Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (469)

sepp 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Inu soudruzi, já bych to shrnul asi takto. Někteří tu píší, že "producenti už by se mohli smířit tím, že Leia, která se ledva přestala pomočovat a digitálně vyhlazený boomer Anakin možná nejsou to, co fans SW chtějí." Což tedy nevím, kde k tomuto názoru přišli, jelikož fans jako např. já přesně toto chtějí. A to jsme i dostali, takže paráda. Není to žádný zázrak, ale je to více než dobré a já jsem rád za každé nové hrané SW - animované mě totiž teda vůbec neberou. Takže za mě: jen tak dál. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jako člověk, který miluje Pomstu Sithů, jsem zklamaný, že seriálový Obi-Wan nedostal výrazně lepší péči. A jako člověk, který cítil fyzickou bolest, když sledoval poslední hrané seriály z SW univerza, jsem šťastný, že aspoň ten Obi-Wan nestál za úplný... no. Druhá polovina série dokonce velmi povedená, zejména čtvrtá a poslední epizoda. Bavilo mě rozšíření hranýho lore, bavily mě herecký výkony, dramatický momenty, i kamera se místy blýskla. Škoda, že si nepozvali Lucase no. 7/10 a buďme rádi... ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Vizuálně krásná připomínka původní analogový trilogie, která se bohužel utápí v líných scenáristických vodách tý poslední. Zápletkou to částečně připomíná Mandaloriana, kterej zachraňoval malýho "Yodu", zatímco Obi zachraňuje malou Leiu. Spousta scén navíc postrádá jakoukoli životnost a dynamiku. Naštěstí to drží pohromadě skvělej soundtrack, slušná atmosféra, výbornej McGregor a tak trochu i ta nostalgie. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračování svázaného cyklu příběhu mezi 1-9 epizodou, jsem zvědav, jestli se z toho vůbec někdy dostaneme. Obi-wan asi splnil fandům to, co tak nějak chtěli a očekávali, ale alespoň za mě to nebyla žádná šleha, ke které bych se každý týden rád vracel. Naopak mi trvalo hezkých pár měsíců to usledovat, ačkoliv to má pouhých 6 dílů. Vizuálně se jedná o hezky výpravný seriál, jen to tvůrci až moc přehnali s filmovým zrnem, které v Dolby vision citelně ruší. Počítalo se s minisérií, ale čím dál více prosakují zkazky o druhé sérii, za mě už prosím ne. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Som dosť prekvapený, že Obi-Wan Kenobi pôsobí vizuálne o dosť lacnejšie ako The Mandalorian. Zároveň som dosť sklamaný, že sa v jeho prípade nikto nedokázal poučiť a naservírovali nám tie najväčšie, najčastejšie klišé Star Wars nudy. Vrcholom bola posledná epizóda, kde to bola vyložene nechcená paródia plná neexistujúcich emócií. Mať najväčší ťahák celého vesmíru menom Darth Vader a tváriť sa, že najväčším zloduchom je nejaká Reva? Samotný Obi-Wan je bohužiaľ ako alkoholik, ktorý sa bojí každej flašky alkoholu. Príbeh veľká sázka na istotu, bez silných momentov, či zaujímavých nových postáv. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)
  • „Cesta“, která má chránit Jedi a na sílu citlivé děti před zraky Impéria, končí na místě zvaném Jabiim. Toto místo bylo poprvé zmíněno v komiksu „Dark Horse Republic“ z roku 2003 a později se stalo součástí „Star Wars Legends“. Uvedením v Obi-Wanovi se toto místo stává oficiálně kanonické (přestože zmínky od roku 2003 proběhly i v jiných částech světa Star Wars) a poprvé se tato oblast Vnějšího okraje dostala do „live action“. (Veskoslav)

Související novinky

Zemřel James Earl Jones

Zemřel James Earl Jones

09.09.2024

Sametový hlas už dozněl. Dnes ráno totiž ve svém domě v požehnaném věku 93 let zemřel slavný herec a dabér James Earl Jones. První kroky jeho kariéry započaly na divadelních prknech, kde svým zvučným… (více)

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama