Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (465)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Hello there. Ewan je to nejlepší, co se - imho - Hvězdným válkám mohlo stát, obzvlášť v dnešní době sequelový trilogie, ale jeho potenciál je - imho - utopenej ve špatným psaní a moderní éře genderový rovnováhy, která vede k tomu, že Obi-Wan je vlastně vedlejší postava ve vlastním seriálu. Celej plot, protože předvídatelnej ve svým finále, je roztáhlej do stopáže, která je zbytečná a v podstatě stačí první a poslední epizoda. Mhm. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Jasně, mohlo být lépe. Celé to mohla být méně vata a určité chvíle jsem sledoval s metaforicky zavřenýma očima. Především já ani nevím kolikátá záchranná mise na nepřátelskou základnu už mě i sr...kakala. Ale co? Je to sakra  Ewan McGregor... a Ewan McGregor je  Obi-Wan Kenobi. Já si to jako celek užil. U první a poslední epizody jsem cítil ty pocity, které jsem si přál cítit u celé minisérie. Nejprve jsem byl zklamán z toho, že těch chvil mohlo být více. Ale je to jako v životě. Važme si alespoň těch, které přijdou. 75 procent za fajn návrat do světa SW ()

Reklama

Lexonka97 

všechny recenze uživatele

Star Wars nepatří ke značkám, které by se kvalitou stále drželi na podobné příčce a ani nepatří k těm, které by byly každým projektem lepší či horší. Star Wars je trochu složitější, protože se tady kvalita opravdu těžce hodnotí a na vkusu každého záleží více, než kdekoliv jinde. Já sám jsem velikým fanouškem značky a ať už se jedná o film, seriál, hru, knihu, či cokoliv jiného, chci to a chci více tohoto světa a být více jeho součástí. A proto jsem při oznámení nebo nově chystaného projektu o Obi-Wanovi dostal doslova gigantický hype. Obi je jedna z mých nejoblíbenějších postav světa a jelikož jsem doteď nečetl žádný komiks ani knihu dějově zapadající mezi epizodu 3 a 4, potřeboval jsem vědět, co se s mojí oblíbenou postavou dělo. Když ale seriál přišel se dvěma epizodama najednou, měl jsem smíšené pocity. Byl jsem vděčný za návrat pár známých postav ale celé vyprávění příběhu mi nějak nesedlo. Už jen ten příběh je sám o sobě ohraný, ale to líné a rychle působící zpracování... Ale nejlepším momentem je Leia utíkající před námezními lovci. Tady to přeci nikdo nemohl myslet vážně ne? Ale řekl jsem si: "Dobře, sice nic moc první dvě epizody, ale to vše snad vynahradí zbytek seriálu ne?" Ovšem to co přišlo potom... Třetí díl mohl být sestaven do nejlepší epizody seriálu, ale tvůrci to znovu tak zničili. Jediné co stálo za to je představení Vadera, které ale překazil příšerný duel, který měl přeci působit na jedničku. Duel teď už největších rivalů a setkání po deseti letech a oni to takhle zničí. Na čtvrtou epizodu to ale přeci jenom nemá. Musím říct, že takto špatně není udělaná skoro žádná epizoda Bad Batch a dá se to srovnávat se stupiditou několika momentů Boby Fetta. Alespoň pátý díl seriál potahal a musím říct, že jsem si ho opravdu užil. Finále je... zvláštní, ale zábavné podobně jako u již zmiňovaného Fetta. A finále rozhodně nepomáhá poslední Hello There, které působí opravdu hrozně a trapně.  || 1. Ep - 7/10 || 2. Ep - 7/10 || 3. Ep - 5/10 || 4. Ep - 3/10 || 5. Ep - 8/10 || 6. Ep - 6/10 ||  Co se týče postav, Kenobi ztvárněným Ewanen McGregorem je opět vynikající, Vader je prostě motherfucker, Leia je v rámci možností v pohodě, Reva mně od páté epizody přestala srát až na půdu a třeba takový Grand Inguisitor je každým dialogem otravnější. Celkový seriál je 5/10 ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hořké zklamání. Tak tato dvě slova se po zhlédnutí tohoto seriálu vybaví drtivé většině fanoušků Star Wars. Dlouhé roky se čekalo na seriál o osudech Obi-Wana Kenobiho a když jsme se ho konečně dočkali, dostali jsme scénaristicky děravou podívanou s neuvěřitelně fádním příběhem, kde si nuda a nelogičnost navzájem podávají ruce jako staří známí. Tento fakt jde ruku v ruce i s nezajímavou antagonistkou, jejíž motivace jsou zkrátka a jednoduše k smíchu. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečný Ewan McGregor či všudypřítomný fan service (Darth Vader!), jež je nejvíce citelný ve výtečné finální epizodě, která ale bohužel pošramocenou reputaci seriálu nedokáže zvrátit ve svůj prospěch. Tohle se vážně moc nepovedlo, pročež opravdu z celého srdce doufám, že v další sérii (pokud vůbec nějaká bude) se tvůrci ze svých chyb poučí a naservírují nám delikátní seriálový zážitek se vším všudy. (Disney+) „Hello there!” ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mě to bavilo, ale prostě méně, než bych chtěl, Obi Wan by si zasloužil lepší scénáristickou i režisérskou práci, ale jako celek to na mě prostě fungovalo a po týdnu od posledního dílu jsem si uvědomil, že nemám problém s tím, co se na obrazovce děje, ale s tím, JAK se to děje,  je  tu hrozně moc blbě natočených věcí (nebudu se tu vypisovat, neb nechci páchat spoilerové ohavnosti), ale naštěstí to má gradující konec, kdy samotné finále v mých bulvách veškeré nedokonalosti upozaďuje a doufám, že za pár let někdo v donutí CEO lucasfilmu nahrát tomu novou, zajímavější hudbu. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Klonový veterán, který žebrá, patří k 501. legii, tzv. Vader's Fist. Jedná se o elitní jednotku pod vedením Anakina Skywalkera i Ahsoky Tano v poslední sérii Klonových válek (od r. 2008). Je to taktéž legie, která vyvraždila Chrám Rytířů Jedi a připsala si jeho zničení. Tato elitní jednotka existovala ještě spoustu let po pádu Republiky a jako jedna z mála nedodržela tzv. War-mantle, tedy nahrazení klonových vojáků lidskými rekruty napříč Impériem. Dále také doprovázela Darth Vadera na jeho cestách i loveckých výpravách a je tedy zvláštní vidět příslušníka této legie žebrat. (Veskoslav)
  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)
  • Obi-Wan (Ewan McGregor) využívá rozbitá okna inkvizitorovy základny, aby unikl vojákům a utopil je stejně jako ve videohře „Jedi: Fallen Order“. (KGBelik)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama