Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (147)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu je obdivuhodné, co Damien Leone s mikrobudgetem dokázal vytvořit. Nejenže má druhý Terrifier značné množství luxusního gore (což se všeobecně čekalo), on i dobře vypadá. Samozřejmě, nízký rozpočet je cítit, ale ten snímek prostě má určitou estetiku, svým způsobem krásné záběry, stylovou výpravu ... nejde úplně jednoduše odsoudit s tím, že je to jen laciný krvavý shit / brak. Na druhou stranu by to ale chtělo trochu soudnosti, protože 140 (!!!) minut to mít opravdu nemuselo. Snaha nacpat tam i nějaký příběh, mytologii .. já to cením, ale proboha, svižnějc. Někdy mohly ve střižně zůstat celé scény, někdy by postačilo zkrátit jednotlivé záběry, filmu by to jen a jen pomohlo. Dejte mi o čtyřicet minut kratší cut a přihodím čtvrtou hvězdu.  7/10 ()

Quint 

všechny recenze uživatele

138minutový (!) slasher o vraždícím klaunovi Terrifier 2 na sebe upozornil tím, že diváci na jeho projekcích údajně zvraceli a omdlévali, zatímco na serveru Rotten Tomatoes získal překvapivých 86 % a vychvaloval ho dokonce i sám Stephen King. Nezávislý film za 250 tisíc amerických dolarů financovaný skrz crowdfunding se díky tomu dostal do hororového mainstreamu a hned za první tři dny vydělal 6 milionů amerických dolarů. Něco podobného se povedlo i hororům Blair Witch Project a Paranormal Activity, ale v tomto případě jde o extrémně brutální "video nasty" gorefest, který nemá absolutně žádné zábrany a v USA stále zůstává "unrated". Co všechno se ve filmu děje byste ve slušné společnosti nechtěli popisovat. Film stojí především na imaginativní zvrácenosti, prvotřídních praktických efektech, které tvůrci na žádost fanoušků vyslali do boje o Oscara, a na děsivě groteskním hereckém výkonu Davida Howarda Thorntona coby klauna Arta, který je v podstatě takovým němým, pantomimickým Freddym Kruegerem. Divoký, pobuřující a krajně znepokojivý grindhouse ze staré školy pouze pro milovníky gore filmů a pro ty, kdo chtějí otestovat hranice své otrlosti. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Po průměrné jedničce přeci jen posun o stupeň výše. Klaun se tentokrát naplno stylizoval do rozjuchaného Freddyho, a tak scény s ním patří k nejzábavnějším. Výborné byly snové pasáže, především ta první, která by obstála sama o sobě. Líbil se mi i lehce surrealistický závěr, i když ohledně hlavních postav jsem měl přeci jen trochu jinou představu. Nejhorší byl spratek, žirafí krk, Jonathan, a tak jsem celou dobu čekal, kdy bude vyvržen. Gore solidní, i když nic, co bychom doposud ve filmech neviděli.. Zprávy o údajném zvracení diváků tedy byly, jak se dalo čekat, pouze reklamní trik. Asi nejlepší bylo skalpování zakončené porcováním, k popukání pobavilo krmení matičky kaší. Škoda, že třeba takové bičování nedosáhlo alespoň kvalit jako ve Fulciho Bráně do záhrobí. Solidnímu vizuálu dominovaly argentovské červená a modrá, výborně byla zvolená hudba nejen na večírku. Anžto jsem nečekal nic mimořádného, jsem spokojen. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tak, že Art si na konci jedničky vystřelil mozek z hlavy (doslova) , aby ho nedostaly policajti objeví se na pitevně kde žije (jak nevíme nevysvětlí se to) a zabije patologa (tohle je konec jedničky v kostce)  pak si umyje oblečení a zabije chlápka co tam v prádelně spí a jde zabíjet dále.  Mezitím tam potká jakousi klaunskou holku (zhruba 7 let) co se tam střídavě objevuje a neobjevuje tak, že nevíme jestli je to jeho přelud nebo ne pak zde máme nějaké lore ve stylu, že přežila kdysi jeho vraždění a mrdlo jí z toho. Posuneme se dále sledujeme holku , která měla otce co mu hrabalo v palici a kreslil obrázky Arta taky jí jako malé navrhl kostým jakoby superženy s křídly co má nadpřirozené schopnosti uzdravovat mrtvé (zní to tak opravdu blbě jak to píšu) ta jde na halloweenskou party a Art jde po ní. Vraždy jsou hodně drsné, ale bohužel zde už jsou zavedené do absurdna třeba ženskou skalpuje pak zmasakruje nožem uřízne jí ruku a ona ještě pořád žije nebo ženské vystřelí mozek z hlavy otevře hrudník a ještě vezme bijící srdce a sní ho. Konec se taky nepodařil jelikož ta ženská přežije postupně zmlácení ,zmlácení důtkama, probudnutí mečem, pád do jakési katakomby, pád do kádě s vodou a utopení v kádi s vodou. Nebýt toho gore a té hudby 40 procent. P.s. ta potitulkovka je jako co , že přeživší jedničky porodí Artovi živou hlavu? ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Poctivá osmdesátková řezničina, která jde ještě o fous dál, než předešlý díl, na který přímo navazuje. Kašpar si tentokráte vůbec nebere servítky a společně s Leonem servírují jednu nechutnost za druhou. Navíc Act dostal sidekicka v podobě docela roztomilé holčičky, která dokáže být občas děsivější než sám klaun a to nemusí ani říznout do masa. A kupodivu to podobně jako v jedničce vyšlo i herecky a Lauře LaVera to tady sedne i sekne. Maličkým mínusem je tak jen trochu přetažená stopáž. Přeci jenom dvě a čtvrt hodiny je u podobných filmů docela nezvyklé. Nicméně i tak si troufám říct, že pokud by Act začal řádit v době, kdy vstoupili na scénu Freddy, Jason a Michael, změnila by se Velká trojka na Velkou čtyřku. Už se těším na další díl. 90% ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Vzhledem k tomu, že Lauren LaVera (Sienna) je trénovaná v bojových uměních, dělala ve filmu všechny své kaskadérské kousky sama. (noelcoward73)
  • Do závěrečných titulků je vložena ještě jedna scéna. (pornogrind)

Reklama

Reklama