Reklama

Reklama

V zajetí

Trailer 2

Mateřské lásce se nedá uniknout. Z bezpečného přístavu lásky se ale někdy může stát smrtící hrozba, mladá dívka Chloe o tom ví své. Je na vozíku a vyrůstá o samotě v úplné izolaci jen se svou milující maminkou. Jejich vztah a život se můžou zdát zvláštní, možná až zneklidňující, nikdo ale nemůže upřít mámě nekonečnou snahu chránit svou dceru, starat se o ni do roztrhání těla a pro její vlastní dobro ji mít stále pod dohledem. Chloe má řadu zdravotních problémů, potřebuje péči a s oddanou mámou tvoří sehranou dvojici. Když se v sedmnácti chystá na vysokou, začne objevovat tajemství, která jsou stále děsivější. Místo odpovědí na otázky se od mámy dočká jen dalších omezení. Chloe je připoutána ke svému vozíku, z ocelově pevného mateřského objetí musí ale za každou cenu utéct. Odpovědi jsou totiž strašnější, než si dovedla představit. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (228)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Ako pár kolegov predo mnou som si hneď na začiatku všimol, že pôjde zrejme o plagiát témy z Odhalenia (The Act). A bál som sa, že to filmu oberie body, ale našťastie je tu len inšpirácia námetom o Gypsy Rose Blanchardovej. Čo ma najviac na filme bavilo je to, že mu vôbec nechýba napätie. Ide hneď k veci a ponúka mnoho intenzívnejších situácií. Obe hlavné herečky podali nadpriemerné výkony, hoci ak porovnám Sarah Paulson a Patriciu Arquette, ktorá hrala podobne šialenú matku v spomínanom The Act, tak Patricia bola lepšia. Celkové hodnotenie filmu je u mňa dobré a dosť ma potešil záver. ()

Damarus 

všechny recenze uživatele

Škoda, že to v průběhu nehází tolik udiček jako třeba rejžova prvotina, ale i tak se jedná o dobrou podívanou. Obzvlášť cenim to, že hlavní postava dělá logický a chytrý rozhodnutí, což se u takovejchhle filmů zas tak často nevidí. Sice jsem chtěl dát tři hvězdy, páč mě konec tikterak neuchvátil, ale za výkon Kiery Allen a za pár výbornejch napínavejch scén, jsem tu čtvrtou přece jen vyškrábal.. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

I když v thrillerovým žánru na psychologii postav a věrohodnost zápletky většinou dlabu, tohle bylo i na mě příliš: Dcera na prahu dospělosti začne zčistajasna o svojí matce vážně pochybovat, nedůvěřovat jí a prověřovat ji, ačkoliv s ní dosud měla blízký, důvěrný, takřka incestní vztah a jinýho člověka do tý doby téměř nepoznala, tak to je teda fakt realistický... Že se z matky záhy na to vyklube psychopatická a totálně jebnutá krejzy bič je věc druhá a za tuhle rovinu pár bodů přidávám. Stejně jako za představitelku matky, kterou jsem během filmu začal opravdu upřímně nenávidět. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“Run” je akousi voľnomyšlienkárskou paralelou skutočného prípadu “Gypsy Rose Blanche”. Tým, ktorí chcú vidieť skutočný horor, založený na skutočných udalostiach, so skutočne hororovým záverom, odporúčam dokument od HBO: “Mommy Dead and Dearest”. Viacerí sa dostanú do rapídne väčšej emocionálnej vývrtky, ako prináša tento komorný, pomerne veľmi pomalý thriller, ktorý sa nevedno ako, ocitol v kategórii horor žánru. Baviť bavilo, no rozhodne nenaplnilo očakávania, pričom tá záverečná “dvacka”, je už úplné “sajnsfikšn” .. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Run pracuje s de facto stejnou premisou, jako seriálové Odhalení a i když je jasné, že srovnávat osmidílnou sérii s hodinu a půl dlouhým filmem není fér, nedokázal jsem se mu vyhnout. Díky tomu film do určité míry působí ne snad jako vyloženě slabý, ale pořád jenom odvar. Naštěstí Chaganty měl šťastnou ruku při castingu, přičemž se mu vyplatila jak sázka na jistotu v podobě Sarah Paulson, tak důvěra na neokoukanou tvář Kiery Allen. Poslední třetina si šla svou vlastní cestou a i když byla trochu překotná, bavila mě až do samotného konce. Dokázal bych si to představit maličko vypjatější, ale to na celkový slušný dojem nemělo zase takový vliv. 70% ()

Galerie (38)

Zajímavosti (16)

  • V kanadské provincii Manitoba se natáčelo také ve Winnipegu, což je hlavní a největší město této provincie a je prvotní municipalitou oblasti Winnipeg Capital Region s více než polovinou manitobské populace. Natáčelo se od 31. října do 18. prosince 2018. (noelcoward73)

Reklama

Reklama