Reklama

Reklama

Thor: Láska jako hrom

  • USA Thor: Love and Thunder (více)
Trailer 6
USA, 2022, 118 min

Obsahy(1)

Thor (Chris Hemsworth) se nachází na své nejtěžší životní cestě – k nalezení vnitřního míru. Jeho cestu za odpočinkem však přeruší galaktický zabiják Gorr the God Butcher (Christian Bale), který usiluje o zánik bohů. Thor požádá Valkýru (Tessa Thompson), Korga (Taika Waititi) a svou ex-přítelkyni Jane Foster (Natalie Portman), která – k Thorovu překvapení – ovládá mocné kladivo Mjolnir stejně jako mocný Thor. Společně se vydávají na vesmírné dobrodružství, aby odhalili tajemství Gorra a zastavili ho dříve než bude pozdě. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 6

Recenze (981)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce je to bez výhrad. Digitální peklo velmi příjemné na pohled i na poslech. Po herecké stránce také bez problémů. Zejména Christian Bale byl zajímavě napsaný záporák, ale hlavně si tu roli střihl neskutečně (jako ostatně všechny jeho role). Potěšila mě i spousta super herců v různých mini rolích. Bohužel, snímek si zbytečně sere pod nohy neustálou snahou o trapno humor, který snad kromě scénky s Diem absolutně nefunguje, pokud jste v posledních letech nepodstoupili minimálně lobotomii. K dialogům se snad ani nedá slušně, ba dokonce ani neslušně vyjádřit - to bylo opravdu nejhlubší dno, jaké si do zhlédnutí ani nedovedete představit. Je to škoda, jsou tam dobré momenty, ale jsou to spíše jen takové pozitivní náznaky v jinak plné nádrži fekálií. Věřím, že herci si práci na tomto filmu užívali, hůře jsou na tom očividně (dle hodnocení) diváci. Marvel je dlouhodobě v píči a stává se nesledovatelným. U tohoto filmu to však člověka lehce zamrzí, protože film měl po dlouhé době solidního a vážně skvěle zahraného záporáka a hvězdné obsazení. Bohužel zoufalá a nefungující snaha vychrlit 60 vtipů za minutu zadupala veškerý potenciál do země. [30 %] ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jedno se musí nechat, Lajka Mamtiki je vcelku kreatura, co dokáže do těch vážně se beroucích, stupidních bukviád a převýchovných neomarxistických manifestů pro vymatlané děti se dvěma tatínky, nejlépe černými, sem tam nacpat alespoň trochu nadhledu. Pořád je to sice jedna a tatáž hloupá furtdokolová infantilní kokotina o nějakém skoro neporazitelném kosmickém zlu, které ale nakonec skupinka oelasťákovaných supergejů ve sdružených barvách Benettonu usviští xmrti, protože falešný altruismus, utopistické mentorování, seksuální deviace, Vikingové z Wakandy a opičí láska vždy zvítězí nad inteligencí a zdravým rozumem, ovšem tentokrát alespoň hloupá furtdokolová infantilní kokotina s naprosto démonickým Balíkem, jemuž by slušel pořádně temný horor, s nesnesitelně ječícíma kozama a parádní Praslovou dietní kreací zhýralého ředitele panteonu s famózním uzenáčským akcentem. Což v mých očích alespoň částečně vymazalo žinantní dopady slizkého a jako vždy prkenného boha hromü a análních příhod, jakož i bolestivě odpornou a neméně koženou Fekálii Přístavníkovou. Půlhvězda nahoru za R. J. Zeuse při závěrečných přehledech zúčastněných bolševiků. Měl hrát celou dobu místo těch zfetovaných Gunsvestitů a bylo by to ještě snesitelnější. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

„VŠICHNI BOHOVÉ ZEMŘOU…!“   Tak to byla píčovina! Cha! Ty vole – já jim to žral! Prostě vyserte se na nějakou paranoiu z Marvelovskýho vesmíru a pojďte se bavit! Že do toho nesedí ten parádní Baleův padouch? No tak dobře – střídá to dějový pasáže jak Agáta chlapy. No a co! Nikdy si nejsu jistej, kdy to myslej vážně a kdy si dělaj prdel (no trochu kecám, jsou tady okamžiky, kdy je celkem jasný, která bije  - a vtipný nejsou!). Parádně do toho zapadaj Guns and Roses i Russel Crow… a vlastně se mi líbí, jak to Waititi pojal. Že něco moc nedává smysl – respektive, že se chovaj divně? Je to kurva píčovina, která má pobavit a jakž takž držet dějově pohromadě. A jakž takž drží! Thor parodující Thora – určitě lepší než Loki šukající sám sebe! On totiž není jako ostatní bohové… Ale to snad kurva všichni víte! Nebo jste u sledování Monthy Python taky řešili píčoviny? Pravda, Ragnarok to není…     /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím, že jsem největší Bůh na světě. (Thor? – debile…)  2.) Jsem feministka, Umírám na rakovinu. Přišel jsem o dítě. Věřím v Boha. Nevěřím v Boha. Někoho miluju. Miluju sám sebe. Chci bejt táta. Jsem Bůh...                  PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ***  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ještě větší Ragnarok než Ragnarok. Přepálená akce, osmdesátkové vypalovačky, fungující patos a míra vkusu zadupaná někam do trávy. Thor našel v hledání sebeparodie tu nejzazší mez a jakkoli ho veřejnost takhle už nepotřebuje znát, já o moc spokojenější být nemohl. Střídání těch nejinfantilnějších hlášek v kombinaci s téměř tesknou náladou a divadelně démonickým nepřítelem je odvážná volba, kterou nemá cenu zkoušet překonávat, protože by to bez rozpadu celého konceptu snad ani nešlo. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Thor je tu ve své nejlepší filmové formě, tedy v té, která je postavená na přepálenosti a humoru, kterým sem tam prostoupí vážná struna. A mě se tenhle přístup k postavě neskutečně líbí a je zde nezměrné množství scén, při kterým jsem se smál jako už dlouho ne. Naštěstí tu fungují i emoce  a není to jen o šíleném bláznění ve stylu mnohem-víc-toho-co-bylo-v-Ragnaroku a díky tomu funguje i gradace příběhu. Technicky nemám co vytknout, ani vypíchnout, je to prostě marvelovka prvního stupně, tedy ta kde funguje tak nějak vše, jen mě moc nebaví, jak si Waititi do svých svých filmů píše čím dál tím větší role, které mě s přibývajícím čase na plátně baví méně a méně, nicméně ve výsledku to problém není a tak nezbývá než zacitovat moudrou kosmírnou kozu a její "AAAaaarrGGHHaaaaaaa" ()

Galerie (43)

Zajímavosti (93)

  • Jane Foster (Natalie Portman) nosí ve filmu hodinky Hamilton Jazzmaster Open Heart Lady Auto. Jsou to automatické hodinky, to znamená že k chodu potřebují energii z pohybu ruky. V případě, že je sundáte na víkend, nemusíte se obávat zastavení hodinek, kalibr strojku H10 totiž disponuje rezervou chodu 80 hodin. (DavidSe)
  • Ninny the Nonnie (Taika Waititi), kronanský bůh, sedí v Omnipotence City na trůnu z nůžek. Jedná se o referenci na hru kámen, nůžky, papír. (Kubaaa97)

Související novinky

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Rychle a zběsile v kinech uspělo

Rychle a zběsile v kinech uspělo

21.05.2023

Ještě pár let nazpátek by podobný titulek byl brán jako naprostá samozřejmost. Jenže po covidových letech a klesajících kvalitách posledních snímků v sérii Rychle a zběsile se přece jen mnozí… (více)

Reklama

Reklama