Reklama

Reklama

Pardon, nezastihli jsme vás

  • Velká Británie Sorry We Missed You (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ricky a jeho rodina svádějí nerovný boj s dluhy už od finančního zhroucení v roce 2008. Příležitost vybojovat si opět trochu nezávislosti nyní přichází s lesklou novou dodávkou a šancí rozjet franšízu jako samostatný kurýr. Je to tvrdá práce a ani práce jeho ženy jako pečovatelky není snadnější. Rodinná jednotka je silná, ale když přijdou tlaky z různých strany, všechno se začíná hroutit… (Film Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (86)

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Vedle Karla Marxe neznám podobně tvořivého dělnického zastánce (a co jich bylo!) jako je Ken Loach, ať už je platí kdokoli a platí komukoli. Přes stále více se prosatzující filmy z honosných čvrtí, z honosných domů, s honosnými pracovními kabelami a mundury, hovoří ke mně Ken Loach mnohem srozumitelněji a jasnějí - mám stejný strach, že se kdy mohu dostat do sterilního prostředí buzžoustů stejně jako do brlohů nuzáků najatých na práci dle prekérních zákonů. Ano, prekérnost práce (prekarizace) je jednou z největších zlotřilostí neokapitalismu. Prekérními formami práce se dá přivydělávat, nikoli vydělávat. Při sledování rodinného života Rickyho a Abbie mi bylo mnohdy skutečně úzko (a zároveň slastně, nejsa v jejich kůži). A že film byl natočen podle skutečné události, na to můžete vzít jed, jak by mohl také jinak? Loach má s Maexem ještě něco společného - dovede vždy trefit hřebík přesně na havičku. Loachovi bylo při natáčení 82 let, možná se ho ani nezúčastnil, možná už někdo jiný přebral jeho taktovku. Bylo by to tak dobré... Já bych navíc mezi prekarizace zařadil i různé pracovní dohody vyžadující flexibilitu (teď potřebujeme, teď udělej), různé druhy konkurzů (např. obálková metoda) atd. - atd. až tak, že z obvyklé práce založené na dohodě o práci na dobu neurčitou mezi zaměstanavatelem a zaměstnancem, mnoho nezbude. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Co je v současnosti největší metlou lidstva?Ohnivá voda?Stěhování národů?Nemoci?Ale kdeže,jsou to peníze a následně jejich nedostatek.Snaživý otec od rodiny Ricky si najde novou práci jako rozvozce balíků dodávkou,ale protože potřebuje počáteční zálohu na dodávku tak prodá osobní auto patřící jeho manželce Abbie a ona jako mobilní pečovatelka pak musí jezdit za klientama autobusem.Na rodinu ty finanční starosti dopadají jako těžký balvan.Špatnou finanční situaci těžce snáší i jejich dvě děti syn Sebastian,který dělá problémy ve škole i mimo ní a jejich dcera Liza,která těžce nese ty neustálé rodinné hádky.Ricky se snaží rozvážet balíky a přistupuje ke své nové práci dost zodpovědně,ale díky různým rodinným komplikacím se v práci propadne v žebříčku z kategorie oblíbených do kategorie zasraných kreténů jak mu to jednou šéf tak netaktně vmete do tváře.Na děti čím dál víc dopadá ta pracovní vytíženost rodičů a rodiče s nimi komunikují spíš pomocí hlasových zpráv a doma se většinou jen míjejí.Rodina která nemá na růžích ustláno doufá v lepší zítřky,ale Rickyho přepadne u dodávky skupina mužů a ukradnou mu z auta část zboží a šéfovi rázem dluží přes tisíc liber a na lepší zítřky si tak rodina musí ještě počkat.Film přesně kopíruje osudy současných rodin kde dospělí pracují od nevidím do nevidím a nic z toho nemají. ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Sociálny film, ktorý normálne že dýcha Anglickom od skvelého akcentu, cez tie baráky, cesty, ryšavé hrivy a pehavé tváre. Od prvého fakof sa človek hneď cíti ako na ostrovoch. Napriek tomu, že sa tu riešia v celku vážne veci, ono je to celkom úsmevné. Zároveň účinne funguje ako taká sociálna sonda do priemernej britskej rodiny potýkajúcej sa s problémami bežného života. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Britská sonda do života naprosto obyčejné rodiny, která řeší standardní rodinné záležitosti, jako problematické dospívání syna a otcovo zaměstnání kurýra, na kterém je závislé celé živobytí a musí tak přistoupit i na ty nejabsurdnější podmínky. Není to vyložená depka ale příliš světlých chvilek se zde také nenajde. Herecky přirozené režijně slušné, ale bez nápadu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Ken Loach je zpátky na socialistickém koni. V tomto sociálním dramatu ukazuje stres a úzkost normální pracující rodiny ze střední třídy, která se chudák zadlužila, aby se vůbec uživila. Působí to dojmem feudalismu. Jde ale o portrét - pozdní kapitalistický systém posedlém efektivitou. Nakonec film upadá do melodramatu s rodinnýma hádkama. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Celosvětová premiéra filmu proběhla 16. května 2019 na filmovém festivalu v Cannes. (ČSFD)
  • Kris Hitchen se pro svou roli inspiroval svou prací jako instalatér v letech mezi hereckými zaměstnáními. (ČSFD)

Související novinky

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

6. ročník Be2Can startuje už 2. října

25.09.2019

Zlatý medvěd a oba držitelé hereckých cen z letošního Berlinale, cena za režii a cena poroty z Cannes a mnoho dalšího představí 6. ročník přehlídky Be2Can. Letos se koná od 2. do 8. října v pražských… (více)

Reklama

Reklama