Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevražda nebo vražda? Sehraný tým brněnské kriminálky v čele s šéfkou Karin (J. Čvančarová) a její pravou rukou kriminalistou Davidem (J. Dvořák) musí odhalit vraha mladého nadějného malíře, který zemřel za podezřelých okolností. Jeho smrt navíc pravděpodobně souvisí i s krádeží vzácného obrazu P. P. Rubense z Moravské galerie v Brně. V průběhu vyšetřování, do kterého se zapojí i další zkušení detektivové (M. Isteník a P. Bučková), však dojde k další vraždě. Případ zasáhne i do osobního života Karin, jejíž harmonický rodinný život dostane krutý šrám. (Česká televize)

(více)

Recenze (140)

soudcedredd odpad!

všechny recenze uživatele

Lituji ztracené hodiny v mém životě. Lituji, že jsem si nevšiml, že na ČT2 dávají inscenaci Františka Filipa. Lituji, že když jsem v Brně viděl štáb v čele s Renčem točit toto "dílo", nezastavil jsem se a režiséra neprofackoval. Lituji, že když jsem po sedmi minutách, chtěl sledování skončit, rozhodl jsem se dát šanci celému prvnímu dílu. Lituji, že seriál přišel v době, kdy jsem držel suchý leden...Lituji, lituji, lituji. Špatná režie,špatný scénář, špatné je snad úplně vše. K tomu nelogičnosti na každém kroku, strnulé herecké výkony (a přitom herci dokázali, že pod jinými režiséry to rozbalit umí). Kdyby toto natočil student FAMU, tak ho musí zákonitě vyrazit. Jakkoliv chci k Renčovi přistupovat objektivně, nejde to...seriál má stejnou pachuť, jako jeho ocenění prezidentem republiky. Pro mně jednoznačný odpad a právě v těchto dnech, kdy odešel mistr české seriálové tvorby František Filip, smutné poznání, že to s naší tvorbou jde stále ze strmého kopce. ()

EddieIron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak úplná hrůza to zase nebyla a pro začátek budu shovívavý a dám tři hvězdy, i když je to asi nadsazené. Vadí mi hudba, která je místy otravná a velmi často se nehodí k ději. Vadí mi, že Isteník mluví jako mutující puberťák. A vadí mi celkem nesmyslný závěr, ale třeba to nelogické chování místního mafiána v dalších dílech vysvětlí. Jestli ne, možná jednu hvězdičku sundám. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nerad hodnotím a komentuju seriály po prvním díle, ale tohle byl neskutečnej průser. Policajti tady tasí atrapy policejních odznaků jak z nějaké deskové hry a řeší případ, kterej na konci chce přijít s takovým šokem, že jde úplně proti logice. Je mi líto herců, sešla se jich tu totiž pěkná várka a je radost na ně koukat. Ale všechno ostatní je čiré filmařské zlo. Zajímalo by mě, jestli podobné sračky točí i v Polsku nebo zdali k nám chodí jenom ty dobré seriály... ()

sorrow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu nechápu. Pachatel, kterého nechci prozrazovat těm co zatím neviděli, na tom asi finančně nebude úplně zle a spojí se s třemi dalšími nýmandy na krádež obrazu? Jitku Čvančarovou mám rád, ale jako šéfka brněnské mordparty s věčně naraženou štáfkovskou čepicí a s její dosti korpulentní postavou, jako vážně? U policie se už nedělají žádné fyzické testy? Ta věc na té benzince, kde po mladém Heřmánkovi zůstane mrtvý, v lepším případě polomrtvý člověk a totálně zbourané toalety, to jako nikdo neřešil? Obsluha by asi zavolala policii, ta by se mrkla na záznamy, pak na RZ vozidla a večer už by ho měli na stanici, nebo ne? A ten jakýsi mafián, už vidím, jak by šel sám se svojí gorilou k šéfce mordparty domů a co jí tam jako chtěl udělat, zabít, znásilnit, zmlátit? Proč by tak riskoval, asi je spíše normálnější si na tuto špinavou práci někoho najmout. Čvančarová neví, že její bratr je totální magor a pouští s ním vlastní dceru na výlety? Od Renče jsem čekal mnohem více a první díl je velké zklamání. Případ byl velice prosťoučký a ta linka s bratrem Čvančarové, to si asi ještě užijeme. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Renč nemá pro filmařinu vkus a cit, to je ten hlavní problém. Nezná míru, nepozná, že už je za hranou a jde vstříc parodii. Takhle si snad nikdo soudný nemůže představovat dobrou kriminálku - divák nezná postavy a nemá je ani šanci poznat, je od první minuty zahlcen překotným drmolením vyšetřovatelů bez jakéhokoli úvodu, otřesnou kamerou (ty detailní záběry na obličeje herců, najíždění kamery na postavy u skoro každé scény), nikdy nepřestávající hudbou v pozadí a "over the top" akčními scénami pomalu jak z nějaké české parodie na Bondovku (scéna na záchodě s rozbitím zrcadla a hlavou v záchodové míse a další, u nichž se místo pocitu napětí nahlas smějete). Námět jinak sám o sobě není špatný, jsem i ráda za obsazení skvělých dabérů Aleše Procházky a Jiřího Schwarze, které mnoho lidí pozná pouze po hlase, ale je to velmi špatné po stránce provedení. 1,5*. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (7)

  • „Medúza“ je obraz z roku 1618 od vlámského malíře Petera Paula Rubense, zobrazující useknutou hlavu Medúzy. Hadi na obraze byli připisováni Fransi Snydersovi. Je ve sbírce „Kunsthistorisches Museum“ ve Vídni, další verze pak v Moravské galerii v Brně. (sator)
  • Michal Isteník v tomto díle vyslýchá v erotickém podniku prostitutku. S touto partnerkou už si zahrál v seriálu Most (od r. 2019) – také scéna v bordelu, tam byl filmový Eda zákazníkem této herečky coby prostitutky). (a-ja)
  • „Pokud jde o toho kaskadéra, kterého jsem mlátil na záchodě, tak toho jsem hrozně litoval, protože nám furt nechtělo zrcadlo, do kterého jsem mu narážel hlavou, rupnout. Ani nevím, kolikrát jsem mu tou hlavou mlátil, musela se měnit tři zrcadla, než to bylo to pravé. Pak mu asi dost zvonilo v hlavě,“ prohlásil Karel Heřmánek ml. (Duoscop)

Reklama

Reklama