Bradley Cooper během přerušení stačil zhubnout 7 kilo, díky čemuž působí v první polovině filmu o něco mladší. (NiWi)

Související novinky

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

Godzilla -1.0 dostane i černobílou verzi

21.12.2023

Nová inkarnace nejslavnějšího monstra japonské kinematografie od studia Toho Company je nečekaným (skromným) blockbusterovým hitem letošního roku. Snímek Godzilla Minus One s odhadovaným rozpočtem… (více)

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

Del Torův Frankenstein nabírá obsazení

19.03.2023

Legendární mexický režisér a scenárista Guillermo del Toro (Hellboy, Faunův labyrint) si v Hollywoodu už nějakou dobu může díky svému Oscaru za nejlepší film v podobě Tváře vody dělat co chce. Tedy… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

Reklama

Reklama