Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Šéf drogového kartelu je propuštěn z vězení. Netuší, že se dostal do rukou pomstychtivého pečovatele, kterému tragicky zasáhl do života. (Netflix)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (42)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Průměrný film průměrného režiséra, za vidění to moc nestojí. Dlouhé roky jsem měl za to, že herecký výskyt Luise Tosara v jakémkoli filmu je automatickou zárukou kvalitní podívané, ale už to asi taky neplatí. Ten film je dějově strašně předvídatelný, většinu věcí jsem tam odtušil dávno dopředu - aniž bych o tom filmu cokoli věděl předem - a vůbec mě to nebavilo. Záporáci jsou zde absolutně nezajímaví, vůbec to není napínavé a celé je to dost rychle zapomenutelné. Jak zde již psali jiní přede mnou, měl jsem od toho větší očekávání, a zůstala veskrze nenaplněna, škoda. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už je to nějaké doba, kdy jsem se setkal se scénářem, který by kladl důraz na náhodné osudové setkání, které může životy dvou lidí totálně změnit. Nevím proč, ale tenhle námět mě obecně hrozně láká a ve filmech neskutečně baví. No a stejným námětem se může pochlubit i tento španělský thriller Oko za oko. Škoda ale, že průběh není úplně na pěti hvězdu, jinak bych neváhal. Pořád se ale jedná o nesmírně zajímavý thriller, který svým herectvím jednoznačně ovládl Luis Tosar. ()

Reklama

Davies182 

všechny recenze uživatele

Je s podivem, že druhá půle filmu v podání kriminální zápletky vlastně nevhodně nabourává a dost ruší jinak celkem dobré psycho-drama z prostředí léčebny pro seniory. Přerod hlavní postavy v chladnokrevného zlouna jsem tomu moc nevěřil, ale víc mě štvaly ochotnické výkony dvojky mladých mafiánů a zbytečně přepálený konec. Na Španěly dost průměr teda. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Paco Plaza, který stojí například za trilogii Rec natočil Španělský Thriller s oblíbeným Luisem Tosarem. Příběh se zaměřuje na šéfa drogového kartelu, který je propuštěn z vězení a je vydán do péče ošetřovatele, který se mu bude pomalu mstít ( V tomhle směru jsem však čekal větší a vypiplanější naschvály) a byť film buduje pomalejší tempo, tak samotný závěr je vyloženě šokující a má i fajn nečekaný zvrat. Není to sice taková šleha jak jsem od Španělů zvyklý, ale jsem rád za každý jejích snaživý počin a film si rozhodně zaslouží pozornost.6.5/10. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Zdejší stručná synopse nezmiňuje jeden důležitý fakt, a to ten, že paralelně s dějovou linií "starý drogový El Jefe & jeho ošetřovatel", sledujeme i příběh bossových synů, kteří by se dali zjednodušeně nazvat jako "hloupý & hloupější", a kterážto linie filmu navíc dodává i rozměr kriminálního dramatu. Pravda, scénáristicky je film sice strašně přeplácaný, kostrbatý a nevěrohodný, ale to se u tohohle žánru snad jaksi předpokládá. A rozhodně to není film ani trochu nezáživný nebo nudný, ale naopak napínavý a nesnadno předvídatelný. A několik jeho scén je i silně zapamatováníhodných, ať už pro jejich bizarnost (čínský dámský gang), syrovost (porod), nebo brutalitu (závěrečný obraz kojení, u kterého mi poněkud ztuhly rysy). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (2)

  • Xan Cejudo (Antonio Padín) zemřel 27. 9. 2018, tedy skoro rok před premiérou. Film je mu věnován. (Svatopluk.Vi)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na severozápade Španielska v Galícii. (MikaelSVK)

Související novinky

34. Premios Goya – výsledky

34. Premios Goya – výsledky

26.01.2020

Výroční španělské filmové ceny Goya byly předány v sobotu 25. ledna 2020. Slavnostní ceremoniál, jenž se konal v jihošpanělské Malaze, uváděli stejně jako loni komik a moderátor Andreu Buenafuente a… (více)

Reklama

Reklama