Reklama

Reklama

Šokující odhalení

  • USA Bombshell (více)
Trailer 6

Skupina žen vytáhne do boje proti zakladateli Fox News Rogeru Ailesovi. Nelíbí se jim jeho obtěžování na pracovišti. (Filmbox)

Videa (19)

Trailer 6

Recenze (139)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Neprečítal som si obsah, nevedel som o čom to bude, dokonca som to nevedel ani po traileri. Preto si asi viete predstaviť čo pre mňa ako konzervatívca film znamenal. Dívať sa na liberálne feministické kravy pracujúce vo Fox News, to je horšie než bambus pod nechty. Navyše keď ich hrajú moje obľúbené herečky. Charlize Theron opäť premenená na nepoznanie tu hrala chladnú ženu až hrôza. Margot Robbie zase typickú liberálnu hlupaňu, ktorá ide pracovať do konzervatívnej televízie a v prvý deň vylíže druhej lezbe, ktorá tam pracuje. Nie som extra fanúšikom Trumpa, ale v tomto filme môžete krásne vidieť, ako ťažko to prežívali liberáli a ako sa ho snažili kompromitovať. Dúfam že čím skôr na tento film zabudnem a prajem si, aby v Amerike už nikdy nebol demokratický prezident, aby presne takéto tupé liberálky porazilo. PS: Za to odškodné by som aj ja priznal, že ma obťažoval Ailes a že som ho preblafol. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Procedurálka, která sice díky extra-soft citlivé tématice zdánlivě pokukuje po Oscarech, ale až taková senzace se nekoná. Je to pouze jedna z mnoha amerických korporátních, me too střižených povídek, která herecky potěší, timingem a střihem úřaduje, velmi rychle odsýpá a vlastně má i solidní výpovědní hodnotu, avšak časem se na ní zapomene, protože bude frčet zase něco jiného než-li bojovné feministky vs konglomeráty, či prostořeký Trump. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Snažím sa byť nezaujatý a objektívny, čo sa samotného námetu týka. Myslím si ale, že obe strany majú pokrivené priority a že dnešná sociálny pohľad pripomína moderný stredovek s tým rozdielom, že špina a zatuchnutosť je len metaforou. Film samotný je pomerne svižnou výpoveďou o tom, čo vlastne definovalo novodobý smer, ktorým sa táto planéta, ktovie či správne, ubieha. ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Docela solidní zábava, kterou ale neameričan asi úplně nedocení. Těžko se mu totiž vysvětluje, jak je možné, že zneužívané ženy bojují proti něčemu, čeho jsou samy součástí, navíc je tu ten hodně rozporný bod toho, že k sexuálnímu styku je de facto nikdo nenutil, ale v rámci dobré práce ho podstoupily. Právě onen morální aspekt je asi tím nejproblematičtějším, protože úplně neumožňuje empatii s hlavními hrdinkami. Jay Roach nicméně dělá, co může, doplácí ale také na extrémní množství postav, které se zužují jen na titulek se jménem bez jakýchkoliv dalších charakteristik. Bombshell je tak spíš atraktivním popisem celých událostí než svébytným filmovým dílem, které by v hlavách zůstalo o něco déle. Přístup bourání čtvrté stěny mu vydrží jen na začátku, což je ale dobře, protože k tomuto tématu se úplně nehodí, navíc je zpracován hodně kulometně. Je trochu škoda, že spád snímek nabere až někde v polovině, kdy se začne celá aféra rozplétat, do té doby se však trochu táhne a je opravdu umořen množstvím postav. Nad vodou ale snímek drží skvělé výkony k nepoznání namaskované Charlize Theron, pro níž šlo o evidentně osobní téma, o moc ale nezaostávají ani Margot Robbie a Nicole Kidman, John Lithgow tu vystřihl dalšího ze svých záporáků, nicméně jeho postava je klišovitá a přesně splňuje primární představy o sexuálním predátorovi, tj. slizký, starý a nepohledný muž, který má moc. Ve výsledku tak je Bombshell relativně zdařilou záležitostí, kterou ale asi ocení víc v zemi vzniku než jinde na světě a její aktuálnost bude záviset na tom, jak se bude celé hnutí Meetoo vyvíjet a co se bude dít dál. Jako určitá zpráva o dnešních USA a společenské situaci, v níž už machismus úplně neplatí, nicméně funguje velmi dobře. 60 % ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Film na téma "MeToo", možná první, ale který nebude určitě posledním. Určitě nelze takové případy, které se staly, nijak zlehčovat nebo oběti dehonestovat. Co bych u filmu vyzdvihl - masky, zasloužený Oscar a další ceny. Dokonce bych řekl, že stačí maska Johna Lithgowa. Herecky dominuje právě on ve své odpornosti, odpudivosti a zatvrzelosti a Margot Robbie ve své křehkosti, naivitě a slepé důvěřivosti. U Nicole Kidman jsem zděšen a zmaten, protože mám pocit, jako by jí nasadil někdo masku na hlavu, ale obávám se, že podstoupila taková "vylepšení", že ona hraje bez masky. U Charlize Theron jsem na vážkách. Ostatní postavy se ve filmu jen tak mihnou, že jsem upřímně nebyl schopen začlenit je do děje a přiřadit si je k někomu a něčemu. Výjimku představuje Malcolm McDowell, jehož krátký výstup je zcela zásadní a jeho věta vůči Johnu Lithgowovi při jeho agresivní defenzívě - "Tenhle úhel pohledu nikoho nezajímá" je větou nadčasovou, jež prostupuje všemi podobnými případy až do současnosti a bude pokračovat dále. Co se mi na filmu nelíbilo - celkově mi nesedlo úplně pojetí, na druhou stranu není to natočeno nudně, děj graduje a některé dialogy se opravdu povedly. Takže hezké tři hvězdičky. ()

Galerie (272)

Zajímavosti (16)

  • Natáčalo sa v Los Angeles aj napriek tomu, že dej filmu sa odohráva v New Yorku. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama