Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (465)

silentname 

všechny recenze uživatele

1. Séria "Obi-Wan Kennobi" je úspešne na konci a môžem povedať, čisto za seba, že s výsledkom som spokojný. Nemôžem povedať, že všetky epizódy ma brali a rozhodne je cítiť, že sa tu miestami dočkáme veľkého množstva Disney momentov (ani nie Star Wars... ale vyslovene Disney - ako napríklad dialógy medzi Leiou a jej mamou mi strašne pripomínajú úvod "Brave"). Ale kto si počká, tak sa dočká podľa mňa veľmi uspokojivých momentov. A okrem toho si myslím, že Ewan McGregor ako Obi-Wan skutočne stále funguje. Aj keď by som si prial asi viac vidieť majstra, akým reálne bol a nie ako bývalého Jediho, ktorý potrebuje nájsť stratenú sebadôveru a poraziť vlastných vnútorných démonov, ale minimálne mu dokážem v tom všetkom porozumieť. Páči sa mi ako sa buduje postupne jeho vzťah s mladou Leiou a bol by som tomu aj mnohé schopný uveriť. Uvidíme či sa seriál vráti v ďalšej sérii, ktorá by možno mohla priniesť niečo trošku silnejšie, ale svoj čas s týmto projektom neľutujem. Bavilo ma to sledovať a aj s tými zakopnutiami som celkovo spokojný. Hodnotenie: B ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hořké zklamání. Tak tato dvě slova se po zhlédnutí tohoto seriálu vybaví drtivé většině fanoušků Star Wars. Dlouhé roky se čekalo na seriál o osudech Obi-Wana Kenobiho a když jsme se ho konečně dočkali, dostali jsme scénaristicky děravou podívanou s neuvěřitelně fádním příběhem, kde si nuda a nelogičnost navzájem podávají ruce jako staří známí. Tento fakt jde ruku v ruce i s nezajímavou antagonistkou, jejíž motivace jsou zkrátka a jednoduše k smíchu. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečný Ewan McGregor či všudypřítomný fan service (Darth Vader!), jež je nejvíce citelný ve výtečné finální epizodě, která ale bohužel pošramocenou reputaci seriálu nedokáže zvrátit ve svůj prospěch. Tohle se vážně moc nepovedlo, pročež opravdu z celého srdce doufám, že v další sérii (pokud vůbec nějaká bude) se tvůrci ze svých chyb poučí a naservírují nám delikátní seriálový zážitek se vším všudy. (Disney+) „Hello there!” ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele

K seriálu jsem byl celou dobu skeptický, než mi první ukázky dali naději, že by se mohlo jednat ve výsledku o něco neškodného, zajímavého a kvalitního. Potenciál na vás dýchá z každé epizody, hlavně díky Ewanu McGregorovi, který je velmi dobrým hercem. Jenže se to tvůrcům celé rozpadlo pod rukama. Tolik nápadů, co by chtěli odvyprávět a předvést, až nebyl prostor žádný pořádně rozvést a naopak to seriálu škodí. Šilená nesourodost a naprosto nepřirozená gradace. Jen ztěží odhadnete z konce epizody o čem bude další a to opravdu nemyslím jako pochvalu. Je tu znát hrozná nedopečenost a souboj PĚTI RŮZNÝCH scénaristů. Je to liný, zkratkovitý a ultimátně o ničem a bez pointy. Potřebovalo to aspoň dalšího půl roku nebo rok příprav předtím, než by to šlo do produkce, ale to bohužel v Disneyho pásové výrobě obsahu pro Disney+ není možné. Nemluvě o tom, jak si to absolutně vytírá zadek s původními filmy a charaktery některých postav. Je to velká bída, které by nikdo neměl věnovat pozornost. Jasně, na sledování je to asi záživnější než takový Boba Fett, ale ten vám ani nezpůsobil silnou psychickou újmu a nesníží IQ o 20 bodů. Bída, hrůza, děs a tragikomedie. Cringe "Hello There" už je jen shnilou třešničkou na tomto bioČoko dortu. 4/10! Seriál OBI-WAN KENOBI Si Zasloužil MNOHEM VÍC! ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Typický bezpohlavný produkt od Disneyho. Očakávania boli rozhodne oveľa vyššie, predsa len je to Obi-Wan, ktorého vidíme v Star Wars univerzu po XY rokoch. Finálny seriál je však skrz naskrz priemerným, nijakým produktom podobne ako Boba Fett. Nie vyslovene zlý, ale len úplne obyčajný, kde v epizódach sa po väčšinu času nič zásadné nedeje a keď som si predtým hovoril, že seriál o Obi-Wanovi nemôžem rozhodne vynechať, tak po zhliadnutí si rozhodne hovorím, že ak by som vynechal, nič zásadné by sa nestalo. Čo pre seriál s Obi-Wanom rozhodnie nie je dobrá vizitka. Celé to pôsobí ako také seriálové Béčko, ktoré natočili bez toho, aby sa ktokoľvek snažil, pretože vedeli, že to sa to volá Obi-Wan a tak na to fanúšikovia budú čumieť tak či onak, bez ohľadu na kvalitu. Škoda. CELKOVO: 5/10 ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Všechno zásadní už asi bylo řečeno ostatními .... já jen dodám, že Deborah by se měla držet konverzačních indie dramat, bo pokud má zrežírovat cokoliv nad konverzace, tak vybere to nejhloupější a nejméně logické řešení ... a pak to zopakuje minimálně ještě 100x, kdyby si toho náhodou někdo předtím nevšiml ... dávejme prosím režii do správných talentovaných rukou a neřiďme se jen tím, že má režisér "správné" pohlaví a vyznává tu "správnou" ideologii, děkuji. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Reference zničené helmy Dartha Vadera (Hayden Christensen) je přímá narážka na souboj Dartha Vadera a Ashoky Tano ve 2. sérii seriálu Povstalci (od r. 2014). (Veskoslav)
  • Obiwanův světelný meč je jeho 3. světelným mečem. Sestavil si ho během klonových válek. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama