Reklama

Reklama

Kdo mi jde po krku

  • USA Those Who Wish Me Dead (více)
Trailer 1

Místní hasička Hannah (Angelina Jolie) se stále ještě nevzpamatovala z tragické události, kdy před několika lety při lesním požáru zahynuli tři lidé. Bolestné vzpomínky se snaží potlačit tím, že se záměrně připravuje na nebezpečné situace a oddává se samotě na vrcholu rozhledny uprostřed divočiny v americké Montaně. Jednoho dne tam náhodou najde vyděšeného dvanáctiletého chlapce. Mladík je zkrvavený a traumatizovaný. Společně musí prchat neprostupným lesem během silné bouře, ale netuší, že na ně číhá ještě větší nebezpečí: dva nelítostní nájemní vrazi, kteří jsou chlapci v patách. Mezitím vypukne obrovský lesní požár, který pohlcuje vše, co mu stojí v cestě. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (211)

POMO 

všechny recenze uživatele

Skrytá odpověď, kdo zapálil demokratickou Kalifornii za Trumpa? Klasický thrillerový námět dobráků na útěku před nájemními zabijáky, slibně zasazený do lesního prostředí, ohroženého požárem. Řízní a dobře obsazení záporáci. Jen Angelina v tom vůbec nesedí. Takové kočička by tuhle práci nedělala, obzvláště v Americe. A do podobné naivity, stejně tak jako do přihlouplých klišé a patosu, spadne postupně celý film. Škoda. ()

Chermy 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi nevadil ten béčkový 90tkový feeling... ale to, že tomu filmu chybí jakákoli "filmovost" - tím myslím, že by nějaká z hlavních postav měla nějaký svůj heroický moment... důvod proč se na filmy díváme... tady vidíme jen bandu lidí, kteří padají, bourají, umírají... a v závěru jsem si jen říkal... tady snad jen všichni pomalu a nudně umřou a vše to skončí záběrem na popel... Asi ve 3/4 filmu zjistíte, že hlavní postavou není Angelina, ale těhotná žena s puškou.. protože ta jediná něco udělá... dokonce hned dvakrát.. a pak si jde sednout k další zbytečné postavě aby taky umřela.... nej-adrenalinovější scéna z celého filmu je dramatický záběr na záchranáře seskakující posbírat ten popel... Jako by vzal Scheridan námět béčkového filmu a řekl, pojďme to to udělat co NEJRALISTIČTĚJI!!! Jak by to dopadlo, kdyby sousedka Horáková skončila v lese s malým klukem... párkrát by zakopla, pak dostala na budku, pak se pořezala... a možná, jen možná nějakým zázrakem neuhořela... a první policista co by se jí vydal zachránit by to schytal do hlavy. Tečka... to bude dobrý film!! Vždycky jsem chtěl na plátně vidět přepadení v bance kde všichni zůstanou sedět na zadku a banditi si odnesou peníze... jak osvěžující změna oproti třeba Bodu zlomu... (ne nechtěl) ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Malíček s Jackem od fazolového stonku sice byli nájemní, ale maximálně klauni, které si pozvete na dětskou oslavu narozenin. Možná se najde někdo, kdo se jich bude bát, ale jinak budou rozdávat smích.. Zapálit světlicemi les bylo stejně chytré, jako chtít dostat Micka Dundeeho v jeho australské buši. Proti nim totiž stojí superdrsný fajrfajtr Angelina s pažemi vyrobenými v Solo Sušice. Bez větší úhony zvládá pád z několika metrů na záda, zásah bleskem či několik děl do plastikami vytahané tváře a když na ni přijdou ochranitelské pudy, ohání se požární sekyrkou jak nasraný Čingačgúk.. Sheridan si zřejmě toužil odskočit do prostoty devadesátkových akčních thrillerů, nicméně bude pro nás lepší, když si sbalí své áčkové rekvizity a vrátí se k tomu, co mu nekazí pověst. Do hlavní role původně zvažovaný Cage by nebyl špatný, protože tohle je film jeho parametrů. Možná se bál, že by mu vzplál zbytek vlasů.. ()

higuain 

všechny recenze uživatele

Those Who Wish Me Dead je se svými 53% podle mě podhodnocený, sám bych to viděl tak na cca 65%, protože se v zásadě nejedná o vůbec špatný film. Jako jednoduchý akční survival thriller je to velmi solidní jednohubka, jako film Taylora Sheridana je to ale přece jen trochu zklamání a to především kvůli slabšímu scénáři, řemeslně na tom ale není nic špatně a má to slušný obsazení, tempo i soundtrack. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že "Those Who Wish Me Dead" nie je Taylor Sheridan vo svojej najlepšej forme, no nemôžem povedať, že by som si film neužil. V prvom rade má celkom slušný spád. Nenudil som sa pri jeho sledovaní a na hodinky som sa pozrel asi 15 minút pred koncom a som bol prekvapený, že už sme sa dostali do finišu. V takom prípade film spravil niečo dobre. Postavy sú celkom okey, herecké výkony sú schopné a nemám pocit, že by tam niekto vyslovene pôsobil ako mizerná voľba. Najzaujímavejším bol ale podľa mňa šerif Ethan v podani Jona Bernthala. Najviac ma na filme mrzí ale jedna vec. Čakal som úprimne viac od tej atmosféry plameňov a snahe prežiť v absolútne neľútostnom prostredí. Toho sa ale viac-menej dočkáme až úplne na konci. A je to škoda, lebo by to urobilo film podľa mňa o niečo zaujímavejším. Naši dvaja profesionálni zabijaci sú pre mňa od určitého momentu skutočne viac figúrky než zabijaci. A podarí sa im viac zlyhať, než veci zvládnuť. Čo je celkom hanba. Sú tu scénky, ktoré majú atmosféru, nudiť som sa nenudil a nemal som potrebu všetko logicky preanalyzovať. V rámci toho ako sa pohyboval film som celkom spokojný. Dúfam len, že nabudúce bude Sheridan zaujímavejší. Lebo aj keď som spokojný, tak viem, že má na viac. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Angelina Jolie o návrate k herectvu po rokoch režírovania: "Milujem réžiu ale v mojej rodine sa zmenila situácia, ktorá mi niekoľko rokov neumožňuje režírovať. Potrebovala som robiť kratšie práce a byť viac doma, tak som sa tak trochu vrátila k niekoľkým hereckým rolám. Taká je skutočná pravda." (Arsenal83)
  • Natáčení probíhalo v americkém státě Nové Mexiko, konkrétně v Albuquerque, Santa Clara Pueblo, Bernalillo a Rio Arriba County. (Kuzmik)

Související novinky

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

Filmy Warnerů se v roce 2022 vrátí do kin

09.04.2021

Letošní rok bude přece jen výjimečný z pohledu studia Warner Bros. Kvůli pandemii se totiž rozhodlo letos posílat všechny své nové filmy jak do kin, tak zároveň ve stejný den i na streamovací službu… (více)

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

Seriál Yellowstone se dočká prequelu

09.02.2021

Seriálový hit Yellowstone stanice Paramount od scenáristy a režiséra Taylora Sheridana (Sicario, Wind River) se dočká prequelu. Novinka s názvem Y: 1883 dorazí na streamovací službu Paramount+ a je… (více)

Reklama

Reklama