Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie, která si utahuje z kriminálek, jichž jsou dnes plné televizní obrazovky. Film využívá klišé kriminálního žánru, a tak se děj, který divák zná už z milionu žánrových snímků z policejního prostředí, stal podhoubím pro slovní humor a do absurdna gradující situace. Na scéně se objevuje major Prubner (David Novotný), jeho nová kolegyně Skálová (Hana Vagnerová) a detektivové Rorýs (Martin Pechlát) s Dymákem (Lukáš Příkazký). Jejich úkol od náčelníka kriminálky Drátka (Miroslav Táborský) je jasný – vyšetřit vraždu Starablažkové. Postupně kriminalisté vypátrají, že úspěšně vydírala, a proto se jí někdo zbavil. Ale mnoho stop nemají. Jen to, že jde o pomstu. Majoru Prubnerovi šlape navíc na paty jeho nadřízený plukovník Drátek, který mu dá na zjištění vraha jen týden – tedy sedm dní! Detektivní rámec je však základem pro vtipné scény a zdařilé herecké výkony. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (304)

honajz 

všechny recenze uživatele

Šmídmajer je lepší producent než režisér, a toho y se měl do budoucna držet. Takhle trapný a nevyvážený pokus o parodii jsem dlouho neviděl, a to jsem se na tenhle film i docela těšil. Kdyby to režíroval Troška, tak tomu asi dodá nějaký punc originality, ale tohle je zoufalství už od úvodních trapných, rádoby vtipných titulků (skutečné postavy, chlupatí) a jede to pak celou dobu. Špatně načasované, zbytečně protahované scény (s tou sekyrkou už to bylo úděsné, ale pořád žádný střih, který by to trápení ukončil), každou chvíli sponzor okatě v obraze, trapně přehrávající Vagnerová (které to ani moc nesluší, ale to kupodivu žádné herečce zde - všechny vypadají děsně staře, utahaně, bokatě, s tlustýma nohama a podbradky, snad jen s výjimkou Jungmanové a modelky Srbové) a celkově vtípky, že by se jim ani puberťák nezasmál a snad ani desetiletí kluci na záchodcích ve škole. Některé vtipy jsou jen čisté wtf (papuče staré, šourající se ženské - ha, překvapení, dveře neotevře stará ženská, ale Klára Issová, ha ha ha). A příběh je ještě tupější než kterýkoliv díl Specialistů, a to je tedy myslím co říct. Hvězda za Olomouc, za nic jiného. V českých zemích musí být hodně zle, když tak dobří herci dají vniveč svůj talent (pane Táborský, proč?!) do tak pochybného podniku. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Čeští tvůrci si řekli, že natočí vlastní verzi Bláznivé střely, a tak vznikl Případ mrtvého nebožtíka. Už podle traileru je člověku jasné, že půjde o vcelku nenáročnou ptákovinku. Mě osobně do kina nalákala skutečnost, že se snímek odehrává z velké části na univerzitě, se kterou jsem studijně spjatý už dlouhá léta. Kdo zná dobře Olomouc, tak se neskutečně pobaví nad prostřihy mezi jednotlivými dějovými lokacemi. Vedle slabšího technického zpracování (panoramata nad městem a umělí ptáci okolo Dómu) mi nejvíc vadilo nestravitelně rychlé dávkování vtípků a gagů, z nichž byly některé celkem povedené, ale jelikož jich bylo v některých místech až přespříliš, tak některé z nich přišly vniveč. Příběhově jde o skrz naskrz přímočarý a plochý kousek, u něhož je divákovi téměř od počátku jasná identita zločince - i když v tomto případě šlo spíše o natočení nenáročné krimikomedie s parodickými prvky a množstvím hvězdných cameí, která byla místy až trestuhodně nevyužitá. ()

Reklama

mh.mail 

všechny recenze uživatele

40% — Neměl jsem od filmu žádná přehnaná očekávání, ale začátek mě celkem příjemně překvapil. Bylo zřejmé, že se autoři inspirovali v sérii „Bláznivá střela“, přičemž některé fórky byly slabší, ale některé zase celkem dobré, a tak jsem se docela i zasmál, což se u komedie předpokládá. Bylo jasné, že úvodní tempo nemůže vydržet celou dobu, neboť bude potřeba dodat i aspoň trochu smysluplný příběh. A tak zhruba po půlhodině (přesně jsem to nesledoval) začalo příběhu přibývat a fórků ubývat. Nutnost odvyprávět, byť bizarní, příběh a smysluplně ho ukončit vedla k tomu, že se film stával nudnější a nudnější. Dokonce jsem zaregistroval, že manželka, která se zezačátku taky docela bavila, najednou začala dřímat. Mě to sice nepostihlo, ale až tak daleko jsem k tomu taky neměl. Určitě není od věci, když se někdo pokusí realizovat vyloženě oddychovou kriminální komedii. Sázka na styl „Bláznivé střely“ asi vyšla o něco lépe než Jaroslavu Soukupovi kdysi sázka na styl „Policejní akademie“. Škoda, že film nedokázal udržet nasazené tempo a že místo toho, aby postupem času gradoval, tak jeho zábavnost měla spíše klesající tendenci. A ani rozuzlení nebylo takové, aby výsledný dojem pozvedlo nějak výrazně výše, navíc „modří už nějakou chvíli něco tušili“. Výsledkem je tak oddychový film, který vám hlavně zezačátku vyloudí úsměv na tváři, a pokud náhodou při jeho sledování neodoláte spánku a zaspíte konec, tak vás to ani nemusí moc mrzet. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Mrtvý nebožtík je parodií na vlnu českých kriminálek. A styl si vypůjčil od detektiva Frenka Drebina z Bláznivé střely a inspektora Clousoa z Růžového pantera. Sice oba vzory patří do prehistorie filmografie a nyní již také obsahují trapné momenty, ale Nebožtík se se vzory vypořádává více než slušně. Bohužel zde hodnocení není ani trochu střízlivé. Přitom kadence vtipů je obrovská a z naprosté většiny jsou neokoukané anebo lehce inovativní oproti svým vzorům. Trapný mi film přišel až v závěru paradoxně při souboji dvou ženských hrdinek. Paradoxně proto, že se zde na obě velmi dobře dívá (hlavně na Terezu Srbovou, naši mezinárodní hereckou "hvězdu"). ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Miroslav Šmídmajer se rozhodl za mocné podpory TV Nova zareagovat šestadvacet let po premiéře třetí bláznivé střely svou verzí již viděného. Do filmu byla obsazena řada kvalitních i nekvalitních herců, došlo i na neherce a výsledek tomu odpovídal. Za běžných okolností bych tuhle záležitost hbitě zodpadoval, ale dvakrát jsem se proti své vůli zasmál a Hana Vagnerová byla jako zlý polda výborná, takže jsem tam ten jeden kousek fláknul. Jako celek to ale byla těžká bída a jasná ztráta času. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Budova policejní stanice je ve skutečnosti Filozofická fakulta Univerzity Palackého v Olomouci. (skudiblik)
  • Mezi závěrečnými titulky běží ještě jedna scéna. (SONY_)

Reklama

Reklama