Reklama

Reklama

Possessor

  • Velká Británie Possessor (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh o agentce pracující pro tajnou službu, která používá technologii mozkových implantátů, s jejichž pomocí je možné se zabydlet v tělech nevinných lidí a postupně tělo na dálku zcela ovládnout. Když je hostitel zcela pod kontrolou, mohou pokračovat v plánu s eliminací svého cíle bez jakéhokoli podezření. Doteď tento způsob fungoval, avšak tentokrát si vybrali člověka se silnější vůlí než předpokládali... (Eliott)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (131)

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Ja som on, on je ona, ja som ona, alebo kto som vlastne? Nakoniec už nik nevie, kto je kto, čo je vlastne bežné. Stromy rastú rýchlejšie, ako plynul tento film. Keby to tak nebolo, tak napriek všetkej scifi demencii by som dala za krvavé násilie a herectvo viac červených komunistických hviezd. Možno by sa mi to viac páčilo, keby som aj ja mala nejakú lobotómiu. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Asi nejvíc mi to připomnělo filmy Panose Cosmatose, co do reality a vizuálu příběhu. So Cosmatos meets Blade Runner '49 meets Matrix, kinda. Cronenberg Jr. má dobře nakročeno, obdobně jako jeho otec má zájem v netradičních konceptech, tématech, praktických efektech, snad jen škoda toho očividného nižšího rozpočtu, který byl tak nějak patrný z celkového feelingu filmu. Ale overall se mi to líbilo, i když trochu rychlejší tempo by filmu přeci jen slušelo víc. ()

Reklama

xLIGHTx 

všechny recenze uživatele

Mladý Cronenberg sa snaží a ide mu to, celkom. (Antiviral sa mi pozdával viac.) Film, ozaj trochu artovejší, sa uberá dobrým smerom, no tak – v poslednej tretine a v dojazde, kde mohlo dôjsť k nejakému zaujímavému vyústeniu, je to práve slabšie. Nejakú sympatiu nevzbudzuje veľmi ani hlavná hrdinka, ani mužský hlavný hrdina. Spracovanie Possessor-a a prevedenie je dosť slušné. Avšak, skôr priemernejšia vec. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak je aspoň vidět, že se Cronenberg ml. zlepšuje. Od Antiviralu už nesází na chladné bílé kulisy a tady to přímo hýří barvami (což na mě ale zase v nejedné scéně působilo přehnaně), ale hlavně to celé působí o něco málo promyšleněji (v tom slova smyslu, že Antiviral plul přímočaře po povrchu, Possessor se aspoň snaží o něco víc) a propracovaněji, třeba tím, že některé záběry mají svou hloubku (viz. třeba ta scéna, co je na plakátu). Hodně se mi líbila hudba, která do toho filmu skvěle pasovala a slušná je i kamera a vizuál. Povedená podle mě je i závěrečná scéna. Bohužel dějově je to poměrně banální historka zbytečně roztažená na 104 minut a právě ta délka nedává prostor nějaké silné atmosféře a tak se celý film vleče. A místy docela dost. On je to ale problém, když děj není bůhvíjak dokonalý, nedostatečný a chtělo na něm ještě zamakat, aby na tu stopáž vůbec vystačil. Pak se to taky snaží o psychologickou linku, ale taky ne zrovna dostatečně a promyšlené, takže působí i trochu naivně. Není to vyloženě špatný film, nějaký posun v tvorbě je tam znát a třeba Cronenberg ml. jednou skutečně tátu "dožene", ale pořád je v tom dost mínusů na to, abych šel s hodnocením výš. Navíc od příjmení Cronenberg jsem teda čekal něco úchylnějšího než tohle (hlavně když o tom někteří uživatelé píší jako o něčem bůhvíjak velkolepém), takže děj Antiviralu mě zaujal o něco víc. Lepší 2* ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Mladý Cronenberg se potatil a je vidět na sto honů, že groteskní styl svého kontroverzního otce napodobuje opravdu věrohodně. Tohle měla být pro mě událost roku 2020. No, kdybych u Possessora poprvé natvrdo z nudy neusnula a neodložila jeho zhlédnutí asi tak o třičtvrtě roku později, možná by i byla. Teď už to byl spíš jen takový restík na doplnění a musím říct, že ten hype si to až tak nezasloužilo. Je to sice natočené poměrně osobitým způsobem a atmosféra je extrémně tísnivá a temná, ale stoprocentně nemůžu říct, že bych byla nějak v šoku nebo dotčená originálním nápadem. Chválím gore, ale třeba vizuál a obzvlášť taky Christopher Abbott se mi vůbec netrefili do noty. Někdo bude asi nadšen, někdo ne. Já jsem k tomu spíš chladná. ()

Galerie (219)

Zajímavosti (7)

  • Brandon Cronenberg povedal, že pôvodne napísal scénu, v ktorej má Tasya Vos sex s Avou, s úmyslom ukázať, že má Tasya penis, ale následne upravil scenár, pretože si myslel, že niektorí herci by sa s tým mohli mať problém. Po obsadení Andrey Riseborough sa títo dvaja rozprávali a Riseborough navrhla, že by Tasya mala mať mužské pohlavné orgány, čo Cronenberga veľmi potešilo a scéna bola prepísaná späť do pôvodnej podoby. (Bilkiz)
  • Väčšina špeciálnych efektov vo filme bola urobená prakticky, so snahou využiť čo najmenej VFX. Predovšetkým efekty halucinačných scén sa robili priamo na kamere. (Bilkiz)

Reklama

Reklama