Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Příběh o složitých vztazích režisérky zvané Bonžůrka a nezkrotné hlavní představitelky jejího filmu pro děti Rozmarýně se odehrává na pozadí průběhu filmového natáčení. Rozmarýna hraje dívku, která přišla při virovém onemocnění o vlasy, musí se nechat ostříhat do hola. Pochází z rozhádaného manželství a právě tato okolnost, kdy se vydá za svým otcem, způsobí štábu velké potíže. Nakonec vše dobře dopadne a film se dotočí. A Rozmarýna si po návratu domů s dětmi z ulice hraje na natáčení filmu. (Česká televize)

(více)

Recenze (63)

sportovec 

všechny recenze uživatele

Dětský předchůdce cimrmanovského TRHÁKu dopadl o poznání lépe. Dětskýma očima viděný svět filmového natáčení dětského filmu v úsměvné, tak trochu výstřední atmosféře s neomylnou samozřejmostí objevuje pod povrchem zdánlivě odlehčených situací a gagů starou pravdu. To, co je zdánlivě výhradně dětské nezávazné skotačení a nevinný boj o větší místo na slunci, je ve skutečnosti příprava na nesmlouvavou dospělost; dětské hry se stoupajícím věkem tu znamenají postupně stále průhlednější boj o co nejprestižnější životní statut. Stupňované nesmlouvavosti odpovídá kvalita nejen důrazu, ale především podrazu. Opar něhy a okouzlení novým životem rozhodně není to, co by určovalo pravidla hry. Naopak. Hravost je dospělostí a naopak, utěšují se často ti, kterým se proti jejich vůli podařilo dospět. Vidět to však lze i jinak. Ze zdola. Dětsky. Realisticky a neiluzívně. Třeba dospělýma očima režisérčinýma. Tak už víte JAK SE TOČÍ ROZMARÝNY? ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Trochu podezřívám Věru Plívovou-Šimkovou, že Bonžůrka představuje ji samotnou a chtěla tímto filmem naznačit, jak složité je točit s dětmi. Snímek je o komplikacích při natáčení, ale jinak se patlá tu nějaká scéna, tu jiná a příliš to nedává souvislost. Nic naznačeného se víc nerozvede, nedokončí a snímek končí s koncem natáčení. Do toho je tu plno písní a tanců. Právě hudba je lepší než film samotný. A samozřejmě možnost vidět mnoho herců ještě jako děti, jinak je tohle jeden z nejslabších filmů známé režisérky. ()

Reklama

Richie1 

všechny recenze uživatele

Obvykle si dokáži vzpomenout na děj dětských filmů z mých školních let, ale z tohoto filmu si pamatuji jen oholené vlasy hlavní hrdinky. Když jsem po letech opět snímek shlédnul, pochopil jsem, proč si nic nepamatuji. Je to opravdu slátanina o ničem. Je div, že jsem to dokoukal (a že jsem dal dvě hvězdičky). ()

pytlik... 

všechny recenze uživatele

Plívová-Šimková se toho fakt nebála. Zatímco jiní maj problémy zvládnout dětské herce natolik, aby hráli, že hrají, ona je nejdřív donutí hrát, že nehrají, a teprve pak že hrají. A ani při tom moc nežehrají. Čili práce na druhou. Body strhávám zejména za tu několikanásobnou svatbu, z pohledu kluka totiž tyhlety milostný vztahy spolehlivě zabijou jakékoli dobrodružství! ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že Věra Plívová - Šimková ode mě někdy nafasuje tak nízký hodnocení, ale nedá se nic dělat. Naprosto žádná souvislost nic, prostě jen si tančíme, zpíváme, žvatláme a spějeme ke svýmu konci. Dobrý byly pouze scény kdy se točí Rozmarýny a režisérka v podání Ivy Janžurový musela působit i jako psycholog aby děti danou scénu zahrály v tom jsem poznával samotnou Věrů Plívovou Šimkovou, ale jinak hrůza a děs obchází naší televizí. Vlastně abych se přiznal nepochopil jsem proč se kvůli roli v "rozmarýnech" hlavní hrdinka musela hodit do hola, alespoň že "leontýnku" nevzali trojkou, to bych asi nepřežil. Velký očekávání se změnilo ve velký zklámání. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (5)

  • Pavlína Mourková chodila mimo záběry a natáčení bez paruky. Po dotočení filmu si paruku vzala na první školní den, ovšem díky spolužákům se její "pleš" ihned odhalila. Pavlína po té již i do školy chodila s oholenou hlavou. Po škole také kolovala pomluva, že musela být ostříhána kvůli vším. (mchnk)
  • Film bol natáčaný v Novom Bore a v okolí České Lípy. (dyfur)

Reklama

Reklama