Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čtrnáctiletá Grace MacLean se svou kamarádkou Judith se vydaly na projížďku na koních. Cestou do příkrého kopce však Judithin kůň uklouzne, splaší se a vláčí dívku, která se neudržela v sedle, za sebou. Grace se kamarádce marně snaží pomoci. Na silnici se proti nim vyřítí kamion, který nestačí zabrzdit a narazí do nich. V nemocnici se Robert a Annie MacLeanovi dozvědí, že Judith zemřela a jejich dceři musela být amputována noha u kolena. Veterinářka na místě nehody najde těžce zraněného a polekaného koně Pilgrima, který patří Grace. Žádá Annie, aby dovolila trpícího koně utratit, ta to však odmítne. Čas běží a rodina se jen obtížně vyrovnává s prožitou tragédií. Vše stěžuje setkání Grace, která se nedokáže se svým zraněním vyrovnat, s Pilgrimem, znetvořeným četnými ranami, který nesnese přítomnost lidí. Zoufalá Annie objeví v časopise článek o Tomu Bookerovi, který dokáže svým neobvyklým nadáním léčit zvířata. Zavolá mu, on však odmítne přijet do New Yorku. Annie se nevzdává a přes odpor dcery i manžela se rozhodne odjet s koněm i s dcerou na Bookerův ranč do Montany. (TV Nova)

(více)

Recenze (316)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Thomas Newman: 1. Cattle Call - Dwight Yoakam ,2. A Soft Place To Fall - Allison Moorer ,3. South Wind Of Summer - Hill Country Flatlanders ,4. Still I Long For Your Kiss - Lucinda Williams ,5. Dream River - Mavericks ,6. Slow Surprise - Emmylou Harris ,7. Big Ball's In Cowtown - Don Walser ,8. Leaving Train - Gillian Welch ,9. Cowboy Love Song - Don Edwards ,10. Me & The Eagle - Steve Earle ,11. Whispering Pines - Iris DeMent ,12. Red River Valley - George Strait ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Dlouho, předlouho léčil Redfordův kovboj nemocné duše žáby, koně a ženy... Líčil mi krásy montanské přírody, sepětí kovbojů se zvířaty, idylu mimoměstského života, který je naplněn harmonií natankovanou z nekonečné zeleně... Lidé si tam povídají tak nějak upřímně, přírozeně a přece moudře, vznešeně a bez povyšování. Či spíše uměle, podezřele, nedůvěryhodně, plytce... Hlavně, že si povídají o životě a objevují "pravdy", které každý pochopí. Spějí od ničeho k ničemu, ale aspoň ty rány na duši se jim zacelují. Zacelují se, mimo jiné, i časem. Asi proto je ten film tak nesnesitelně dlouhý. A být já cynik, tak něco řeknu... A k čertu, vždyť já jsem cynik, tak to řeknu: "Zaříkavač koní vypráví o tom, jak je fixace na jednu jedinou kamarádku a koně nebezpečná, aniž by o tom věděl." Slabé ***. ()

Reklama

lamps 

všechny recenze uživatele

Redford se evidentně doslova vyžívá v propracovanosti a trpělivosti, s jakou celý příběh vypráví. Je až k neuvěření, že námět tak blízký běžnému životu skloubený s tak dlouhou stopáží může fungovat takovým skvělým způsobem. Snad to bylo překrásnou krajinou, bezchybným hereckým obsazením nebo prostě jen Redfordovým režisérským umem, ale mě Zaříkávač koní nenudil ani na chvíli a připravil mi velice příjemnou romantickou podívanou, jakou čas od času rád přivítám.:-) 5* visí ve vzduchu.. ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Trošičku pomalu, ale mistrovsky vystavěný příběh o spěchu moderní doby, který je důležitý jen do chvíle neštěstí a o poznání, že vzácní lidé se najdou i jinde než mezi "intoši". Redford snad neumí natočit špatný film. Úvodní scéna koňské "bouračky" v lese si nezadá s leckterou scénou z akčních filmů. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vizuálně pohlcující a režijně velmi dobře zmáknuté drama, které navzdory tématu a délce nenudí. Redford tu léčí koně, napravuje pochroumané dcery a nezapomíná ani na seksuchtivé matky, přičemž ta poslední část navzdory očekávání nevyskočila (resp. nespadla) na úroveň německého TV filmu ala Rosamunde Pilcher, což mě teda upřímně překvapilo a potěšilo. Kýčovité to samozřejmě trošičku je, dopomáhá i k tomu přepálený bloom v některých scénách, ale režijně i herecky je to natolik na výši, že odcházím spokojen... stejně jako moje mamka a babička! Yee-haaaw! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (25)

  • Scény natočené s herečkou a speváčkou Betty Buckley boli nakoniec vystrihnuté z finálneho filmu. (Arsenal83)
  • Ve scéně, kde matka Grace vyhledává informace o koních, aby mohla pomoci Pilgrimovi, můžeme vidět fotografii od světoznámého českého fotografa Josefa Koudelky. (theSaint)

Reklama

Reklama