Reklama

Reklama

Venom 2: Carnage přichází

  • USA Venom: Let There Be Carnage (více)
Trailer 4

Na filmová plátna se vrací Tom Hardy jako Venom, jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. (Falcon)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (538)

Anderton 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, prečo týmto materiálom mrhal čas Andy Serkis, keď by to presne takto, scénu po scéne, nakrútil ľubovoľný absolvent priemernej americkej filmovej školy. Tom Hardy a Venom sú ako dvojka super a osobne by som s nimi oveľa radšej videl nejaký sitcom, kde by sme ich sledovali iba doma, v krčme a potom u psychoterapeuta. Ich súboje s nepriateľmi ma na druhýkrát už skoro vôbec nebavili. Ale rýchlo to utečie a vážne, ale vážne sa to na nič nehrá. 50% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

První Venom rozhodně nebyl dobrý film. Neměl zajímavého hrdinu a nijak to nezachránila nudná režie a ještě znuděnější Tom Hardy ale jak to u komiksovek bývá, vydělal dost na to aby přišlo pokračování. A bohužel se tak stalo. Venom 2 je po všech směrech příšerný film, který ničím neobhajuje svůj důvod existence. Film, který je ve všem horší než cokoliv od DC a jestli byl Tom Hardy v prvním díle znuděný, zde film vyloženě bojkotuje. Jediným kladem celého filmu je to, že má něco málo přes 90 minut. Venom 2 tak nefunguje jako film, který by představoval zajímavého hrdinu ani jako nenáročná akční zábava, jelikož je akce až na konci a ještě mizerná. ()

Reklama

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Takové střední tři. Byl jsem na tom kvůli dětem a těm se to líbilo. Na mne to bylo trochu slaboduché. Fajn je, že se to netváří jako víc, než to je s že to má místy i humor. A taky, že se to vešlo do hodiny a půl. To už dneska u komiksových filmu není běžné. Upřímně jsem ale většinu filmu zapomněl už u dveří že sálu. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Symbiotický Tom Hardy. A už podruhé. Eddie Brock stále žije v symbióze s Venomem, který mu způsobuje trable. Ale to je nic proti tomu, když se na scéně zjeví obávaný sériový vrah Cletus Kasady, který se po kontaktu s krevním vzorkem našeho hrdiny změnil na zlouna s velkým Z - Carnage. Obměněný tvůrčí tým dostal relativně skromných devadesát minut, aby to comicsově rozvířil a rozparádil. Po průměrné jedničce, kterou si už nikdy znova nepustím, střídá opotřebovaného a vytíženého Rubena Fleischera režijní oponent a tvůrčí univerzál Andy Serkis. A není pochyb, jakým způsobem chce dvojku vést. Osekaný scenáristický tým z jedničky hájí už jen Kelly Marcel, která cosi naškrábala, předala dál a naprosto jednoduchou klaviaturu obstaral režisér. Takže zpočátku uvidíme porci eskapád v podobě symbiotického soužití v jednom těle, následně už se přesuneme k zloduchovi s tváří Woodyho Harrelsona a jeho asistence Naomie Harris, zkontrolujeme hladkost účesu Michelle Williams, abychom velmi rychle přešli do finální části filmu. Akce i humor má své jisté zastoupení, kdo čekal něco mega objevného a novátorského stran děje, se bude muset poohlédnout po filosoficky koncipovaných comicsech, jestli tedy vůbec něco takového ve filmovém vesmíru existuje. Tom Hardy je spolehlivý průvodce nepřehnanou stopáží a je úplně putna, zda byl zachován duch či jiná poselství předlohy, protože tištěná comicsová podoba může diváctvu v našich končinách, zhusta comicsovými sešity nepolíbenému, posloužit leda tak k vytření zadnice po vykonání velké hnědé potřeby. Mě to spolehlivě zabavilo a víc neřeším. 8/10 ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Dvojka je více o digipříšerách než o Hardym. Navíc o dvou digipříšerách, které by v černobílém filmu vypadali stejně. Na druhou stranu, Venom “na vlastních nohou” baví a jeho návštěva na večírku patří k nejlepším momentům. Ze záporáků moc strachu nejde, jejich motivace je odfláknutá a jejich interakce s okolím vyznívá lehkovážně. Jako více věcí ve filmu. V závěrečném  tmavém, přeplácaném digifestu mi už bylo úplně jedno kdo kam koho háže, kdo kam padá a co padá na něj. Jinak Hardy na motorce super, a Michelle Williams... Michelle Williams! Ta tomu dodává jediný, tak potřebný prvek estetiky. Nebýt jí, dal bych dvě. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Inspirováno komiksovou sérií "Maximum Carnage". (UncleMorty)
  • Tržby ze severoamerických kin dosáhly 213,6 mil. dolarů, součet těch celosvětových 506,9 mil. (NIRO)
  • Woody Harrelson (Cletus Kasady) si vo filme zahral vraha odsúdeného na smrť. Iróniou je, že jeho otec bol v reálnom živote viacnásobný vrah, ktorý zomrel vo väzení. (ČSFD)

Související novinky

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

Jak to vypadá s budoucností Spider-Mana?

03.03.2024

Před dvěma lety se i měsíce po premiéře kina stále bortila pod nápory nadšených fanoušků, kteří dotlačili tři pavoučí hrdiny k obřím tržbám ve filmu Spider-Man: Bez domova. Právě tento film ukázal,… (více)

Madame Web nabírá další posily

Madame Web nabírá další posily

28.06.2022

Herečka Emma Roberts (Sváteční rande) je nejnovějším přírůstkem do herecké sestavy komiksového snímku Madame Web od studia Sony Pictures. V hlavní roli filmu se objeví Dakota Johnson (Zlý časy v El… (více)

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

Sony oznámilo dalšího pavoučího hrdinu

26.04.2022

Vzhledem k úspěchu obou Venomů a celé spidermanovské trilogie asi není divu, že to studio Sony se svými pokusy o další a další nové komiksárny nijak brzy rozhodně nevzdá. A to ani po zavrávorání… (více)

Reklama

Reklama