Reklama

Reklama

Barva z vesmíru

  • USA Color Out of Space (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Rodina Gardnerovcov žije na odľahlej farme. Jednej noci zasiahne ich pozemok meteorit, ale okrem zápachu, ktorý z neho vychádza, a miestnych televíznych novín, ktoré aj tak nikoho nezaujímajú, tomuto úkazu nevenujú pozornosť. Všetko sa ale mení vo chvíli, keď sa začne meniť správanie všetkých členov rodiny a postupne upadajú do zvláštneho stavu. Začína byť jasné, že objekt na ich pozemku nie je z tohto sveta a jeho dopad bude mať pre rodinu katastrofálne následky. (Marceloo)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (217)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Nejdřív jsem si po letech oživil znalost literární předlohy a už při četbě mi bylo jasné, že film se Lovecrafta bude držet asi jen hodně volně. A taky že jo. Na zahradu odlehlé chalupy, ve které žije rodina se třemi dětmi, spadne 'povětroň'. A věci okolo, včetně zvířat i lidí, se začnou měnit k obrazu mimozemskému. Až potud to sedí, ale dál už je všechno trochu (vlastně hodně) jinak. Ale to vůbec nevadí, naopak, protože poněkud suchopárná a nezáživná Lovecraftova povídka je hollywoodskými profíky přetransformována do skvělého halucinačního sci-fi thrilleru, který místy připomene Carpenterovu věc, místy možná něco od Kinga, nebo... Ale dost, nebudu tu škatulkovat, mrkněte se sami. Cage řádí skoro jako za mlada, magoři mu jdou pořád dobře, což je jistě dobrá zpráva. A moc se mi líbila i jeho filmová dcera (moderní popčarodějka čtoucí brožovaný Necronomicon z Levných Knih), zvlášť poté, co jí taky hráblo a vykérovala si nožem pizdu na čelo. Jen teď trochu nechápu, co nějací retardi z Future Gate v anotaci mysleli tím angažovaným plkem o "dotýkání se palčivých a aktuálních společenských témat". Mezirasové vztahy (bílá + černý) asi ne, tak že by snad (ne)čistotu vody?? Jděte se bodnout i s tou mongoloidkou Grétou, vy vypatlanci. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Od Lovecrafta jsem nikdy v životě nečetl, jenom jsem slyšel, o čem je Volaní Cthulhu, takže jsem očekával nějakou podobnou šílenost. Co se však Color Out of Space týče, čekal jsem ho o něco brutálnější. Tady totiž celá první polovina se tvoří jenom z náznaků a sem tam divných scén, ale brutalita žádná. Mě se ale hodně líbila, protože měla silnou atmosféru a já napjatě čekal na to, co se stane a kdy to "začne". Začne to tak nějak krátce po startu druhé poloviny a začne to rovnou dost hnusnou scénou, pak tam je sem tam něco brutálnějšího, ale i tak jsem si myslel, že to bude o něco drsnější. To ale tolik neřeším. Největší problém toho filmu je, že kromě toho černocha nemá žádnou postavu, které by se dalo fandit. Matka je taková nijaká, otec se chová jako debil (aby taky ne, hraje ho Cage), dcera je wiccanka, starší syn fetuje a mladší syn skoro nic nedělá a většinu filmu jen stojí a čumí. A teď si k takové rodince vytvořte sympatie... Navíc Cage je opravdu toporný, dostat z něj nějakou emoci málem ani nešlo a nejhorší je, když musí mlčet, protože ty jeho výrazy ve mě akorát tak pobízely k smíchu. Ale abych ho jenom nehanil, sem tam něco zahrál dobře, celkově však prostě ne. Pak mi ten film v tu chvíli, kdy barva začala řádit, připadal poněkud přehnaný, ale nevím, jestli je to spíš vina filmu nebo vina předlohy. Taky mi vadil ten konec, který SPOILERY vlastně o barvě absolutně nic neobjasnil, proč dělá to, co dělá taky nevím a jak na konci zničehonic bez důvodu někam zmizela, to mě taky vytočilo - a taky bych rád věděl, co se stalo s tím starším synem, když spadl do té studny a barva ho pohltila, stala se z něj taky nějaká zrůda, nebo se stal součástí barvy, nebo prostě jenom zemřel? KONEC SPOILERŮ, ale opět, mám to vyčítat knize nebo filmu? Ať tak nebo tak, Color Out of Space jako horor celkem obstojí, atmosféru má, celkově ho ale nevidím na víc, jak na 3* ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Na Nicolasi Cageovi je fascinující, že opsal kruh šílenství a opět se stal fungujícím hercem, na kterého je radost se koukat zcela neironicky. Jinak přesně ten film, který chce člověk vidět v sobotu odpoledne. Zábavný, ale ne pitomý. Přístupný, ale ne naprosto přímočarý. Jo, fajn práce. Jako vše od Lovecrafta to nemá jinou pointu než hrůzu z neznáma přesahujícího člověka (snaha naroubovat na něj nějaká eko či společenská alegorická čtení vždy selhávají, Lovercraft je o primárním strachu z vesmíru a je dobře, že tenhle film si s tím vystačí) - víc nakonec není potřeba. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Color Out of Space byl pro mě hodně očekávaný kousek už jen kvůli tématu a předlohy a hlavně zahraničním recenzím. Nakonec to nebylo asi až tak dobré, jak bych chtěla, ale některé aspekty byly super. Například celková atmosféra byla vyobrazena opravdu nepříjemně, bezmocně a až surově si hrála s psychikou zdejších postav. Efekty taky byly znamenité a gore scény potěšily. Nejzapamatovatelnější scénou byla určitě proměna matky a syna, což bylo fakt hrozně nepříjemné a asi nejvíce hororové z celého příběhu. Oceňuji takové ty vedlejší maličkosti spíš než námět a postavy. Takže za tři lepší. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

V poslednej dobe má Nicolas Cage aj horšie filmy. Ale nech hrá hocikde, vždy sa to dá dopozerať aspoň do konca. To našťastie nie je tento prípad, podobné šialenosti mám rád. No na druhú stranu viem si aj predstaviť, že niekto tento film pošle do horúcich pekiel. Čo sa mňa týka, uvítal by som trochu menej letargických výrazov a čumenie do blba, v snahe dať snímku masku artu. Musím ale uznať, že kamera bola výborná a samozrejme aj Nicolas Cage. Škoda, že sa to uzavrelo tak regionálne, uvítal by som niečo apokalyptickejšie, aby príbeh dostal trochu mrazivejší charakter. Lepší priemer. 65/100 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (6)

  • Lavinia Gardner (Madeleine Arthur) má ve svém pokoji vyvěšený plakát hudebního projektu Artkau Eos. V další scéně nosí triko s logem stejné skupiny. (DanteZ)
  • Filmové natáčení probíhalo v Portugalsku, a to jmenovitě v Lisabonu a v letovisku Sintra, ale téměř celý film byl natočen uprostřed svěží zelené krajiny přírodního parku Sintra-Cascais. Dokonce i Gardnerův dům, který je dějištěm filmu téměř po celou dobu jeho trvání, se nachází daleko od hlavního města a je ukryt hluboko uvnitř temných a vlhkých zemí přírodního parku. (Trajektt)
  • V 10. minutě rodina obědvá pokrm nazvaný Cassoulet. Cassoulet je jídlo pocházející z jihu Francie, které obsahuje maso (obvykle vepřové, husí, kachní a někdy skopové) a bílé fazole. Pokrm je pojmenován podle tradiční varné nádoby, cassole, hlubokého, kulatého, kameninového hrnce s šikmými stranami. Tradiční vlastí Cassouletu je provincie Languedoc, zejména města Toulouse, Carcassonne a Castelnaudary. Složením, postupem i názvem je cassoulet spřízněn se židovským šouletem. (Trajektt)

Související novinky

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

7. ročník sci-fi festivalu Future Gate je tu

22.01.2020

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate divákům přinese řadu nových oceňovaných snímků (Malý Joe, Vivárium, H0use), které budou soutěžit o hlavní cenu festivalu, ale i nesmrtelné… (více)

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

ČSFD skvadra zpět na Sitges Film Festivalu

08.10.2019

Po úspěchu loňské filmové výpravy se čtyřčlenný ČSFD tým opět vydal na nejvýznamější festival pokleslých žánrů na světě. Hororoví fandové Filmmaniak, RUSSELL, Goldbeater a POMO (na spodní fotce zleva… (více)

Reklama

Reklama