Reklama

Reklama

Černé Vánoce

  • USA Black Christmas (více)
Trailer 1

Studentka Reily (Imogen Poots) má po lehce traumatickém zážitku ze střetu s opačným pohlavím pifku na všechny chlapy a její spolubydlící na koleji ji v tom mohutně podporují, protože od čeho jiného jsou kámošky, že? Všechny se těší, jak si užijí vánoční svátky ve vyprázdněném univerzitním kampusu, z něhož většina studentů odjela strávit prodloužené volno s rodinami. I proto, že kvůli nevraživosti vůči opačnému pohlaví začalo být tohle sesterstvo dost nepopulární. Dokonalou idylu plnou sněhu a blikajících světel naruší série znepokojivých textových zpráv, která jim začne chodit na mobily. Následně jedna z nich zmizí a další zavraždí maskovaný útočník. Než si Reily a ostatní dívky uvědomí, že jim všem jde o život, ztratí jakoukoliv naději na únik. Mají jen dvě možnosti – pasivně čekat, než si smrt přijde i pro ně, nebo se postavit na odpor. Klíčová otázka zní, kdo proti nim vlastně stojí, a jestli můžou věřit některému z kluků, kteří jim přišli na pomoc. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (84)

vegetol.mp odpad!

všechny recenze uživatele

Jason Blum se musel naprosto zbláznit, že se rozhodl dát týhle woke sračce zelenou. Někdo by měl tomu vemenu, který to napsala a zrežírovala říct, že feministický cancy vám na 90 minut děje nevystačí. Jako nečekal jsem zázraky, ale tohle bylo fakt moc. Každých asi tak pět minut je divákovi do hlavy vtloukáno, že cancel culture a MeeToo jsou fajn a bílý chlapi jsou svině, co si zaslouží vyhubit. Jako jsou filmy dobrý a špatný a pak tyhle goebbelesovský sračky, ze kterých se člověku zvedá kufr. A ten PG 13 rating je k smíchu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Imogen Poots je jasným dôkazom toho, ako veľa znamená u žien farba vlasov a štýl účesu. Bežne blondýnka s peknými vlnitými vlasmi sa tu zmenila na štýl kastról po výbuchu a tak niet divu, že okrem jedného poloslepého Afroameričana nemá o ňu nikto záujem. Keď už sme pri tom horore, tak je fajn, že začnú miznúť osoby, ale veď nie je poriadne vidieť ani jednu z vražd, akurát sa zintenzívni hudba. Skôr to vyzerá ako paródia na Vreskot, ale aj tú sme už videli. A lepšiu. ()

Reklama

Goldbeater odpad!

všechny recenze uživatele

Blábol. Značka Black Christmas je zde jen zneužita jako marketingová skořápka, s předchozími dvěma verzemi nemá tohle absolutně nic společného, prakticky si během filmu ani nevzpomenete, že se má odehrávat o Vánocích. Tohle je čistě propagandistický rádoby slasher, v němž se krve nedořezáte, zato menstruační krev ze stránek scénáře teče proudem. Nevím, co Sophia Takal a April Wolfe mají za mindrák, tímto filmem ale dávají všem jasně najevo, že podle nich je mužské pokolení absolutní černočerné zlo a je nutné ho vypálit do posledního jedince. S celým snímkem a hlavně vyzněním jeho finální scény mám celou řadu problémů, tenhle typ jednostranné propagandy à la „jenom JÁ mám pravdu a VŠEM tu svou pravdu musím cpát“ však pokládám za ignorantský, vulgární a nebezpečný, zvlášť ve spojení s alibistickým přístupem režisérky, která tvrdila, že film vůbec není určen mužům (odpálkovala tak předem polovinu diváctva) a že je potřeba, aby ho vidělo co nejvíc mladých dívek, proto v postprodukci film okleštila, aby dostal přístupnost PG-13 a mohlo na něj co nejvíc náctiletých. Naštěstí je film tak špatný a totálně k smíchu po všech směrech, že ho snad ani lidé s IQ tykve nemohou brát vůbec vážně. Odpad všech odpadů. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

2. remake nedoceněné klasiky se jen přiživuje na jménu původního filmu, s kterým má kromě názvu společného velmi málo. Odehrává se sice také o Vánocích v domě dívčího spolku, ale místo obscénních telefonátů se tu posílají trapné zprávy přes aplikaci na mobilu a místo slasheru se z toho nakonec vyklube feministická MeToo agitka na téma utlačovaných a údajně znásilňovaných žen, co bojují proti bratrstvu černé magie, což je vyloženě flusanec do tváře tvůrců originálu a je ostuda, že taková vykalkulovaná sračka vůbec nese název BLACK CHRISTMAS. Od odpadu to zachraňuje křivozubá Imogen Poots (nechápu, že ji ještě agent neobjednal na rovnátka) a starý známý Cary Elwes v roli profesora. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Spolu so Slender Manom najhorší kinohoror, aký som videl. Budil som nádej aspoň na priemernú vyvražďovačku (spočiatku to tak aspoň vyzeralo), ale gore nula, vraždy mimo záber, celkovo to bolo tak pre deti do 5 rokov. A potom prišla feministická myšlienka, a horor sa zvrtol na ešte väčšiu blbosť ako doposiaľ. Z môjho uhla pohľadu tu bolo zlé snáď úplne všetko. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (6)

  • Film se natáčel na Novém Zélandu. (ČSFD)
  • Meno mačky patriacej dievčatám je Claudette, je to narážka na originál z roku 1974, kde sa v podobnej úlohe objavila mačka menom Claude. (beso74)
  • Film mal mať pôvodne natáčať s ratingom R (mládeží do 16 rokov prístupný len v sprievode rodičov), avšak po negatívnych reakciách skúšobného publika bol film prestrihaný na verziu s ratingom PG-13. (beso74)

Reklama

Reklama