Reklama

Reklama

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství

  • USA Doctor Strange in the Multiverse of Madness (více)
Trailer 3

Ve snímku Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství filmový svět studia Marvel otvírá brány do paralelních světů a dává do nich nahlédnout jako nikdy předtím. Vydejte se do neznáma s Doctorem Strangem, který za pomoci starých známých a nových spojenců vstupuje do šílených a nebezpečných paralelních světů mnohovesmíru, aby se utkal se záhadným soupeřem. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (837)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Slabota. Sklamanie a to nebudem písať o tom, že tento snímok má asi toľko spoločné s hororom, ako Matovič s objektívnou pomocou rodinám s deťmi. Nevedel som sa dočkať konca, tie dve hodiny napriek solídnemu vizuálu v tempe, aj tak príliš nedokážu zabaviť. Je to ako film bez chémie a charizmy. Aspoň že sa podarilo tú Ameriku zachrániť - to si robia normálne piču s tým vymývaním mozgov - čistý grc. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Je to úlet ale v dobrém slova smyslu, Raimiho hororový rukopis je tady znát, já se bavil. Řekl bych, že se Raimi trošičku urval z řetězu, tedy na poměry Marvelu. Ten temný nádech se k Strangeovi naprosto hodí, je to něco úplně jiného než co doposud Marvel vyprodukoval. Chudák Bruce Cambel dostával přes držku vlastní rukou v Evil Dead a tady si to zapakoval, těch narážek na sérii je tam víc. Dlouho jsem nebyl na žádné marvelovce, tato se mi líbila. [IMAX 3D] ()

Reklama

Toren 

všechny recenze uživatele

6,5/10. Mírné zklamání. Sam Raimi je ve výsledku hodně cítit a to mi udělalo velkou radost. Po delší době MCU produkt, který sice trpí typickou nemocí všech Marvelovek ale zároveň v něm prokazatelně cítíte autorskou stopu a jasnou vizi. Bez Raimiho šíleností alá Evil Dead (edit, kamera či zvukový efekty) by film byl sotva poloviční a je fakt dobře, že se mohl osobitě vyřádit a dát dvojce Strangea nějaký rukopis - který se pekelně dobře promítá do hororovějších elementů a švihnutějšího vizuálního kabátku. Problém nastává ve scénáři a nedotaženosti příběhových motivů, které nemají pevné základy, opodstatnění a vlastně se člověk ne a ne napojit na cokoliv, co hrdinové řeší. Stopáž je na takhle ambiciózní téma extrémně krátká - díky tomu hektická a prakticky není čas na nic víc, než hromadu atrakcí, zásadních posunů v ději a pár charakterových oblouků a příjemných překvápek. A je to fakt škoda. Mít k dobru dalších cca 30 minut, možnost se daleko hlouběji ponořit do variant vesmíru a postav a kdo ví... mohl z toho být vyloženě parádní komiksový film. Takhle to "ZASE" zůstává někde v půli cestě... ale díky Raimimu druhý Strange tahá za o něco silnější notu. Aspoň tak. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám comicsový film! Přesně v duchu psychedelických surrealistických příběhů s Doctorem Strangem z comicsových sešitů. No jasně, většina by se dala nazvat oním pejorativním digibordel, ale to já rád. A jakýpak záhadný soupeř. To není žádný spoiler, když napíšu, že poměrně brzy se ukáže, kdo jím je. Nakrknutá Wanda je nebezpečná, ale rozzuřená Scarlet Witch je ztělesnění apokalypsy! Není divu, že mrtvých je nepočítaně! A do toho démoni, strážci svatyně a duše zemřelých hříšníků. A navrch nebezpečné grimoáry - Darkhold (jakási obdoba Necronomiconu) a jeho protiklad Vishanti. Nemluvě o tom, co čeká některé superhrdiny v paralelním vesmíru... A přitom vše se děje jen proto, že Wanda chce naplnit svůj bolestný sen. Za mě fajn. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ono to má celkom dobrú zápletku, motívy i viacero nápadov, ale výsledný produkt je strašný bordel, kde sa striedajú vizuálne prepracované scény (napr. intro, či súboj s chobotnicou) so scénami, ktoré vyzerajú ako z nejakého 90s seriálu vrátane skoro až televíznej kamery (väčšina scén s Illuminati). Nehovoriac, že oproti potenciálu to má pramálo zo sľubnej hororovej estetiky (teda nie, žeby to mal byť horor, alebo aby to aspoň solídne štylisticky čerpalo z hororov). Generická lunaparková jazda. ()

Galerie (68)

Zajímavosti (139)

  • Toto je piaty film MCU v rade, ktorému bolo zamietnuté vydanie v Číne. (Pat.Ko)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Reklama

Reklama