Reklama

Reklama

West Side Story vypráví klasický příběh o vášnivé rivalitě dvou pouličních gangů a romantické lásce dvou mladých lidí v prostředí New York City roku 1957. (Falcon)

Videa (3)

Trailer 4

Recenze (185)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Páči sa mi Spielbergova hravosť. Je to zručný režisér a látku uchopil dobre. Aktualizoval pomerne presne starý muzikál, ktorý ale považujem v rámci doby kedy vznikol za trošku trefnejší, údernejší a sviežejší. Tento film ( hoci vzdáva poctu pôvodnému dielu aj starým muzikálom) má mnohé kvality ktoré sa dajú pripísať formálnemu spracovaniu. Tiene, závesy, šaty...všetko je tam v pohybe. A za toto klobúk dole. A Rachel Zegler je pre mňa o dosť krajšia ako Natalie Wood. Ale inak je to pomerne priamočiary film. Kedysi som sa tejto novodobej adaptácií Rómea a Júlie tešil. Teraz mi príde trošku fádna a zastaralá. Bez nových nuáns a bez nových myšlienok, ktoré by v dnešnej dobe mohli skutočne zarezonovať alebo upútať. Premisa nenávisť je zlá a láska je silnejšia myslím dnes ako zápletka nestačí. Hudba je stále skvelá. Choreografia je perfektná. Ale pôjdem si to pozrieť znova? Myslím si, že ak, tak si radšej vyberiem originál. A to je na Spielbergov formát trochu škoda. Najviac ma ale dostal Ansel Elgort. Celý čas mi prišiel veľmi mechanický. Ako keby sa spievať a tancovať musel učiť. Do toho temperamentu diela sa trestuhodne nehodí. A pri spievajúcich číslach som sa musel usmievať... strašne mi totiž pripomínal Eduarda Khila a jeho Trololo song. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Guildford, 12.8.2022 Letní kino v Guidlfordu nabídlo West Side Story a vzhledem k tomu, že jsem ho nikdy předtím neviděl, tak jsem na "novou" verzi byl docela zvědavý. Nevím, jestli to bylo tím, že jsem film sledoval unavený, ale prostě mě tenhle muzikál nějak nechytil a dost mě svým tempem ukolébaval. Některé písničky byly super a choreografie k nim byla perfektní, ale to se dělo mezi nimi už tak zajímavé nebylo. Asi budu muset vyzkoušet i originální verzi, abych měl porovnání. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Spielberg si splnil svoj sen a natočil v podstate kópiu legendárneho filmu. Neviem, či to bola prílišná úcta k predlohe, očakával som väčšiu inováciu a modernejší pohľad. Snímok je však natočený veľmi kvalitne, choreografia parádna a hereckí predstavitelia boli vhodne vybraní. O hudbe sa netreba vyjadrovať, tá je proste úžasná. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Původní film jsem neviděl. Muzikály nejsou úplně mým šálkem kávy, ale kvalitní muzikál dokážu ocenit, jako např. La La Land nebo Největší showman. Na West Side Story mě nezaujalo skoro nic. Čekal jsem, že když to je od Spielberga, tak mě to bude bavit, to se však nestalo. U muzikálu je jednou z důležitých věcí hudba. Bohužel musím říci, že z celého filmu se mi nelíbila ani jedna píseň. Druhou důležitou věcí je příběh. Ten mě ovšem také nezaujal, nebylo na něm nic extra světoborného. Bavilo mě až posledních 45 minut, kdy se do sebe pustili a došlo k těm politováníhodným situacím. Celkem šokující je pak, že i závěr filmu je smutný. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Na revitalizované West Side Story z dielne legendárneho Stevena Spielberga som bol vcelku zvedavý, a trochu som sa obával, či nebude odeté do nejakého moderného šatu, ale našťastie to bolo "staré dobré West Side Story" (alebo resp. nové dobré WSS). Vizuál sa mi veľmi páčil vrátane celej výpravy, kulís a kostýmov. Herecké obsadenie bolo obstojné, hoci voľba Rachel Zegler ako María sa mi moc nepozdávala a k jej charakteru mi akosi nepasovala. Ostatok osadenstva celkom fajn. Ale pošahanosť rivality Jets vs. Sharks zostala rovnako iritujúca ako aj predtým. Ale tie pesničky sú úžasné aj po 50 rokoch! ()

Galerie (68)

Zajímavosti (12)

  • Mike Faist zhubl téměř 10 kilo, aby mohl hrát roli Riffa, kterou inspirovali fotografie mladých členů gangu z 50. let 20. století. (NiWi)

Související novinky

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

Duna a V rytmu srdce slaví oscarové vítězství

28.03.2022

Dnes v noci proběhl 94. ročník předávání Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS), a i letos se psala oscarová historie. Celý ceremoniál se odehrál v hollywoodském Dolby… (více)

Nominace na Oscara zveřejněny!

Nominace na Oscara zveřejněny!

08.02.2022

Jedna z nejvýraznějších hollywoodských ceremonií roku, tedy předávání prestižních Oscarů, se pomalu ale jistě blíží a dnes ve 14:18 místního času začal přímý přenos vyhlašování kompletních nominací… (více)

79. Zlaté glóby - výsledky

79. Zlaté glóby - výsledky

10.01.2022

Dnes v noci byly v kalifornském Los Angeles uděleny Asociací zahraničních novinářů v Hollywoodu (HFPA) Zlaté glóby za uplynulý rok 2021. Kvůli stále neutuchající kontroverzi kolem asociace a bojkotu… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama