Reklama

Reklama

Roztříštění

  • USA Fractured (více)
Trailer

VOD (1)

Jeho žena a zraněná dcera se při návštěvě pohotovosti ztratily a zděšený muž je marně hledá po celé nemocnici. Začíná si být jistý, že doktoři něco tají. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (293)

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Mrskni šutrák po pejskovi... Byl tam čokl? Nebyl? Kdo ví..." Samozřejmě že pejsek tam byl. Přece jsme ho všichni viděli! Nicméně, když zápletku příběhu hned zkraje prokoukne i takový pidlooký dablblboun jako já, tak bystrooký divák tím spíš. Užít si nějaké napětí je pak dost pracné.  Ale ve filmové čekárně jsem seděl trpělivě a moc si nevyskakoval, aby nepřišla ochranka (a já nedostal na budku, že jsem předčasně vypnul film). Dvě hvězdy statečnému otci za osvobození dcery, doslova za pět minut dvanáct, zpod skalpelů a nenechavých pracek gangsterských felčarů, chystajících se ji rozporcovat na orgány, na kšeft. To od nich bylo moc ošklivé! A jak si pak zachráněnou dcerku odvážel v autě, to byla moc hezká scéna :-). Za tu si citlivé a romantické duše můžou přihodit i třetí hvězdu. ()

Praxis 

všechny recenze uživatele

Skvělý závěr, který ukáže, jak si s námi film dokáže výborně zahrávat. Je vám jasné postupem času, že opravdu to asi nebude tak přímočaré, jak si zezačátku myslíte, ale ten konec vás stejně docela překvapí, byť jsem viděl ještě více filmy z ranku WTF konec - jako třeba Šestý smysl nebo Vyvolený. Tohle je takový slabší odvar. Přesto velmi příjemné překvapení se skvělým Worthingtonem. 75% ()

Reklama

k4n9ur 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem něco jiného. Nejdříve příliš ponurý a ospalý film. Potom dost předvídatelný a buď to scénárista dělá schválně, a nebo se sám nemohl rozhodnout jestli to dopadne skutečně tak jak by si divák snad i přál (nebo by to přál hl. představiteli) a nebo ta horší varianta. Ale mě bylo zhruba po polovině jasné že to bude ta horší varianta, i když se nás potom nejspíše snaží zmást. No námět byl fajn ale zpracování a atmosféra se mi nelíbila. Ale to je asi o mém vkusu. Mám radši atmosféru víc směrem dozadu k 90’ (např. Sedm nebo Mlčení jehňátek [ne že bych to přirovnával, jen dávám příklad]) ale tohle je holt modernější práce. Jinak bych dal určitě i 3*. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tak trochu Netflixová vyhajpenost, která se sice snažila mít po celou dobu záhadnou a hutnou atmosféru, nicméně děj je kolikrát až příliš nevyvážený a ještě ke všemu tomu vybraní herci příliš nepřispěli, protože Sam Worthington je mi tak nějak nesympatický. Sice ta veškerá nejistota a podezřelost mohla fungovat, ale obecně mě tento snímek nechal chladnou a tvářil se možná až moc sebevědomě vzhledem k tomu jak banální nakonec ve skutečnosti bylo finále. Nevzrušené tři hvězdy. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Rayi, jestli myslíte, že ten pes potvrzuje to, čemu věříte, tak se mýlíte.“ - „Nebo se mýlíte vy.“ Tak kdo se tu plete? Jde o iluzi lidské mysli či je v tom něco trochu jiného? Nevím, zda to s těmi sedativy a adrenalinem není z lékařského hlediska úplná hovadina, ale budiž, v podstatě jde o detail. Co je podstatnější, že film odkryje karty až zbytečně brzy. Pointa se tak dá odhadnout zkrátka příliš snadno. Oceňuju, že je tu stále jakási snaha diváka zviklat, nabízet mu vodítka, která ho dostanou na scestí, stejně tak kvituju solidní atmosféru, zneklidňující pocit, který film vyvolává…aby to však opravdu vyvolalo kýžený efekt, musel by být jiný konec. A nepřidá také fakt, že se film nemůže plně spolehnout na herce, zejména hlavní představitel Sam Worthington mě spíš zklamal. Tvůrce Brad Anderson není žádné režisérské ořezávátko a 4 mnou viděné předchozí žánrové snímky od něho jasně ukazují, že dokáže natočit nadprůměrný thriller, ale Roztříštění je pro mě osobně zatím jeho nejslabší film, který nemůžu ohodnotit výše než lepším průměrem. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (6)

  • Natáčelo se ve Winnipegu v provincii Manitoba v Kanadě. (Rominator)
  • V žiadnom prípade takto nezareaguje žiadny z personálu nemocnice na zmäteného pacienta s možným poranením hlavy. (Pat.Ko)
  • Nemocnice ve filmu se jmenuje „Kirkbride Regional Hospital“. Inspiraci si režisér vzal ze snímku Vražedná terapie (2001), kdy jedna z budov ve filmu se jmenovala „Kirkbride Building“. (TheSpearCZ)

Reklama

Reklama