Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

Lima 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že když je k dispozici zajímavá předloha (opět díky Philipe K. Dicku) a scenář, který jí nezprasí, jde to i i bez holubic. Jinými slovy, Paycheck nenese žádné znaky předchozích opusů Mistra Woo a tempo filmu tím rozhodně netrpí. Affleck podává překvapivě solidní výkon, oproti tomu Uma Thurman je tu velmi nevýrazná, na roli podobného typu se nehodí, ale to je těžký, po její silné ženě v Kill Bill se na ní budu pokaždé dívat už jinýma očima. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Dickova povídka se změnila v celovečerní film, takže se počet předmětů v obálce podstatně zvětšil, a protože od povídky k filmu uběhlo rovných 50 let, i kompletně změnil. Scénář je docela dobrý, ale podrobné logické zkoumání nesnese. John Woo natočil inteligentní a překvapivě málo akční sci-fi, u které jsem se ani na okamžik nenudil a ani s obsazením jsem neměl problémy, takže jsem se přiklonil k vyššímu hodnocení (je to tak na tři a půl). ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to úplne priemerný akčný sci-fi film od Johna Woo. Má celkom dobrý príbeh o špičkovom inžinierovi, ktorý prijme ponuku tri roky pracovať pre uznávanú firmu, za čo dostane veľké množstvo peňazí, ktoré ho zaistí na celý život, ale zároveň musí o všetky spomienky z tohto obdobia prísť, ale keď sa jeho práca skončí, zistí, že si miesto peňazí sám poslal balíček obyčajných vecí, ktoré mu pomáhajú pri úteku pred mužmi, ktorí ho začali prenasledovať a tak spolu so svojou priateľkou chce urobiť všetko preto, aby zistil pravdu a zbavil sa prenasledovateľov. Spracovanie ma ale zaujalo len minimálne, táto zápletka má mimoriadny potenciál po mnohých stránkach, takže z toho mohlo vzniknúť vynikajúce dielo, ale to ani náhodou, ešte spočiatku to až tak nevidno, ale keď sa začne diať to hlavné, tak je to už len čím ďalej horšie, celé to pôsobí až príliš naivne, miestami aj dosť hlúpo, skutočne som mal občas pocit, že sledujem nejaký film pre deti, takže aj tých pár zaujímavých situácií sa v tom stratí. Akcie tu je priemerné množstvo, ale moc ma nezaujala, čo ma teda pri mojom najobľúbenejšom akčnom režisérovi dosť prekvapuje. Súbojom chýba už len tá základná logika, keď obyčajný inžinier, ktorý si maximálne tak občas zatrénuje po celý čas s ľahkosťou zneškodňuje príslušníkov ozbrojených zložiek, takže ma vôbec nebavili, v prestrelkách zase neumierajú ľudia a tento štýl, v ktorých sa strieľa len mimo ľudí ma nezaujíma, najlepšie sú na tom naháňačky, ktoré si ako jediné udržia aspoň tú priemernú úroveň. Za celý film som našiel asi tak dva, tri momenty, ktoré ma zaujali, inak tu v akcii nie je vôbec o čo stáť. Herecké obsadenie je tiež dosť slabé, všetko zlyháva na hlavnom duu, Ben Affleck a Uma Thurman tu nestoja absolútne za nič a tak dojem musia aspoň trochu vylepšovať záporáci Aaron Eckhart a Colm Feore, aj keď ani oni nie sú tak dobrí, ako by mohli, prípadne pár zaujímavých vedľajších postáv. Réžia ma tu veľmi sklamala, to, že tento film natočil John Woo sa dá spoznať iba podľa pár jeho trademarkov, inak je tu jeho štýl najmenej viditeľný, ale aspoň technická stránka je vydarená, rozpočet je vidieť. Skoro ani neviem, za čo dávam to priemerné hodnotenie, ako celok tento film vôbec nestojí za pozornosť a je to rozhodne najhorší film, aký John Woo kedy natočil, ale zase prvá polovica je ešte pozerateľná bez väčších problémov, páči sa mi technická stránka a aj pár momentov, prípadne situácií zaujme. Objektívna kvalita filmu- 57%, film sa páči mne na 51%. ()

Hellboy 

všechny recenze uživatele

Philip K. Dick ve své krátké povídce Paycheck opět zúročil své oblíbené téma - schopnost předvídat budoucnost a otázka, nakolik je toto předvídání důvěryhodné. Takže téměř to samé, jako Minority Report. Je neuvěřitelné, kolik nápadů se z tohoto motivu dá vytěžit. Zajímavé je, jak se na csfd liší hodnocení právě mezi těmito dvěma snímky. Proč má Paycheck pouhých 69%? Asi proto, že režisérem je John Woo, od kterého každý očekával divočejší akci a hlavně víc akce. Ale já jsem byl spokojen. ()

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Vzal si příklady z filmu Minority Report (tzv. Dotyková obrazovka a typickou barevnost). Hned od první chvíle je vidět, že to je typický John Woo, podobnost k jeho předchozím filmům. Klasické honičky. Je vidět, že se nezmění a proto by si neměl brát scénáře, nebo spíš povídky od Philipa K. Dicka, totálně mi zkazil náladu. Člověk jako je John Woo dokáže zneuctit boha jako je Dick. Už plno režisérů se snažilo z mistrovské povídky či knihy udělat ještě lepší dílo, ale jen "vyvolený" má tu možnost to dokončit. Má to trochu menší nedostatky s časem a se sci-fi vzhledem dohromady, které člověkovi vlezou do hlavy jako je např. tělocvična (Ben Affleck bojuje na moderní technologii a v pozadí jsou zastaralé známé prototypy). Uma Thurman jako "vládkyně počasí" je docela fajn, ale stále jsem čekal kdy vylítne se samurajským mečem a celý štáb rozseká, příjde k Johnymu a řekne: 'Po Billovi je řada na tebe Johny.' Ale přece musím něco Johnovi pochválit a to, že nechal příběh takový jaký má být, skoro každá stránka z povídky se ve filmu objevila. A kdybych to měl vše shrnout do jedné věty, tak jednoznačně řeknu: 'Určeno pouze pro milovníky akčních filmů Johna Woo.' ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Na stěně visí kalendář zobrazující datum 22. prosince a pátek. Ten den ovšem byla kalendářně středa. (Pyron)

Reklama

Reklama