Reklama

Reklama

To, co se zprvu jednomu inženýrovi zdálo jako skvělý nápad, jak získat miliony dolarů, se zvrtlo do stavu, kdy musí prchat, aby si zachránil holý život, a snažit se přijít na to, proč ho vlastně pronásledují. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (446)

k212 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že co do kvality zpracování (režie, kamera) se filmu nedá upřít nic. Ale děj příliš pokulhává. Prostě a jednoduše honění se (už po x-té) za významem předmětu, který odkazuje na cosi v budoucnosti / minulosti ... je jako kolovrátek. Nehledě na to, že tyto hříčky s časem jsou typickým atributem Dickovského světa a jeho filmových adaptaci, byly už zpracovány mnohem lépe. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Až na Eckharta mizerně zahraná sci-fi hříčka se samoúčelnou akcí utopenou v příběhové šedi. Opět jsem se utvrdil v názoru, že Woo je přeceňovaný režisér (na půdě Hollywoodu to platí dvojnásob) a to mi nikdo nevymluví ani míříc na mě s párátkem v puse dvěma devítkami. Váhání mezi dvěma a třemi hvězdami mi nakonec ulehčil "vypointovaný" konec s loterijním tiketem a já se, litujíc papoušky žijící x týdnů s prochcanými novinami na dně klece, přikláním k té horší variantě. A pro případ, že by mi taky někdo vymazal paměť, jsem si přichystal do trezoru obálku poslední záchrany s následujícím obsahem: fotka Afflecka, špunty do uší, páska přes oči. Požadovat totiž za jeho "herecký výkon" ve Výplatě výplatu - to je na výplatu dvaceti ranami holí.. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Veľmi slabé. Nečudo, že to diváci odmietli a film na celom svete zarobil 96 miliónov (pri rozpočte 60). Bolo to prvýkrát, čo mi Ben Affleck prišiel vyložene nesympatický. John Woo dobre vedel, prečo v roku 1997 odmietol urobiť z výbornej TVÁRI TOHO DRUHÉHO sci-fi a zasadil jej dej radšej do súčasnosti (pôvodný scenár sa odohrával v budúcnosti). Pre toto. Nad scenárom nemá zmysel lámať si hlavu, logiku nemajú už základné veci (prečo hrdina nezabudol, že zabudol?). Nenápadité je všetko - dialógy, výprava, akcia. A holubica? Bože. Mnou kedysi milovaný režisér sa týmto filmom zrejme nastálo radí do kategórie režisérov, ktorým úspech ublížil (alebo ich to proste už nebaví). ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príbeh je ako inak, viac ako geniálny a od prvého momentu je divák v presvedčení, že Philip K. Dick nesklamal. Záhada 20-tich predmetov je zaujímavá, rovnako ako Dickom načrtnutá budúcnosť, a divák očakáva minimálne rovnako zaujímavé rozuzlenie. Škoda len, že napätie a záhada príbehu končia zhruba po 30-tich minútach, kedy začne byť jasné, čo je pointou. Film zachraňuje hviezdne obsadenie a okrem Afflecka, je radosť sa dívať aj na Aarona Eckharta, ktorý podal asi najlepší herecký výkon. Uma Thurman ako vždy sexi a krásna a tak nemáte núdzu ani o ženskú postavičku. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Kéž by mi ten film někdo vymazal z paměti a zacáloval mi za to, že jsem takhle pitomě zabil skoro dvě hodiny. Výplata je v podstatě velmi slabým odvarem Total Recall a Minority Report, kteréžto filmy mají tři společné jmenovatele - předlohu od Philipa K. Dicka, pokaždé Hollywoodem přetavenou do uprchlického sci-fi thrilleru, velký rozpočet a hereckou hvězdu před kamerou a režisérskou legendu za ní. V tomto případě Johna Woo, který se ale z nějakého důvodu do filmu otiskl minimálně, jen několika typickými wooovskými záběry a trademarky a to nepřekvapivě hlavně u akčních scén. Námět je dobrý, ale scénář selhává v dodání výraznějších postav, zábavnějších scén i zajímavějšího vykreslení světa budoucnosti a ani budování nápětí moc nefunguje. Jsou tu tři větší akční scény nakumulované do druhé poloviny filmu, které sice mají svoje momenty, ale celkově nejsou nijak extra zábavné nebo dokonce zapamatovatelné. Kde jsou časy, kdy Woo i s naprosto fádním béčkovým scénářem a hollywoodskými producenty přistřiženými kreativními křídly dokázal natočit tak nabušený akčňák jako Živý terč. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (19)

  • Natáčení probíhalo v Kanadě ve Vancouveru na místech Burrard SkyTrain Station, The Waterfall Building, University of British Columbia, Vancouver Technical Secondary School a ve Vancouver Film Studios. Dále se pak točilo ve Winnipegu v Manitobě. Natáčelo se od 3. dubna do 16. července 2003. (noelcoward73)
  • Za vývoj holo-monitoru získal Jennings (Ben Affleck) dne 22. prosince 2004 526 000 amerických dolarů a 19 centů. (Pyron)

Reklama

Reklama