Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

InJo 

všechny recenze uživatele

Jednička měla fajn úvod (rozhovor se znetvořenou obětí) a střídmou stopáž. Dvojka je bezdůvodně o hodinu delší a (přesto) nemá ani jednu vynikající scénu. Oba ty filmy v podstatě jen točí dokola jedno totožné schéma (klaun někoho pronásleduje/šikanuje a poté brutálně zmasakruje), bez nějaké výraznější inovace. Hype okolo téhle série upřímně moc nechápu, nepřipadá mi to ničím novátorské, ani dostatečně osobité. Vidím v tom jen standardně tupý slasher se spoustou explicitně nasnímaného násilí a bez jasně stanovených pravidel. Jsem celkem zvědav, jak/kam se to ve trojce (vzhledem k bizarní mezititulkové scéně) posune, ale že bych se jí nemohl dočkat, to fakt říct nemůžu. Horor coby nesmírně členitý a rozmanitý žánr miluju celým svým srdcem, tyhle prasečiny pro krvelačné freaky mě ale otravují podobně jako duchařiny postavené pouze na přiblblých lekačkách. 45 % ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Art ví jak, ups, tak trochu spoiler pro fantasty, se podařilo sehnat o něco víc prachů na druhý díl.  Pro mnohé je tak údajně zaděláno na hororovou ikonu. Tzv. okrajové publikum, považující rozlitý kečup a polámané špagety za formu umění/zábavy se značkou jen pro znalce, jásá a tleská ve stoje. Inu, ehm, každému to jeho, viďte. Já si dovolím malé přirovnání k mému oblíbenci, vlastně podobně tichému Jasonu Voorheesovi. Ano, co do spotřeby  výše zmíněných poživatin se s Artem nemůže srovnávat, ale co do zábavy a schopnosti vyprávět alespoň nějaký smysluplný příběh jej překonává i na Manhattanu  i ve vesmíru.  Leone je totiž amatér, možná i nadšený a možná i v něčem talentovaný,  ale už podruhé mne přesvědčil jen a pouze o tom, že zubatý klaun je jeho jedinou tvůrčí a vcelku úspěšnou myšlenkou. Sledovat pak přes dvě hodiny čiré dramatické, režijní a herecké zoufalství, které se v masturbačně dychtivých okamžicích Artových vstupů mění v kýžený a přepálený gorefest , se dalo vlastně jen přežít. Mimo gore trochu pobavila jen snová kydlovačka a skutečně mě nadchla jen  pekelně vydařená potitulková scéna.  A za tu nakonec ponechávám původní dvouhvězdičkové hodnocení s malinkou nadějí, že do třetice budou Artovy eskapády přece jen lepší. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Je to teda šíleně dlouhé a nesvázané snad žádnými pravidly fikčního světa, který stojí někde na pomezí realistického, mytologického, komiksového a žánrového. Terrifier 2 ale zasluhuje metál nejen za násilí, kdy zdejší zloduch své oběti doslova zničí, nýbrž i za extrémní podchycení konceptu, který odstartoval už první Halloween. Art the Clown, evidentně nadpřirozená bytost, chodí o Halloweenu po městě, všichni ho mají za magora v masce (za magora v masce brutálního vraha, který se stal po událostech jedničky trochu celebritou) a nikdo se nepozastaví nad tím, že si jde pro koledu jako každý hravý jinoch. Jenže Art si hraje trochu jinak a Damien Leone hlavně v prostřední části inscenuje neuvěřitelně cheesy scény, které bych nazval vrcholem černohumorného hororu. Jde o úplné splynutí folklórního (potažmo žánrového) mýtu s kostýmem, který jej v hororech vlastně reprezentuje falešně - místo aby kostým mystickou identitu stvořil, tak ji pouze zakrývá a dovoluje ji bez povšimnutí páchat strašná zvěrstva. Takový vztah k popkultuře prostupuje celým filmem, v němž hrdinka pro změnu povstane právě díky vlastnoručně vyrobenému kostýmu. Terrifier 2 není moc dobrý v kontextu tempa, ale skvěle vychytal společenskou fascinaci tím, co děsivého se může za sváteční fasádou Halloweenu či jiných duchovních tradic skrývat. A Halloween i jiné hororové série k tomu nepotřebuje papouškovat, nýbrž buduje originální svět a klišé transformuje do moderní vývojové linie grindhouse hororů. Úžasné finanční výsledky z USA ostatně hovoří za vše. 70 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Strašne dlhé to bolo, ale napriek tomu nenudilo. Ale mnohé z ukázaných záberov boli už na mňa príliš, nie som fanúšikom takej bezbrehej krutosti, cítil som sa pri nich dosť negustovne, až hnusne. Ale to bol asi aj cieľ. Fanúšikov gore žánru musí tento kúsok potešiť. My ostatní to na druhýkrát už vynecháme. ()

MightyHal 

všechny recenze uživatele

Na to jak jednička byla krom výborného góru naprostý průměr a po stráce režie taky moc neoslnila, tak tady smekám před Leonem. To co provedl s tím budgetem kterým měl je až k nevíře. Takhle brutální a ujetý gore jsem už dlouho neviděl a fakt jsem si to užil. Je fajn že už tu sledujeme trošku více rozvedený příběh a postavy ke kterým se dá vytvořit nějaký vztah, hlavní hrdinka ftw. A celkově i co se týče režie tak se Leone taky dost zvedl a celý film zahaluje do 80s synth hávu, takže paráda. Jediné co je asi podle mně největší problém je přepálená délka, na to že je to prostě béčko. Kvůli tomu pak odstup mezi killy film rozředí a nepůsobí celistvě a nemá to na diváka až takový dopad. Jinak ale se jedná o fakt poctivou řež kterou jsem si jako fanda žánru opravdu užil. Snad se jednou splní sen že česká distribuce dá nějaký takový film i k nám do kin, snad premiéra Medvídka Pů: Krev a Med je toho předzvěst. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (pornogrind)
  • Diváci po promítání v kinech uvedli, že film je tak násilný a krvavý, že lidé v kinech zvraceli a omdlévali. V některých případech byla dokonce přivolána sanitka. (noelcoward73)
  • Vzhledem k tomu, že Lauren LaVera (Sienna) je trénovaná v bojových uměních, dělala ve filmu všechny své kaskadérské kousky sama. (noelcoward73)

Reklama

Reklama